FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

Tineret, ruşinea ţării! » Săptămînă neagră pentru România U21: două înfrîngeri la scor de neprezentare!

Sterling (în alb) i-a luat faţa fără probleme dinamovistului Nica // Foto: MediafaxFoto
Sterling (în alb) i-a luat faţa fără probleme dinamovistului Nica // Foto: MediafaxFoto

Articol de - Publicat miercuri, 27 martie 2013 00:00 / Actualizat marti, 26 martie 2013 21:54

Deşi fotbaliştii selecţionaţi de Emil Săndoi sînt în marea lor majoritate titulari în Liga 1, reprezentativa U21 a pierdut lamentabil pe terenul occidentalilor, 0-3 în ambele partide.

S-a vrut un turneu folositor, care să rodeze puştimea primei divizii împotriva unor adversari superiori. Gigi Becali a plusat. I-a ridicat în slăvi pe fotbalişti şi a promis că îi va cumpăra pe toţi: "Vreau să aduc 25 de jucători, să cumpăr toată naţionala de tineret!". Steaua are nevoie, UEFA impune fiecărei participante în Ligă regula echipei de speranţe.

Cocoşaţi în defensivă
Mai întîi, la Wycombe, Zaha şi compania i-au depăşit fără probleme pe "tricolori". Presiunea englezilor a fost continuă: 85% posesie în primele 20 de minute ale reprizei secunde!

Cu o apărare în care "pilonii" erau Avrămia şi Alex Creţu, fundaşi la CSMS Iaşi, echipă aflată "la retrogradare", "cormoranii" Shelvey, Henderson şi Sterling n-au avut probleme. Anglia a bătut scurt, 3-0. Luni seară, la Blois, scenariu identic: 3-0 pentru Franţa, scor limitat de Buzbuchi!

Săndoi s-a văitat deseori de lipsa ariei de selecţie. Alţi oameni din fotbal au aruncat criticile spre jucători. "N-au mentalitate! Ceea ce au jucat mi se pare penibil! Au făcut act de prezenţă, n-au ambiţie. Ar trebui date nişte amenzi", a tunat Reghecampf. Chiar antrenorul care ar urma să-i antreneze pe tineri în proiectul lui Becali!

"Scorul de 3-0 ar trebui să îi mulţumească pe români, care au fost extrem de slabi. Defensivă de coşmar, a fost obiectul de joacă al ofensivilor tineri ai lui Pearce" (Charlie Skillen, Daily Mail)

"Un succes care nu e inutil, în faţa unei echipe extrem de limitate a României" (L'Equipe)

72 de zile au mai rămas pînă la startul preliminariilor CE U21 găzuit de Cehia în 2015: România e în grupă cu Feroe, Irlanda, Muntenegru şi Germania, prima clasată calificîndu-se direct

Echipa cu Anglia: Brănescu - Nica, Al. Creţu, Avrămia, Toşca - Leca, Benzar - Iancu, Stanciu, Serediuc - Gavra. Au mai intrat Manole, Cîrstocea, Herghelegiu, V. Morar, Peteleu, Belu, Vaştag.

Echipa cu Franţa: Buzbuchi - Nica, Creţu, Marc, Toşca - Benzar, Vaştag - Iancu, Stanciu, Morar - Gavra. Au mai intrat: Peteleu, Avrămia, Cîrstocea, Leca, Herghelegiu, Serediuc, Belu, Manole.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
insurgentul.
insurgentul.  •  27 Martie 2013, 14:00
Postat de gazistu pe 27 Martie 2013, 12:03

praf, nici un viitor nimic, vai de fotbalul nsotru., si gigi vrea pe chiriches 15 mil/ euro cand poti cumpara un stopper de la francezi cu 2-3 mil euro... si mai bun.

Ce legatura are Chiriches cu articolul asta? A jucat cumva in meciul asta?

gazistu
gazistu  •  27 Martie 2013, 12:03

praf, nici un viitor nimic, vai de fotbalul nsotru., si gigi vrea pe chiriches 15 mil/ euro cand poti cumpara un stopper de la francezi cu 2-3 mil euro... si mai bun.

misucfr
misucfr  •  27 Martie 2013, 10:44

La jijiii cu ei !!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează