FOTBAL  »  NATIONALA  »  GRECIA - ROMÂNIA 0-1

Ultimele detalii » Selecţionerul e pe picior de plecare! Se gîndeşte să ia şi un jucător român

Articol de , - Publicat marti, 09 septembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 08 septembrie 2014 22:57

Declaraţia oferită de Ilie Balaci la ”Fanatik Show” lasă de înţeles că Piţi şi 5 oameni din staff s-ar fi înţeles deja cu saudiţii. Antrenorul de 58 de ani ar fi aşteptat joi la Ryadh, iar vineri ar putea debuta pe banca lui Al Ittihad.  FRF stă în stand-by, Burleanu admite că ”decizia îi aparţine acum doar lui Piţurcă".

Succesul de la Atena n-a adus nici un fel de lămuriri în privinţa viitorului lui Victor Piţurcă la echipa naţională. Vestea posibilei lui plecări în Arabia Saudită a transformat orele de după meci şi ziua de ieri într-un maraton de ştiri, zvonuri, speculaţii şi scenarii în jurul selecţionerului.

La conferinţa de presă, antrenorul a evitat să comenteze subiectul. De fapt, a venit doar o întrebare tîrzie din sală: "Domnule Piţurcă, rămîneţi la lot sau alegeţi Al Ittihad?". Iar răspunsul tehnicianului, în viteză, a lăsat în continuare loc de întors: "Vom vedea, vom vedea!".

"Ne vedem cu Ungaria sau vă vizitez la Ryadh?"
La hotel, unde jucătorii şi staff-ul au sărbătorit cu cîte un pahar de vin sau de bere victoria împotriva elenilor, subiectul a fost abordat numai la nivel de glume, lansate de fotbalişti.

"Nea Piţi, ne vedem cu Ungaria sau vă vizitez la Ryadh?", ar fi aruncat o pastilă cu tîlc unul dintre internaţionali, la care selecţionerul ar fi răspuns cu un zîmbet şi cu o replică la fel de misterioasă: "Lasă că o să vezi tu!".

Neagoe folosit la înaintare în negocieri
Între timp, la Bucureşti transpiră la primele ore ale dimineţii informaţia că Piţurcă va avea o întîlnire luni după-amiază cu un emisar din partea arabilor, sosit deja în România pentru a-l convinge pe antrenorul "naţionale" să rupă contractul cu FRF. "E şeful departamentului de transferuri de la Al Ittihad. Se ocupă cu tot ce mişcă pe achiziţii de jucători şi antrenori la club", vine o lămurire de la un jurnalist din Ryadh.

Şi încă un detaliu interesant vizavi de contactele cu Piţurcă. Povesteşte o sursă GSP: "Va fi prima întrevedere faţă în faţă între părţi, fiindcă toate discuţiile de pînă acum s-au purtat prin intermediul secundului Eugen Neagoe, care e mîna dreaptă a lui Piţi. El a evitat să apară în vreun fel pe circuit, direct şi personal, pentru a nu respira nimic vizavi de implicarea paralelă în negocieri într-un moment în care se află sub contract cu federaţia".

"Mai destins, parcă scăpase de o presiune"
Pe drumul dinspre Atena către Bucureşti, "Piţurcă a afişat mina unui om foarte degajat, altfel decît stilul lui posomorît păstrat chiar şi în momente precum cel din Grecia", descrie atmosfera un personaj aflat în aeronava victorioşilor.
Iar completările vin de la un jucător: "În cantonament, pe nea Piţi l-am simţit foarte degajat, a lucrat cu echipa extrem de destins şi fără nici un fel de încordare. Parcă scăpase de o mare presiune de pe umeri! Nu ştiu dacă e doar o impresie sau rezultatul vreunei decizii de a pleca la Al Ittihad".

Burleanu recunoaşte negocierile
Inclusiv reacţia preşedintelui Răzvan Burleanu, la sosirea pe "Henri Coandă", contribuie la tabloul unei situaţii în mişcare: "În nici un caz nu am încercat să îl conving pe Piţurcă să plece. Poţi să convingi pe cineva cînd vrei să rămînă. Chiar asta a fost şi o discuţie pe care am avut-o în perioada aceasta cu Piţi, în urma căreia a reieşit că nu vrea să plece. Nu am informaţii noi. Nu a mai existat nici o discuţie după meci, dar cred că-şi doreşte în momentul de faţă să rămînă alături de echipa naţională, mai ales după o victorie foarte importantă".

Parcă a sunat altfel decît mesajul exprimat la plecarea spre Grecia: "Domnul Piţurcă mi-a confirmat că zvonul plecării sale e fals. Eu n-am discutat cu arabii, dar dacă îmi daţi numărul lor, îi sun!".

Şi Boldici nu mai merge
Iar în tot acest amalgam, selecţionerul evită să mai scoată vreo vorbă, prelungind suspansul în jurul viitorului său. O veste tot scapă dinspre planurile lui de culise: nu-l mai are pe listă pe Boldici în staff, fiindcă secundul ar prefera să rămînă acasă pentru a fi aproape de nepoţi şi de afacerile familiei.

Astfel, din echipa lui Piţi, anunţată recent de site-ul arab kora.com, ar rămîne doar alte cinci persoane: Eugen Neagoe, Valeriu Răchită, Martin Tudor, Ovidiu Costeşin şi preparatorul fizic Marius Dima. Pentru toţi ar fi pregătite locuinţe într-un cartier rezidenţial din Jeddah, plus o maşină de lux cu dedicaţie pentru şeful staff-ului.

Arabii aşteaptă debutul de vineri
"Are toate argumentele să negocieze acum foarte tare fiecare pas, iar Piţurcă e omul care nu cedează nici un milimetru la tratative", punctează înspre seară un federal pentru GSP. La Casa Fotbalului, răspunsul selecţionerului e aşteptat de la o oră la alta, se fac deja scenarii pentru un eventual succesor al lui Piţi în caz de despărţire.

La "Fanatik Show", pe LookTV, Ilie Balaci e printre primii care aduc certitudini: "Sînt şase bilete cu plecare joi spre Jeddah. Le-am văzut. Rămîne de urmărit dacă se înţeleg".

Arabii nu mai au deja nici o îndoială pe această temă. Media din Ryadh îl anunţă ca şi sosit la mijlocul săptămînii, urmînd să fie chiar prezent la partida Al Ittihad - Al Orubah, programată vineri în campionat. În tribună sau chiar pe bancă!

Trebuie să returneze 1.000.000 euro!
Dacă va părăsi "naţionala" pentru Al Ittihad, Piţurcă va trebui să achite 1.000.000 de euro către FRF. E vorba despre 500.000 de euro din clauza de reziliere pînă la finalul contractului său, în noiembrie 2015, iar restul îl reprezintă salariile pe care selecţionerul urma să le încaseze pînă la acea dată.

Cei de la Al Ittihad ar fi dispuşi să plătească şi aceşti bani. La revenirea în ţară, Burleanu a comentat: "E o clauză confidenţială cu Piţurcă. Federaţia nu poate decît să se bucure dacă va încasa o asemenea sumă. E decizia lui Piţi acum".

Vrea şi un jucător român la Al Ittihad
Site-ul adevărul.ro a plublicat de ieri informaţia, citînd ziarul saudit Okaz, că Piţurcă şi-a făcut deja planuri şi în privinţa primelor transferuri pe care le va face la Al Ittihad. Este vorba de doi fotbalişti, unul român şi unul din Asia. Cele două mutări ar trebui să se facă pînă pe 2 octombrie, cînd se încheie perioada de mercato.

"E adevărat că există o ofertă de la Al Ittihad, dar pînă acum s-a discutat doar prin intermediari. Din cîte ştiu, marţi vin arabii la Bucureşti şi vor discuta direct cu Piţurcă. La un moment dat, aşa cum pleacă toţi jucătorii buni din lumea asta, va pleca şi Piţurcă, dacă există un contract foarte bun" (Viorel Păunescu, prieten cu Piţurcă)

"FRF are pregătite şi planul A, şi planul B în cazul în care selecţionerul Victor Piţurcă decide să plece de la echipa naţională" ( Andrei Vochin, consilierul lui Burleanu, la DigiSport)

"Am vorbit săptămîna trecută cu Piţurcă, atunci cînd spunea că sînt şanse minime să plece. Am discutat şi acum şi mi s-a părut că situaţia nu mai e la fel. Cred că va accepta oferta lui Al Ittihad" (Mircea Sandu, fost preşedinte FRF)

3,5 milioane de euro pe sezon ar fi salariul oferit de arabi pentru Piţurcă, un contract pe doi ani

94 de partide pe banca "tricolorilor" a strîns Piţurcă în trei mandate: e selecţionerul cu cele mai multe meciuri în fruntea României

2 e numărul turneelor finale la care Piţurcă a calificat România: Euro 2000 şi Euro 2008. Primul CE l-a ratat fiind demis din cauza conflictului cu Hagi şi Popescu

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (15)
snaap
snaap  •  09 Septembrie 2014, 21:05

"Se gandeste sa ia si un jucator roman" Are de ales intre: Cocis, Torje, Florescu, Goian, Lazar, Tanase, Stancu sau alte rebuturi ce-au mai trecut pe la nationala..

mega2005
mega2005  •  09 Septembrie 2014, 13:05
Postat de mihai231 pe 09 Septembrie 2014, 12:16

bai, va castigat un titlu si acum il renegaty?...o supercupa si o cupa a romaniei-chiar asa!!!!

Vorbim despre selectionerul echipei nationale, neavand nicio legatura cu antrenoratul la vreo echipa de club, fie ea si Steaua. Daca ar fi sa merg dupa logica ta, ar trebui spus in primul rand ca Piturca a jucat la Steaua,...fotbal, sa nu se-nteleaga altceva, avand in vedere hobby-ul sau....

mihai231
mihai231  •  09 Septembrie 2014, 12:16
Postat de mega2005 pe 09 Septembrie 2014, 10:05

Pa si n-am cuvinte, domnule Piturca!!!

bai, va castigat un titlu si acum il renegaty?...o supercupa si o cupa a romaniei-chiar asa!!!!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează
Close