FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Ultima conferință de presă ca jucător a lui Bogdan Lobonț! Discurs de peste 40 de minute: "Cu cel mai frumos gol primit m-am văzut la CNN! De azi sunt Mister Pisica" + cel mai bun "11" alături de care a jucat

Articol de - Publicat luni, 04 iunie 2018 12:48

Bogdan Lobonț (40 de ani) a susținut azi ultima conferință de presă în calitate de jucător, în fața jurnaliștilor. Extrem de emoționant, goalkeeperul care a apărat poarta naționalei în 85 de rânduri e mândru de tot ceea ce a realizat și și-a luat adio de cariera de fotbalist cu un discurs deosebit. A retrăit primele momente la națională și l-a pus pe cel cu Olanda de la Constanța (1-0) în capul preferințelor. 

"E ultima conferință de presă în calitate de jucător și mă bucur că sunteți prezenți. E un moment emoționant. Voi fi mai puternic. N-am simțit acum nevoia să marchez acest moment cu acest meci. Dar acum a sosit momentul să mă retrag. 

Am luat această decizie de a încheia fotbalul și sunt bucuros de ce am ales. Las în spate 21 de ani de fotbal profesionist, e o pagină albă pe care acum trebuie să o umplu. Trăiesc momentul, vreau să obțin maximum din momentul pe care-l trăiesc. 

Lumea fotbalului se aseamănă cu cea a cinematografiei. Casa de producție e societatea care conduce clubul, actorii sunt jucătorii.  Sunt actorii principali.  Trebuie să-i susținem pe jucătorii tineri, talentați și să le dezvoltăm calitățile. La fel au făcut și alții cu mine. Trebuie să avem grijă de ei ca de propriii noștri copii. Sunt peste 200 de jucători cu care am petrecut o zi la națională.

Mi-aș dori să joc din nou toate meciurile pe care le-am jucat la națională. Aș ajunge la 170 de selecții. Pe primul loc l-aș pune pe cel cu Olanda de la Constanța. Apoi meciurile de calificare la Euro 2000", a zis Lobonț la conferința de presă. 

...despre meciul de mâine: "Împreună cu cei din conducerea FRF și stafful administrativ am stabilit o strategie. Am luat în calcul diverse scenarii. Vedem mâine ce va fi dacă voi intra. Eu sincer mă bucur că sunt la națională, vedem dacă joc. Am primit multe mesaje și de la Roma, i-am luat pe toți prin surprindere, toți sunt alături de mine. Mulți au fost și cei care m-au întrebat de ce m-am lăsat". 

...ce planuri are: "De poimâine vreau să-mi clădesc fundația, am vrut să fiu antrenor de când am fost junior. M-am antrenat de mic, tot vorbind cu colegii din fața mea, ăsta e talentul, calitatea mea. Caietul, biblia mea, notițe adunate în 3 ani de când am început să-mi pregătesc acest moment. De la Gabi Stan am luat ideea că timpul nu te așteaptă, că irosim timp pe lucruri care nu-s de folos.

De la Mircea Lucescu am învățat cum trebuie să te comporți, ca un atlet, cum să fii în afara terenului. Trei cuvinte care să mă descrie acum? Pasiune, dăruire și perseverență. Am închis un sezon cu multe episoade. Eu sunt o carte deschisă, ce să mai scriu eu una?

Nouă, ca și societate, ne lipsește răbdarea, nu poți construi peste noapte, trebuie să ajutăm. Pentru că noi suntem echilibrați la toate capitolele, avem talente. Uite, la fotbal, la portari stăm bine. Pentru mine un portar trebuie să facă totul, să apere poarta, dar să știe să iasă și pe centrare, să aibă un joc bun de picior.

Cu toții am greșit în viață, dar trebuie să le luăm ca pe momente de creștere, de dezolvare. Am ajuns la o maturitate la care am realizat că acele greșeli au fost cărămizi de creștere. Echipa națională mi-a dat totul. Câți jucători nu-și doresc să asculte imnul? Am plâns de multe ori ascultând imnul.

Barajul pierdut cu Slovenia ne-a ajutat ca experiență să clădim campania pentru Euro 2008. Trebuie luat ce e rău și pus în valoarea binelui ca experiență". 

...despre suporteri: "Suporterii mi-au oferit momente frumoase când au umplut stadioanele la fiecare meci. Da, am fost și fluierați, asta te roade, te doare, de aceea muncești ca să nu se mai repete". 

"Cel mai frumos gol primit e de la Cursaru. La play of the day. Așa m-am văzut și eu la CNN. Mi-a dat gol din foarfecă" Bogdan Lobonț 

"Aș fi vrut să fiu Van Basten dacă eram atacant. Mi-a plăcut mult. Era fabulos, un fotbalist total. Mi-a plăcut fotbalul de mic, nu știu ce aș fi făcut altfel, nu știu ce altă meserie mi s-ar fi potrivit" Bogdan Lobonț 

Cel mai bun 11 cu care a jucat: Alisson - Maicon, Chivu, G. Popescu, Maxwell - Lupescu, Sneijder, Hagi - Mitea, Ibrahimovici, Van der Meyde 

...despre națională: "Până în octombrie când am venit se spunea că jucătorii români sunt slabi și n-au calitate. De atunci se spune doar că adversarii sunt slabi, nu că românii sunt buni. De ce dorim răul copiilor noștri?

România e țara mea și voi fi român până închid ochii. Trebuie să fim mândri că suntem români. Olandezii au construit fotbalul total, nu de azi pe mâine, ci în 60 de ani. Fotbalul total e un mod de a trăi, apoi s-au dus la Barcelona și au construit și acolo în decenii. Noi vrem într-un an ceva durabil. Cu toții vrem tiki taka, dar pentru asta trebuie să muncești 60-70 de ani". 

...despre Dinamo: "Am urmărit-o în play-out, sunt mulți jucători pe care Florin i-a antrenat la U19, acum le-a dat posibilitatea să se afirme și formează o echipă nouă. De văzut ce strategie are casa de producție, adică conducerea, ce vrei? Film de scurt metraj sau de Oscar?". 

"Voi, ziariștii, ați fost colegii mei de călătorie. Sunt foarte emoționat, am ochii împăienjăniți. Gata, de acum sunt Mister Pisica" Bogdan Lobonț 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
torque07
torque07  •  05 Iunie 2018, 12:34
Postat de pigforever pe 04 Iunie 2018, 15:27

Mama ce as vrea sa ma lase pe mine 1 luna la echipa. Chit ca sunt eu mai dictator din fire, as face ordine si curatenie ....ar arata echipa ca una profesionista si s-ar comporta ca atare. Un an ( stiu ca e mult ) si iti garantez ca as juca acasa cu o medie de 40000 de oameni. Un an si as juca linistit, fara sa ma fac de ras in grupele UCL. Un an si echipa ar arata ca una de prima mana din Vest !

Chemati un doctor...se simte rau baiatu'.

352223741963144
Doru Mircea  •  04 Iunie 2018, 21:36
Postat de Leopard Trek pe 04 Iunie 2018, 14:35

Hm, spuneti-mi si mie un meci de referinta al acestui portar ? N-A EXISTAT ! N-a existat nici la Roma(***) unde a frecat banca de rezerve ptr un salariu gras si intr-un oras frumos. In rest , nimic ! ZERO BARAT ! Ce meci de retragere ai fi vrut, impotriva cui, probabil a lui Fepa `74 Barlad ! :)))) Retrage-te ca regretul tau inseamna BANII, nu fotbalul.

Esti penibil! Oameni ca tine sunt zero barat.

dubluv
dubluv  •  04 Iunie 2018, 17:57
Postat de Nicolae Tudosie pe 04 Iunie 2018, 16:47

Cu tot respectul, el e retras cam de cinci ani, de cand nu a mai aparat in vreun meci...

da, dar lui abia acum i-au spus.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează