FOTBAL  »  NATIONALA  »  PARAGUAY - ROMÂNIA, DUMINICĂ, 1:00, TVR 1, RADIO GSP ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

”Tricolorii” au scăpat o zi de antrenament şi şedinţe video » 24 de ore relaxare!

În Paraquay,
În Paraquay, "tricolorii" locuiesc într-un resort de lux, situat pe malul unui rîu, dar în jur sărăcia e cea care face legea

Articol de , - Publicat vineri, 10 iunie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 10 iunie 2011 11:16

Rămasă o zi fără bagaje, care au venit cu întîrziere din Brazilia, trupa lui Iovan a fost nevoită să renunţe la un antrenament şi la o şedinţă video. Prilej pentru o plimbare în plus pe plaja din faţa hotelului.

Rămasă o zi fără bagaje, care au venit cu întîrziere din Brazilia, trupa lui Iovan a fost nevoită să renunţe la un antrenament şi la o şedinţă video. Prilej pentru o plimbare în plus pe plaja din faţa hotelului.

La Yacht Club&Golf Hotel din Asuncion, situat cam ca Mogoşoaia faţă de Bucureşti, "tricolorii" au descoperit o insulă de lux într-o ţară în care stăpîne sînt sărăcia şi criminalitatea ridicată, peste cea din Brazilia. "Dacă eşti turist străin, să nu ieşi niciodată din casă după ce s-a înserat, altfel rişti să trăieşti experienţe traumatizante", ne îndeamnă Cristina Bitiuşcă, o româncă stabilită de cîţiva ani în Paraguay, de unde, ca artistă, pleacă deseori cu contracte pe vase de croazieră.

30% din populaţie sub limita sărăciei
Pînă să ajungă la resortul de cinci stele, situat pe malul rîului Paraguay, într-un decor absolut exuberant, trupa lui Iovan a străbătut însă cu autocarul periferiile capitalei, de la un capăt la altul, prin faţa jucătorilor perindîndu-se case amărîte, zeci de căruţe, mizerie pe marginea şoselei şi feţe de oameni sărmani. Aici, rata şomajului se apropie de 20%, iar peste 30% din populaţie trăieşte sub limita sărăciei, conform statisticilor oficiale.

La Yacht Club, în primele 24 de ore ale expediţiei paraguayene, jucătorii au avut parte de un program mai lejer. Doar masă, odihnă şi scurte plimbări prin complexul întins pe zeci de hectare, cu terenuri de golf, fotbal, tenis, baschet, piscine şi spa. Asta fiindcă bagajele de la Sao Paulo le-au venit cu întîrziere de o zi, aşa că staff-ul a fost obligat să sară peste antrenamentul de miercuri seara şi peste o şedinţă video.

Pe nisip cu Papp, Sînmărtean şi Gabi Mureşan
Iar după un mic dejun, o ieşire pe plaja de lîngă hotel a devenit singura modalitate de relaxare. Papp, Gabi Mureşan şi Sînmărtean au profitat de clipele mai libere şi au petrecut jumătate de ceas pe nisip, glumind şi comentînd pe marginea meciului cu Brazilia. Primul dintre ei i-a invitat pe colegi şi la o scurtă şedinţă foto, remarcînd că din peisajul luxuriant lipsesc numai crocodilii.

Sînmărtean şi-a prezentat şi micul tatuaj de la încheietura mîinii drepte, unde are înscrise numele soţiei şi al fiicei sale. "Sînt primele două fiinţe din viaţa mea", explică mijlocaşul Vasluiului, care a devenit azi un familist convins, departe de clipele băiatului teribil din primii ani ai carierei.

Papp se închipuie pentru cîteva secunde şeful unui catamaran, escaladează ambarcaţiunea care stă deocamdată cuminte pe plajă, iar înainte de a se retrage spre cameră încearcă şi rezistenţa unui cactus, care se răzbună pe îndrăzneala românului, lăsîndu-şi cîţiva ţepi în degetul lui Paul. Urmează meciul cu Paraguayul, acolo va fi însă important pentru Papp să nu se "înţepe"!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează