FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

A venit nota de plată! UEFA a amendat Federația după incidentele de la România U21 - Ucraina U21

Articol de - Publicat luni, 31 iulie 2023 18:08 / Actualizat luni, 31 iulie 2023 19:14

Comisia de Etică și Disciplină a UEFA a anunțat ce decizie a luat după incidentele de la România U21 - Ucraina U21 (0-1), de la Campionatul European 2023. 

În partida jucată pe Ghencea, pe 24 iunie, ultrașii din facțiunea „Camarazii” au aruncat cu fumigene și au afișat un banner cu trimitere la mișcarea legionară, din România. FRF, amendată după România U21 - Ucraina U21. 

Astfel, UEFA a decis să dea 4 amenzi, în valoare de 21.000 de euro.

  • 5.000 de euro pentru mesajele provocatoare, cu legături politice
  • 15.000 de euro pentru alte probleme
  • 1.000 de euro pentru torțe

În plus, România U21 riscă să joace un meci cu stadionul parțial închis. Cum s-ar ajunge în această situație? În următorii doi ani, România U21 se va afla sub supravegherea UEFA. Dacă vor mai exista incidente la vreun meci, atunci România U21 va juca un meci cu stadionul parțial închis. Iar sectorul închis trebuie să reprezinte cel puțin 50% din capacitate.

Ce s-a întâmplat la România U21 - Ucraina U21

În startul reprizei secunde, ultrașii noștri au creat probleme. De data aceasta, în rolul principal au fost cei de la „Camarazii”. Aceștia au lansat fumigene verzi, iar în stadion s-a creat un fum care s-a disipat cu greu.

Când unul dintre stewarzi le-a confiscat un banner pe care scria „Niciun pas în spate / Ca-n vara lui '27”, a izbucnit un mic scandal între oamenii de ordine și ultrași, aplanat, din fericire, rapid de jandarmi.

Mesajul, afișat în fața însemnelor mai multor brigăzi, ca „Uniți sub Tricolor” sau „Camarazii”, face referire la data la care a fost înființată în România Mișcarea Legionară, 24 iunie 1927. A fost o organizație paramilitară teroristă de orientare naționalist-fascistă, creată după modelul organizațiilor naziste SA și SS.

VIDEO Ce plănuiește Daniel Pancu să schimbe la selecționata U21

Citește și: 

S-a făcut! Alexandru Cicâldău a semnat cu noua echipă » Împrumutat un an de Galatasaray

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (20)
Hagicianul
Hagicianul  •  31 Iulie 2023, 21:03

Voi din presă sunteți mai vinovați decât acei derbedei din peluze. Era imposibil să cunoască UEFA atât de în detaliu istoria românească pentru a identifica acele mesaje ca fiind legionare. Dacă nu ați fi căutat cancan și scandal în orice, nu se mai sesiza nimeni în legătură cu ce scria pe cearceaful a patru indivizi rătăciți prin tribună.

gojgaru
gojgaru  •  31 Iulie 2023, 21:02
Postat de AlexandruStila pe 31 Iulie 2023, 19:40

Poate se sesizeaza si cineva prin Romania cum in unele galerii apar subtil steaguri cu glorificarea legionarismului si a criminalului Ion Antonescu. Cei de la gsp poate mai verificati si comentariile.

Eu zic ca de acum incolo galeriile sa fluture steaguri curcubeu si sa afiseze portretele Gretei .

DoarDiviziaB
DoarDiviziaB  •  31 Iulie 2023, 20:44
Postat de booveanu pe 31 Iulie 2023, 19:35

Cand am citit sanctiune drastica am crezut ca il demit pe Burleanu

Oricum au fost 4 amenzi precum bancul cu apostolii. Daca vezi sunt 3 și poate cine știe câte sunt in realitate.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează