FOTBAL  »  NATIONALA  »  RĂSPUNS

EXCLUSIV Stupoare și la Nyon » UEFA a răspuns CLAR pentru GSP în scandalul momentului: „E FALS că i-am fi permis Ungariei să afișeze acele steaguri!”. Scrisoare de atenționare și către Budapesta

Foto: Imago
Foto: Imago

Articol de , - Publicat miercuri, 22 martie 2023 15:54 / Actualizat miercuri, 22 martie 2023 16:06

Gazeta Sporturilor a contactat UEFA pentru un punct de vedere legat de controversa provocată marți seară, când Federația Maghiară de Fotbal a anunțat că la meciurile Ungariei se poate arbora steagul Ungariei Mari. 

  • „Ungaria Mare” este o idee politică revizionistă care presupune ca Ungaria să revină la frontierele avute înainte de 1918 sau ca maghiarii din țările vecine să reintre în sfera de influență a Budapestei;
  • Harta Ungariei Mari cuprinde și o parte din regiunea Transilvania, din România, dar și regiuni din Slovacia, Croația, Serbia, Ucraina și Slovenia;
  • Premierul Viktor Orban a fluturat un fular cu harta „Ungariei Mari” în noiembrie 2022, la un meci al naționalei maghiare, fapt ce a atras o reacție de „dezaprobare fermă” din partea Ministerului de Externe al României.
  • „Orice manifestare de tip revizionist, indiferent de forma pe care o îmbracă, este inacceptabilă, contrară realităților actuale și angajamentelor asumate în comun de România și Ungaria”, a precizat MAE atunci.

Forul de la Nyon a răspuns clar că nu a aprobat în niciun moment folosirea acestui tip de drapel, menționând că, dacă ungurii vor afișa acel steag la meciuri, vor fi sancționați disciplinar. 

Ce au remarcat fanii în imaginile publicate de FRF din cantonamentul naționalei: „Fir-ar mama ei de performanță!”
Andorra - România
Ce au remarcat fanii în imaginile publicate de FRF din cantonamentul naționalei: „Fir-ar mama ei de performanță!”

Răspunsul UEFA pentru GSP, în cazul „Ungaria Mare”: „Am recomandat Federației Maghiare de Fotbal să ia măsurile necesare pentru a evita afișarea acestui steag la meciuri”

Mai jos, răspunsul integral pe care UEFA l-a transmis Gazetei Sporturilor: 

Dragă doamnă/ domnule, 

UEFA se află la curent în legătură cu articolele din presă, în care se scrie faptul că a fost aprobată utilizarea steagurilor și bannerelor pe care este trecută „Ungaria Mare”, în timpul meciurilor organizate de UEFA.

Pentru evitarea oricărui dubiu, vă putem spune că UEFA nu a aprobat în niciun moment utlizarea unor astfel de steaguri și bannere. Prezența unor astfel de simboluri pe stadioane poate duce la impunerea de sancțiuni disciplinare. Federația Maghiară de Fotbal a fost informată în mod corespunzător și acesteia i-a fost recomandat să ia măsurile necesare pentru a evita ca aceste bannere să fie prezente pe stadioane la meciurile organizate de UEFA. 

În cazul în care se raportează prezența pe arene a acestor steaguri sau bannere, organele de disciplină din cadrul UEFA vor putea evalua speța și, eventual vor impune sancțiuni disciplinare în conformitate cu Regulamentul de Disciplină al UEFA.

Cu sinceritate, 

Departamentul Media și de Relații Publice din cadrul UEFA

 

UEFA, mesaj de atenționare pentru Federația Maghiară de Fotbal: „UEFA nu a aprobat afișarea unor astfel de steaguri și bannere”

Forul de la Nyon informează în răspunsul către Gazetă că o scrisoare de atenționare a fost trimisă și Federației de la Budapesta. Ungurii sunt avertizați că riscă sancțiuni disciplinare în cazul în care pe stadioane vor fi așate acele simboluri.

Citește și: 

Marcel Ciolacu, președintele PSD și al Camerei Deputaților, reacție promptă în scandalul „Ungaria Mare”: „UEFA, fotbalul nu este politică!”

Incredibil! Au mințit ungurii?! FRF a întrebat UEFA și a publicat răspunsul: „Considerăm că Federația Maghiară de Fotbal a greșit”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
lapusneanul
lapusneanul  •  22 Martie 2023, 18:21

asta e încă o dovada ca atunci când publicați o știre nu o verificați...ce ați zis, a spus ceva Budapesta și noi o luam de buna !?

steaua.libera
steaua.libera  •  22 Martie 2023, 16:31

Oameni mici cu orgolii mari

nicolaeigrecu
nicolaeigrecu  •  22 Martie 2023, 16:20

Numai Ciolacu si dă-i si luptă, neicusorule...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează