FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Un stelist din națională îl are ca idol pe Dan Petrescu » Ce spune despre Campionatul Mondial la care speră să meargă cu România

Articol de GSP - Publicat marti, 30 august 2016 17:40

Gabriel Enache (26 de ani) a fost convocat de selecționerul Christoph Daum în echipa națională și a vorbit despre idolul copilăriei sale.

"Sincer nu prea mai ţin minte multe lucruri de la ultimul mondial la care a participat România. Doar aşa, din auzite, eram mic. Ştiu că era o echipă senzaţională, cu o generaţie de excepţie. Idolul meu era Dan Petrescu din generaţia aia, juca incredibil de bine, urca foarte mult şi făcea superioritate în atac. A dat şi gol la acel mondial.

Sper să ne calificăm şi noi şi să simt ce înseamnă o Cupă Mondială. Eu cred că şi actuala generaţie are forţa de a se califica, am crescut foarte mult, majoritatea fotbaliştilor joacă la echipe foarte puternice, am evoluat şi în Champions League. Eu cred că avem puterea să ajungem", a spus Enache, conform News.ro.

Fundașul Stelei a vorbit și despre o eventuală calificare la Campionatul Mondial din 2018, dar și despre lucrurile pe care le-a schimbat Daum la echipa națională.

"De pe locul doi va fi mult mai dificil să ne calificăm, dar trebuie să ne gândim la fiecare meci, că trebuie să batem. Nu cred că trebuie să ne gândim atât de departe deocamdată. Este foarte important acest prim meci, trebuie să începem cu bine pentru a avea un moral foarte bun. Sincer, deocamdată nu ştim mai nimic, ni se vor comunica însă informaţii despre fiecare jucător în parte.

Dar e o echipă puternică, majoritatea jucătorilor sunt la echipe de nivel înalt şi trebuie să avem grijă de toţi. Sunt plăcut surprins de noul selecţioner, am văzut că a făcut foarte multe schimbări. Mi-a plăcut, este un profesionist şi sper să facă o treabă foarte bună", a adăugat Enache.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
134851460226751
Tara Ion  •  30 August 2016, 21:34

bai fratilor,buni rai sunt ai nostrii.pe cine sa sustinem,pe straini?

819602521427859
Stancu Florin  •  30 August 2016, 20:02

Gabita, tare mi-e teama ca o sa ai acelasi traseu ca Paulica Papp.

ravanelly
ravanelly  •  30 August 2016, 19:53

Avem jucatori la echipe foarte puternice? Unde Gabi ?? Care echipe ? Ce jucatori? Avem jucatori dar la arabi israel rusia croatia turcia grecia etc si echipe de mana a doua unde se lupta mai mult la retrogradare nu la titlu... dak luam dupa nominative muntenegreni au jucatori mult mult mai experimentati si cunoscuti afara..

Vezi toate comentariile (3)
Comentează