FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - BOSNIA, VINERI, 21:00, TVR 1 ŞI DOLCESPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Un arbitru devenit multimilionar peste noapte va fluiera România - Bosnia!

Jonas Eriksson (în dreapta)
Jonas Eriksson (în dreapta)

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 iunie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 01 iunie 2011 22:00

România - Bosnia este a şasea partidă pe care "tricolorii" o vor disputa în preliminariile Campionatului European de anul viitor din Polonia şi Ucraina.

Jocul va fi condus de o brigadă de arbitri din Suedia, alcătuită din Jonas Eriksson (arbitru), Stefan Wittberg (arbitru asistent 1), Daniel Warnmark (arbitru asistent 2) şi Markus Strombergsson (al patrulea oficial). Delegat UEFA de joc va fi austriacul Christian Schmoelzer, iar Observator pentru arbitraj, italianul Giovanni Stevanato.

În vîrstă de 47 de ani, Eriksson are la activ 63 de meciuri internaţionale arbitrate. Suedezul poate fi considerat un adevărat om de afaceri, devenind multimilionar peste noapte după ce şi-a vîndut acţiunile deţinute în cadrul unei televiziuni. De pe urma tranzacţiei, arbitrul, fost jurnalist, a încasat peste 7 milioane de euro: "Această tranzacţie i-a permis să se concentreze 100% pe principalul său hobby, arbitrajul", spun oficialii Federaţiei suedeze. Centralul nordic a adăugat: "Pe mine banii nu m-au schimbat deloc. Cel mai bun lucru pe care pot să-l fac cu viaţa mea este să arbitrez"

Eriksson a debutat ca arbitru în 1994, iar primul său meci în Liga I suedeză l-a bifat în 2000. Este arbitru FIFA din 2002, ajungînd în categoria de elită în sezonul 2009-2010.

România - Bosnia, partidă contînd pentru etapa a 7-a a preliminariilor Campionatului European din 2012, se va disputa vineri, începînd cu ora 21:00, în direct pe TVR 1 şi DolceSport şi liveTEXT pe GSP.RO. România se află pe locul 5, cu cinci puncte, avînd şapte puncte mai puţin decît liderul Franţa, care va juca în Belarus.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
gazistu
gazistu  •  02 Iunie 2011, 01:14

la imbogatit mitica, sa traga cu noi, ca altfel ne bat bosniacii si la bucuresti :(

Vezi toate comentariile (1)
Comentează