FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - UNGARIA, FĂRĂ SPECTATORI?

Tribune închise, gazon distrus! » Meciul cu Ungaria începe să înfierbînte atmosfera

Acesta e bannerul care a declanșat procedura disciplinară împotriva FRF +4   FOTO
Acesta e bannerul care a declanșat procedura disciplinară împotriva FRF

Articol de , - Publicat joi, 18 aprilie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 17 aprilie 2013 21:47

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a evocat în conferinţa de presă susţinută ieri un posibil scenariu de coşmar pentru revanşa cu maghiarii de la Bucureşti: suprafaţa de joc e întreţinută lamentabil de ALPAB, iar meciul riscă să se dispute cu porţile închise după bannerul periculos de la Amsterdam, cu mesaj antimaghiar.

Secretar general UDMR: "Ar fi incident rasial dacă aş spune eu că steagul României e o cîrpă?"

Kovacs Peter se întreabă retoric cum ar fi calificată o eventuală afirmaţie radicală venită din partea sa, răspunzînd afirmaţiei lui Mircea Sandu, care explicase că bannerul anti-UDMR de la Amsterdam nu are conotaţii rasiale.

"Acum, pentru o cîrpă aprinsă îl vreţi arestat, / După ce atîţia ani de zile, zîmbind aţi acceptat, / Terorismul etnic al UDMR ca politică de stat".

E bannerul afişat de galeria "tricolorilor" la meciul de la Amsterdam, demers care începe să pună în pericol condiţiile de desfăşurare ale jocului de la Bucureşti, programat pe 6 septembrie. Asta pentru că UDMR şi partidul maghiar de extremă dreapta Jobbik au înaintat un memoriu către FIFA, solicitînd deschiderea unei investigaţii pentru incidentul de pe arena batavă. Un incident conexat cu incendierea steagului Ungariei la meciul CFR Cluj - Rapid.

"Nici un document oficial n-a pomenit de banner"
Ieri, preşedintele FRF, Mircea Sandu, a recunoscut că federaţia a fost deja chestionată pe această temă, subliniind că nu exclude varianta ca meciul de la Bucureşti să se dispute cu porţile închise, ca şi cel de la Budapesta!

"Din punctul meu de vedere, n-ar trebui să ajungem la o asemenea hotărîre, fiindcă nu discutăm de un eveniment cu nuanţe rasiale. În plus, nu există nici un document oficial al jocului de la Amsterdam, mă refer aici la arbitri şi la observatori, care să fi semnalat această poveste", pretinde şeful federaţiei, care a anunţat că a început deja pregătirile "dublei" cu Ungaria şi cu Turcia în perspectiva disputării lor cu public.

Sandu: "Am anunţat deja la Budapesta şi la Istanbul că fanilor oaspeţi le vor fi alocate 2.500 de tichete". De asemenea, Mircea Sandu a explicat că "a fost o organizare fără reproş la Budapesta, n-au existat nici un fel de incidente sau presiuni, asta ne dorim să se întîmple şi la retur".

Deputat UDMR: "N-aş aplauda o decizie radicală"
Din România, plîngerea la FIFA a fost făcută de deputatul UDMR Attila Marko: "Intenţia demersului nu e aceea de a îndepărta suporterii de vizionarea unui spectacol sportiv. Din contră, chiar aş regreta dacă forul internaţional va decide să se dispute cu porţile închise întîlnirea de la Bucureşti. Nu voi aplauda sub nici o formă o eventuală hotărîre radicală. Pe de altă parte, aştept ca efectul acestei iniţiative să fie acela de a trage un semnal de alarmă şi de a educa fanii şi federaţia în sensul eliminării oricăror incidente discriminatorii".

În plus, secretarul general UDM, Kovacs Peter, a subliniat că "e inadmisibil ce se întîmplă în aceste zile în jurul evenimentelor sportive cu tentă discriminatorie antimaghiară. Dacă domnul Mircea Sandu spune că nu e incident rasial a afirma că steagul Ungariei e o cîrpă, atunci cum ar cataloga dacă aş spune eu că steagul României e o cîrpă?! Eu am fost de acord cu suspendarea terenului de la Budapesta şi FIFA decide ce proceduri se aplică acum. Nu susţin o anumită sancţiune, ci doar ceea ce scrie la lege".

Verdict: sfîrşitul lui mai
Cînd se va judeca la Zurich episodul de la Olanda - România? "Probabil că pînă la sfîrşitul lui mai va trebui să existe un verdict clar", explică oficiali români familiarizaţi cu procedurile FIFA. "În mod normal, totul ar trebui să se încheie cu maximum o amendă", subliniază în final un federal.

30% va fi reducerea de preţ pentru un pachet de bilete care va curpinde jocurile amicale cu Trinidad-Tobago (4 iunie) şi Slovacia (14 august), plus "dubla" din calificările CM cu Ungaria (6 septembrie) şi Turcia (10 septembrie)

3 ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu contra interesului public e sentinţa dictată de Judecătoria Buzău împotriva deputatului Attila Marko, dosarul e în recurs la ÎCCJ: parlamentarul a contribuit la întocmirea majorităţii legilor din domeniul discriminării

Datoriile Primăriei ”înfundă” iarba!

Firma care s-a ocupat de îngrijirea gazonului în 2012 nu şi-a primit banii de la Primărie pentru serviciile prestate. Iată de ce a încetat să mai lucreze!

Municipalitatea a încasat peste o jumătate de milion de euro în ultimul an şi jumătate, de pe urma meciurilor şi a concertelor, dar nu şi-a onorat obligaţiile financiare către societatea care la finalul anului 2011 a fost contractată pentru a se ocupa de gazon.

Tocmai din acest motiv, firma Cris Design Garden nu s-a mai implicat în mod activ, ca pe parcursul lui 2012, cînd gazonul s-a prezentat în condiţii cît de cît bune. Rezultatul? În primele 3 luni şi jumătate din 2013, suprafaţa de joc s-a deteriorat vizibil, iar meciurile care s-au disputat acolo au avut parte de un teren execrabil.

"Firma nu şi-a încasat banii, nici măcar pe 2012, şi nu s-a mai ocupat ca lumea în acest an, iar dacă pe Arena Naţională iarba nu e întreţinută zilnic, atunci se distruge foarte repede, ceea ce s-a şi întîmplat", a dezvăluit unul dintre partenerii societăţii respective.

Admnistraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, serviciu al Primăriei care gestionează stadionul, inclusiv terenul, şi relaţia contractuală cu firma care îl întreţine, n-a răspuns ieri întrebărilor Gazetei Sporturilor, care a cerut un punct de vedere referitor la această situaţie. Atît directorul general, Bogdan Tănase, cît şi adjunctul său, Vasile Grădişteanu, nu au dat curs solicitării GSP.

"Nu pot face publice relaţiile contractuale!"

Stelian Dia, unul dintre şefii firmei ce se ocupă de întreţinerea gazonului, nu neagă că Primăria are datorii către el, dar refuză să comenteze în ce măsură acest lucru a afectat şi va afecta starea terenului.

- Domnule Dia, bună ziua, de la Gazeta Sporturilor vă deranjăm, avem informaţii că Primăria, prin ALPAB, are datorii mari către firma dumneavoastră. E adevărat?
- Sînt nişte contracte, nu pot face publice relaţiile contractuale dintre noi.

- Bun, dar e adevărat că din cauza acestor datorii firma dumneavoastră nu a mai întreţinut la parametrii optimi gazonul?
- Nu pot comenta foarte multe pe acest subiect.

- Pînă acum n-aţi comentat nimic, nici referitor la datorii, nici...
- Spuneţi-mi dumneavoastră, ştiţi cumva o firmă care să-şi încaseze banii imediat după ce facturează?

- Imediat nu, dar vorbim de datorii din 2012.
- Îmi pare rău, chiar am ceva de făcut acum, trebuie să intru într-o discuţie cu cineva, nu mai pot vorbi, la revedere.

Naşu': "Atenţie la gazon cu Ungaria!"
Preşedintele FRF a tras şi el un semnal de alarmă în privinţa terenului: "Cu gazonul riscăm să dăm iarăşi în vechile probleme în toamnă, la partidele cu Ungaria şi cu Turcia. Nici nu ştiu dacă se mai ocupă cineva ca lumea de întreţinerea ierbii. Ştiu că sînt vreo doi băieţi de la ALPAB care se tot plimbă pe aici, doar unul dintre ei stă mai des. Chiar mă bucur că Max Bogl a pierdut procesul cu Adrian Oprişan pentru gazonul acela de la partida cu Franţa. Reprezentantul lui Max Bogl era mereu cel mai arogant, nici nu ne băga în seamă cînd le explicam cum ar fi bine să fie amplasate scaunele sau cum ar trebui să arate lojele".

"Încerc de cîteva săptămîni să discut cu primarul Oprescu şi nu reuşesc. O fac acum prin intermediul presei spre a-l întreba ce se mai întîmplă cu acea licitaţie pentru operarea stadionului, cu care ne ameninţă de o grămadă de vreme?" (Mircea Sandu, preşedinte FRF)

"Încă aştept ca acest stadion să devină, în spaţiul său exterior, un centru de afaceri, să se amenajeze spaţii pentru cafenele, restaurante, birouri. Altfel, rămîne un gigant de beton căzut în mijlocul Bucureştiului" (Mircea Sandu, preşedinte FRF)

"Cînd am jucat cu Dinamo, am văzut pe Arena Naţională un gazon incredibil de prost. Aşa ceva nu e posibil şi mi-e teamă ca nu cumva, în acest ritm, acest stadion, plecînd şi de la starea gazonului, să ajungă o ruină" (Dinu Gheorghe, preşedinte Astra)

568210-clasament-grupa-d.jpg

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (115)
papillon
papillon  •  19 Aprilie 2013, 21:43

Oameni buni,pentru numele lui Dumnezeu! Abjectiile care apar pe acest forum ne descalifica pe toti,si pe romani si pe maghiari.Chiar nu se poate purta un dialog pe un ton civilizat?Are cineva de cistigat din aceasta ARUNCARE DE LATURI care nu mai are sfirsit? Da ,politicienii care ne asmut pe unii impotriva altora Stim cu totii ca insemnelea nationale ne sunt sfinte pentru unii si pentru altii.Cu totii ne iubim tarile in care ne traim viata.N-ar fi mai bine ca impreuna sa schimbam zilele cenusii care par sa nu maI aiba sfirsit .As vrea sa traiesc acele zile. SIGUR SE POATE SA TRAIM ,SA NE RESPECTAM RECIPROC SUB ACELASI "ACOPERIS".

alucardnl
alucardnl  •  19 Aprilie 2013, 13:10
Postat de harison pe 18 Aprilie 2013, 18:14

Domnu secretar udmr,steagu ungariei nu e o carpa,in schimb tu esti.

Ai perfectă dreptate! Politicienii reprezintă din păcate exclusiv interesele lor personale, materiale 99,9%, indifferent de etnie. Așa de reprezentanți sunt liderii UDMR, ca de altfel al aprope oricărui alt partid.... NU reprezintă voința minorității, și credețimă, sunt un minoritar... Rușine tutror pușcăriașilor care au nesimțirea de a instiga,... sentința aceea nu degeaba s-a dat, nu?... sper ca FIFA să nu dea atenție „pușcăriașilor” chiar și de acest calibru.... faptul că e de nația mea, nu îl face mai puțin infractor, nici măcar în ochii mei....

dumi67
dumi67  •  19 Aprilie 2013, 12:29
Postat de ddss pe 18 Aprilie 2013, 23:14

Bai pui de dac - steagul vostru noi nu il consideram ca si o carpa - pt ca santem mult mai civilizati ca voi. Lasa basmele cu dacii si romanii - asta este istorie inventata de cand ati primit Ardealul - santeti niste ciobani si iobagi de peste Carpati si ati venit la pasune in Ardeal.

cunosc multi maghiari deosebiti , cunosc multi romani nenorociti . oameni buni sau rai sunt in ambele etnii . la nivel local roamani traiesc in bune relatii cu maghiarii . politicienii din UDMR s-au imbogatit prin acest gen de terorism politic scotand mereu la inaintare nationalismul maghiar . cred ca si maghiarilor de rand le-ar fi folositor daca nu ar exista partide pe criterii etnice . un lucru este cert . si romanii precum si romanii de etnie maghiara traiesc intr-o saracie lucie si vor trai multi ani de acum inainte impreuna in ROMANIA . principala preocupare a politicienilor ar trebui sa fie prosperitatea poporului . maghiarii din romania putem trai impreuna in Romania .

Vezi toate comentariile (115)
Comentează