FOTBAL  »  NATIONALA  »  LIGA NAȚIUNILOR

UEFA e gata de Liga Națiunilor » Ce adversari ar putea avea România + Cum arată urnele

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 octombrie 2017 14:38

Cu o etapă înainte de finalul preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2018, UEFA a făcut o simulare și a prezentat cum ar putea arăta urnele în Liga Naţiunilor, o competiţie nou-înfiinţată, care va debuta în septembrie 2018. Echipele vor fi împărţite în funcţie de coeficient, în patru divizii: A, B, C şi D.

Ca urmare a coeficienților, România ar întra în acest moment în Liga C, a treia ca valoare în Liga Națiunilor. Pe lângă "tricolori", în Liga C mai sunt Scoția, Ungaria, Slovenia, Albania, Muntenegru, Serbia, Grecia, Norvegia, Israel, Bulgaria, Finlanda, Cipru, Estonia și  Lituania.

Echipele din Liga C vor fi împărțite într-o grupă de trei echipe și trei grupe de patru echipe, după tragerea la sorți. 

Cum ar arăta celalelte ligi:

Liga A (4 grupe de 3 echipe): Germania, Portugalia, Belgia Spania, Franța, Elveția, Angia, Italia, Polonia, Islanda, Croația, Țara Galilor

Liga B (4 grupe de 3 echipe): Suedia, Olanda, Rusia, Ucraina, Austria, Irlanda de Nord, Slovacia, Irlanda, Bosnia, Danemarca, Turcia, Cehia

Liga D (4 grupe de 4 echipe): Azerbaijan, Belarus, Georgia, Macedonia, Insulele Feroe, Armenia, Letonia, Luxemburg, Moldova, Kazahstan, Lichtenstein, Malta, Andorra, Kosovo, San Marino, Gibraltar

După finalul preliminariilor pentru CM 2018, componența urnelor s-ar putea modifica, în funcție de rezultate.

Regulament Liga națiunilor

Se vor face patru grupe în fiecare Ligă grupe, iar primele clasate vor prmovara, iar ultimele vor retrogradara. Câştigătoarele grupelor din Liga Naţiunilor sau echipele clasate imediat în spate, care nu s-au calificat din grupele preliminare, vor susţine două baraje. Din fiecare divizie a Ligii Naţiunilor se va califica la EURO câte o echipă.

S-ar juca în sistem campionat, tur-retur, în perioada septembrie-noiembrie 2018. Dacă România câştiga grupa, atunci va promova în Divizia B pentru ediţia următoare a Ligii Naţiunilor şi are asigurată prezenţa în Final Four pentru EURO 2020, în cazul în care ar rata calificarea din grupa preliminară. 

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (27)
1092029124190500
Filip Feurdean  •  08 Octombrie 2017, 21:43

Autorul articolului cred ca era beat cand a scris acest articol

radumatei
radumatei  •  08 Octombrie 2017, 17:44

Ce mai e si cu liga asta a natiunilor, ca n-am fost pe faza? Pare un fel de cupa intertoto pe natiuni, facuta la comanda caselor de pariuri.

balauru48
balauru48  •  08 Octombrie 2017, 16:31
Postat de jalabert pe 08 Octombrie 2017, 15:50

Tu si cu crangasi numai conspiratii aveti in cap. Munca e mai sanatoasa si in plus puteti castiga nescava bani. Din idei prostesti sigur nu castigati altceva decat dispret.

Ba prostovanule te-ai odihnit un timp si ai revenit cu puteri idioate noi? :))

Vezi toate comentariile (27)
Comentează