FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2024

FOTO + VIDEO Fostul internațional neamț, conferință alături de ambasadorul Germaniei de la București: „Sunt optimist că România va trece mai departe de grupe la EURO”

Thomas Hitzlsperger şi ambasadorul Germaniei Peer Gebauer FOTO: Ionuţ Iordache (gsp.ro) +48   FOTO
Thomas Hitzlsperger şi ambasadorul Germaniei Peer Gebauer FOTO: Ionuţ Iordache (gsp.ro)

Articol de , , - Publicat luni, 15 aprilie 2024 16:22 / Actualizat luni, 15 aprilie 2024 17:59

Thomas Hitzlsperger (42 de ani), unul dintre ambasadorii Campionatului European și fost internațional german, a sosit la București unde a susținut o conferință de presă alături de ambasadorul Germaniei din România, Peer Gebauer, în care a vorbit despre naționala „tricolorilor” și despre șansele elevilor lui Iordănescu de a trece mai departe de grupe.

Fost jucător la echipe precum Aston Villa, Stuttgart, Lazio, West Ham sau Wolfsburg, Hitzlsperger a strâns 52 de selecții pentru naționala Germaniei, marcând și 5 goluri.

GSP a vizitat centrul de comandă al naționalei României la Euro » Orășelul cu 10 universități, 1.500 de români, pârjolit de Aliați în al Doilea Război Mondial
GSP E ÎN GERMANIA
GSP a vizitat centrul de comandă al naționalei României la Euro » Orășelul cu 10 universități, 1.500 de români, pârjolit de Aliați în al Doilea Război Mondial

Hitzlsperger, care a jucat împotriva celor de la Poli Timișoara, Rapid și Unirea Urziceni în preliminariile cupelor europene a admis că nu știe multe despre fotbalul românesc, dar modul în care s-a calificat naționala lui Iordănescu la EURO îi dă încredere că „tricolorii” vor face o figură frumoasă și în Germania.

VIDEO Thomas Hitzlsperger: „Faptul că România a câştigat grupa din calificări cu doar 5 goluri primite transmite un mesaj puternic”

„Felicitări României pentru calificarea la turneul final de pe primul loc în grupa preliminariilor. Iar când mă uit la celelalte echipe din grupa de la EURO, Belgia, Slovacia şi Ucraina, pot să spun că sunt optimist în ceea ce o priveşte şansele pe care le are România de a trece mai departe.

Nu pot să fac comentarii în ceea ce priveşte jucătorii. Ştiu că pot fi probleme atunci când ai jucători în cele mai bune campionate dar nu prea joacă. Nu vreau să dau sfaturi. Însă faptul că România a câştigat grupa din calificări cu doar 5 goluri primite transmite un mesaj puternic înaintea Campionatului European.

Aşa că presupun că echipa este unită şi stabilă, pentru că o apărare bună îţi poate oferi succes la un turneu final, dar nu pot să fac comentarii legate de vreun jucător anume”, a declarat Hitzlsperger.

Cea mai plăcută amintire din meciurile cu echipele românești este cea de la Timișoara. A fost un meci de calificare în Liga Campionilor. Am remizat 0-0 la Stuttgart, însă am câștigat la Timișoara cu 1-0. Asta e cea mai importantă amintire cu țara voastră, a fost o mare performanță pentru noi calificarea în grupele Ligii Campionilor.

Percepția era că fotbalul românesc este constituit doar de echipele din Bucrești, apoi auzi de Cluj și Timișoara. Am vorbit cu Lupescu despre echipele mari, Dinamo și Steaua, care au de tras ca să ajungă acolo unde au mai fost

- Thomas Hitzlsperger

Thomas Hitzlsperger şi Marius Niculae FOTO: Ionuţ Iordache (gsp.ro)
Thomas Hitzlsperger, ambasadorul Germaniei Peer Gebauer şi Marius Niculae FOTO: Ionuţ Iordache (gsp.ro)
Thomas Hitzlsperger şi ambasadorul Germaniei Peer Gebauer FOTO: Ionuţ Iordache (gsp.ro)
Ambasadorul Germaniei Peer Gebauer FOTO: Ionuţ Iordache (gsp.ro)
Thomas Hitzlsperger FOTO: Ionuţ Iordache (gsp.ro)
+44 FOTO

Ambasadorul Peer Gebauer: „Mie îmi place de Ianis Hagi”

Per Gabauer, ambasadorul Germaniei la București, a vorbit și el despre naționala României și l-a remarcat pe Ianis Hagi dintre fotbaliști.

„Vreau să felicit echipa naţională a României, dar şi suporterii ei, pentru calificarea la EURO 2024. Suntem cu adevărat bucuroşi să găzduim naţionala României în Germania. Personal, mie îmi place în primul rând de Ianis Hagi, pentru că în urmă cu câţiva ani a înscris împotriva Germaniei după ce a trecut într-o manieră miraculoasă de apărarea noastră.

Apoi, el este cel care a marcat golul decisiv în meciul cu Israel din preliminarii, lucru care arată spiritul său. Am urmărit meciurile naţionalei şi i-am remarcat de asemenea pe Puşcaş, pe Alibec şi pe bineînţeles pe Drăguşin, despre care au existat zvonuri privind un transfer al său la Bayern Munchen înainte să semneze cu Tottenham.

Impresia mea este că România are jucători talentaţi, aşa cum a avut mereu. Sigur că a existat o pauză mare după rezultatele Generaţiei de Aur, însă acum lucrurile se schimbă o dată cu această calificare. Iar eu sunt foarte optimist că naţionala României va avea din nou succes în fotbal”, a spus și Gabauer.

VIDEO Vlad Munteanu și Thomas Hitzlsperger îi trag la poartă lui Marius Niculae

Citește și alte știri:

„Iordănescu a tras sforile să revină la națională” » Pițurcă face dezvăluiri tari: „Dacă știam că vine el...” + Scena din avion: „Era transfigurat”
ROMÂNIA
„Iordănescu a tras sforile să revină la națională” » Pițurcă face dezvăluiri tari: „Dacă știam că vine el...” + Scena din avion: „Era transfigurat”
Hagi, mesaj categoric: „Sunt netransferabil, Farul Forever!”
FARUL
Hagi, mesaj categoric: „Sunt netransferabil, Farul Forever!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (4)
parachioara5
parachioara5  •  16 Aprilie 2024, 07:05

...da pe cine am acuzat in comentariu ?...n am fost de acord cu cei doi nemti ...atat ...n am dreptul ?

dorelus
dorelus  •  15 Aprilie 2024, 19:07

Cei de la Alaves nu l-au remarcat, ăsta este dezavantajul când ești văzut zi de zi... Ali, Gsp-ul nicio veste despre,, decisuvul echipei naționale,,? O tunsura, un grătar, oarece ce ne-ar putea interesa?

parachioara5
parachioara5  •  15 Aprilie 2024, 19:06

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează