FOTBAL  »  NATIONALA  »  UEFA

UEFA a dat verdictul! Ce sancțiune a primit România după incidentele din partida contra Kosovo

Articol de - Publicat miercuri, 20 septembrie 2023 16:49 / Actualizat miercuri, 20 septembrie 2023 17:02

UEFA a dat verdictul după incidentele de la România - Kosovo 2-0: la partida cu Andorra (15 octombrie, 21:45) pot intra doar copiii sub 14 ani. În plus, FRF a primit o amendă de 52.000 de euro.

CONTEXT: 

  • Partida România - Kosovo a fost întreruptă în minutul 18 și reluată la aproape 50 de minute distanță.
  • Motivul? Ultrașii din galeria României au afișat un mesaj cu conotații politice, pe care l-au și scandat în repetate rânduri: „Kosovo e Serbia”.
  • Acțiunile acestora i-au lezat pe jucătorii kosovari, care au părăsit terenul. După reluare, România a marcat de două ori și a obținut o victorie prețioasă.

Pe 14 septembrie, la două zile după meci, Comisia de Disciplină a UEFA a deschis o anchetă pentru a analiza incidentele petrecute la meciul de pe Arena Națională. 

UEFA a judecat cazul și a dat verdictul: amendă de 52.000 de euro pentru FRF și următorul meci să se joace cu porțile închise. UEFA a dat decizia după incidentele de la România - Kosovo

Mihai Rotaru vrea să dea lovitura! Pe cine a căutat ca să preia Universitatea Craiova
UNIVERSITATEA CRAIOVA
Mihai Rotaru vrea să dea lovitura! Pe cine a căutat ca să preia Universitatea Craiova

Doar copiii pot asista la România - Andorra

 Următorul meci pe teren propriu al României va avea loc pe 15 octombrie, de la 21:45. Adversara va fi Andorra, iar la meci vor putea asista doar copiii sub 14 ani.

Comisia de Disciplină a judecat astăzi cazul deschis ca urmare a incidentelor de la meciul România – Kosovo 2-0, disputat pe 12 septembrie. 

UEFA a decis să amendeze Federația Română de Fotbal cu 52.000 de euro, iar următorul meci organizat pe teren propriu se va disputa în spatele ușilor închise. Astfel, în urma sancțiunii dictate de UEFA, partida România – Andorra, programata pe 15 octombrie, de la ora 21:45, se va desfășura fără spectatori. 

Cu toate acestea, FRF a decis să permită accesul GRATUIT al copiilor sub 14 ani, organizați în grupuri, de la unități de învățământ preșcolar și școlar, școli de fotbal, grupe de juniori ale cluburilor de fotbal, doar cu câte un însoțitor la fiecare grup de 10 copii. Procedura completă de înscriere va fi anunțată în zilele viitoare.

- comunicat FRF

La fel s-a întâmplat și în octombrie 2019, când doar copiii au avut acces la meciul cu Norvegia, 1-1, din preliminariile EURO 2020.

De ce a fost acuzată România

FRF a publicat și capetele de acuzare aduse României: 

  • Afișarea și scandarea de mesaje politice
  • Comportament rasist al suporterilor
  • Aprinderea de torțe
  • Aruncarea de obiecte pe teren
  • Blocarea zonelor de acces public

Federația Română de Fotbal respinge comportamentul iresponsabil al grupului de spectatori de la peluza Sud care a dus la întreruperea meciului cu Kosovo și reiterează principiul după care este guvernat fotbalul în România, și anume neamestecul politicului în actul sportiv. De asemenea, FRF condamnă cu fermitate mesajele provocatoare de natură politică, ideologică, religioasă sau insultătoare, acestea fiind categoric interzise pe stadioane. Totodată, așteptăm cu interes de la organele abilitate rezultatele cercetării legale în funcție de faptele comise de spectatorii care au determinat întreruperea meciului cu Kosovo.

- FRF

Citește și: 

Daniel Pancu, după dezvăluirile GSP despre metodele de la U21: „Sunt lucruri normale”

CSA Steaua nu mai are altă opțiune: rămâne în Liga 2 sau privatizează clubul!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (55)
talpaiadului
talpaiadului  •  21 Septembrie 2023, 22:56
Postat de gicab pe 20 Septembrie 2023, 20:16

Mai exact… ca mai făcut curios

Septembrie.

Tis1134
Tis1134  •  21 Septembrie 2023, 15:47

FRF să îi dea în judecată pe nesimțiții ăia și să ceară despăgubiri de minim 52.000€.. dacă nu să facă și un calcul cu prezență medie pe stadion și media biletului. Uniți sub faliment să fie ăia.

gicab
gicab  •  21 Septembrie 2023, 07:41
Postat de gicab pe 20 Septembrie 2023, 20:16

Mai exact… ca mai făcut curios

Hai ca citisem Colțuri… nu de pune problema

Vezi toate comentariile (55)
Comentează