FOTBAL  »  NATIONALA  »  STEAUA

Toamna cînd Steaua a încetat să fie prima » Roș-albaștrii nu mai sunt majoritari la echipa națională

Rivali în campionat, Adi Popa și Budescu sînt colegi la echipa națională
Rivali în campionat, Adi Popa și Budescu sînt colegi la echipa națională

Articol de - Publicat vineri, 09 octombrie 2015 00:00

După mult timp, roș-albaștrii nu mai sînt majoritari la echipa națională printre fotbaliștii din campionatul intern.

Steaua lui Rădoi nu mai domină întrecerea internă și a ieșit din Europa din luna august, iar acest lucru a început să se vadă și la echipa națională.

Încă o dovadă în plus a faptului că roș-albaștrii traversează o perioadă de criză e reprezentată și de numărul mic de jucători pe care Anghel Iordănescu i-a selecționat pentru dubla cu Finlanda și Insulele Feroe. "Tata Puiu" a chemat doar trei fotbaliști din lotul lui Rădoi: Papp, Popa și Chipciu. În schimb, selecționerul a luat patru jucători de la liderul Astra.

În aceste condiții, pentru prima oară după mult timp, Steaua nu mai e echipa din Liga 1 care dă cei mai mulți fotbaliști la prima reprezentativă, fiind depășită de formația giurgiuveană.

Ce-i drept, dintre cei 24 de fotbaliști din lot, alți 7 au trecut roș-albastru: Tătărușanu, Chiricheș, Pintilii, Prepeliță, Sînmărtean, Stancu și Keșeru. Pe vremea lui Reghecampf, pe cînd selecționer era Victor Pițurcă, la echipa națională s-au regăsit chiar și 9 fotbaliști ce îmbrăcau tricoul roș-albastru!

Acum, Steaua se află într-o situație similară cu cea în care s-a aflat la Campionatul Mondial din 1990, din Italia, o situație rar întîlnită în ultimele decenii. În urmă cu 25 de ani, deși jucase finala Cupei Campionilor cu un an în urmă, actuala campioană a României a avut în Italia doar 7 jucători, fiind inferioară rivalei din Ștefan cel Mare, Dinamo, care a trimis 11 fotbaliști sub comanda lui Emeric Ienei, un antrenor stelist.

Zilele trecute, antrenorul alb-roșilor, Mircea Rednic, se plîngea că Iordănescu este stelist și acesta e motivul pentru care nu cheamă mai mulți dinamoviști. Ienei i-a dat replica: "Să-și aducă aminte că a fost în Italia cu mine, el și mulți colegi de-ai lui, iar eu sînt stelist".

Dinamo, o întreagă echipă în '90

Emeric Ienei a mizat la Coppa del Mondo pe mai mulți fotbaliști dinamoviști, spre surprinderea multora, chiar dacă Dinamo cîștigase titlul la un punct în fața formației din Ghencea.

Selecționerul de atunci a chemat o echipă întreagă din Ștefan cel Mare. Dintre titularii de atunci ai "cîinilor" a lipsit doar Iulian Mihăescu. În vara aceasta, într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, Mircea Lucescu a declarat: "Dinamo din 1990 a fost peste Steaua din 1986!".

Cum ar fi arătat "naționala" doar cu dinamoviștii convocați

Stelea - Rednic, Andone, Lupescu, Klein - Sabău, Lupu, D. Timofte, Mateuț - Răducioiu, Cămătaru

Componenţa lotului la CM 1990

DINAMO - 11 jucători
Stelea
Rednic
Andone
Klein
Sabău
Lupescu
D. Timofte
Lupu
Mateuţ
Cămătaru
Răducioiu

STEAUA - 7 jucători
S. Lung
I. Rotariu
Hagi
Muzsnay
Balint
Lăcătuş
I. Dumitrescu

U CRAIOVA - 3 jucători
G. Popescu
Ad. Popescu
Săndoi

PETROLUL - 1 jucător
Liliac

9 jucătoria trimis Steaua la echipa naţională în martie 2013, la "dubla" cu Ungaria şi Olanda: Tătăruşanu, Gardoş, Chiricheş, Bourceanu, Pintilii, Chipciu, Ad. Popa, Cr. Tănase şi Rusescu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
zidane92
zidane92  •  09 Octombrie 2015, 12:46

Un articol bun , e totusi o discutie de facut, atunci dinamo in 90 chiar daca antrenorul era stelist obliga selectionerul sa ia o echipa intreaga de la dinamo prin semifinala de cupa cupelor si valoarea jucatorilor, ienei era fortat sa ii ia oricat de stelist ar fi ,in ultimii ani dinamo si-a pierdut identitatea, a cazut in derizoriu , a inregistrat multe contraperformante europene si a acoperit singura deciziile lui piturca si iordanescu de a-i convoca pe dinamovisti, daca dinamo ia titlul in schimb, orice antrenor ar fi la turneul final la anul e obligat sa ia 5-6 dinamovisti acolo!

theodoric
theodoric  •  09 Octombrie 2015, 11:48
Postat de juliusmad pe 09 Octombrie 2015, 09:29

:))) in locul tau as tacea si as cauta cea mai adanca gaura sa ma ascund.

Keşeru, Stancu & Co au intrat în istorie! De 67 de ani România nu a mai avut o perioadă atât de mare de secetă în atac: 430 de minute fără gol... dupa cifrele astea nu stiu cine ar trebui sa fie strut... asta apropo de gauri si crapaturi...

steaua1986forever
steaua1986forever  •  09 Octombrie 2015, 10:31

Hai sa inceapa scandalul....

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close