FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO U21

FOTO+VIDEO Ungaria U21 - România U21 1-2 » Întoarcem eroic scorul la Budapesta și suntem primii în grupă! Cronica

România U21 a învins-o pe Ungaria U21, scor 2-1, în al doilea meci al „tricolorilor” mici la Campionatul European! +43   FOTO
România U21 a învins-o pe Ungaria U21, scor 2-1, în al doilea meci al „tricolorilor” mici la Campionatul European!

Articol de , - Publicat sambata, 27 martie 2021 20:50 / Actualizat sambata, 27 martie 2021 21:02

România U21 a învins-o pe Ungaria U21, scor 2-1, în al doilea meci al „tricolorilor” mici la Campionatul European!

Ungaria U21 - România U21 » Cronica: „Spre „sferturi”, via Belgia și Ungaria”

"Va fi un meci foarte greu. Veți vedea o altă Ungarie", avertiza Mutu la conferința premergătoare meciului contra maghiarilor. Și a avut dreptate. Cel puțin pentru primele 10 minute, când învinsa meciului cu Germania a fost cea care a dictat ritmul, mai periculoasă și arțăgoasă. Iar cele 4 cartonașe galbene din primele 13 minute stau dovadă rivalității dintre cele două țări. Vlad s-a remarcat primul la trasorul lui Bolla (8). Golul de la Arad pare să-i fi adus noi valențe lui Moruțan. Decarul nostru și-a încercat din nou norocul cu capul, atipic pentru înălțimea sa. Doar alături. 

Avem portar!

Startul furios al maghiarilor a fost amortizat rapid de "tricolori", care până la jumătatea primei părți s-au aranjat în poziție de atac. Pus în gardă de supergolul lui Ciobanu, Gera a ordonat și om întins în spatele zidului la o lovitură liberă periculoasă, executată peste poartă de Moruțan. Un lucru e sigur, Vlad pare de neînvins de la distanță, a demonstrat-o cu Olanda, a repetat isprava contra maghiarilor, a doua oară la lovitura liberă a lui Mezei.

+39 FOTO

O repriză în superioritate

Ce-ți poți dori mai mult într-un final de repriză în care n-ai impresionat? Ori un gol, n-a fost la marea ocazie a lui Boboc, șut peste din 14 metri. Ori o eliminare. A venit a doua! Previzibil! S-a jucat dur, multe intrări la limită, iertați maghiarii în cateva momente. Szoke n-a mai fost scuzat pentru un cot în figură. "Nu intrăm în jocul lor de disperare", a strigat Mutu, principalii vizați fiind Marin și Ciobotariu, ambii la limită. Szoke ne-a ușurat munca, e rândul nostru să "desenăm".

Unde-i VAR-ul?

Două gafe uriașe la Budapesta! România, dezavantajată clar de arbitraj: „O mizerie!”
EURO U21
Două gafe uriașe la Budapesta! România, dezavantajată clar de arbitraj: „O mizerie!”

"Robi, hai să schimbăm mai des", "Denis, urcă mai mult", sunt primele indicații pe care selecționerul le-a dat după pauză. Vrea mai multe acțiuni în benzi, mai multă presiune pe adversar. Și rezultatul a venit rapid, doar că belgianul Lawrence Visser a uitat că n-are VAR, a așteptat să i se șoptească în cască. Secunde de tensiune, terminate cu decizie eronată. Ciobanu a fost agățat în careu, belgienii s-au făcut că nu văd.

Gol primit din nimic

"Disperarea asta nu ne face bine, stați calmi", le-a strigat Mutu celor de pe bancă. "Răbdare, răbdare", și Stoichiță din tribune. Parcă toți au simțit ce urma! Kiss îi dă un brânci lui Haruț, trimite la Deutsch, acesta pune mingea în fața porții, unde Csonka trimite cu latul în plasă. Încă un moment de orbire bruscă pentru brigada belgiană, care n-a sancționat un fault clar al lui Kiss la Haruț.

Încă o bijuterie pentru tricolori

"Stai pe picioare", "M-a împins", "Ok, dar stai pe picioare sau dă-o afară", a fost dialogul pe care Mutu l-a purtat cu fundașul FCSB-ului, simțind că acel 5% dat gazdelor s-a transformat în ceva mai mult. A intrat și Petre, Mutu e all-in. Până să rezvolăm calificarea vom intra probabil în topul celor mai frumoase goluri. "Salbă de driblinguri" a lui Mățan terminată cu o bombă în vinclu, așa și-a spălat Alex toate păcatele meciului cu Olanda și și-a peticit un background de Hollywood înainte de debutul în MLS.

Salvatorul Pașcanu

Dominăm total! Ungaria nu face decât să tragă de timp. "Ce-i asta? Lasă-ne naibii în pace", Mutu e exasperat de deciziile lui Visser. Olaru de două ori, Petre cu capul, curg ocaziile la poarta maghiarilor. Și n-avea cum să nu vină și golul doi. Ar fi fost nedrept. La meciul în care l-a egalat pe Luțu ca număr de selecții în naționala U21, Pașcanu a dat la o parte tot ce i-a stat în cale, a ignorat și un fault și a trimis mingea în plasă. Gol de 3 puncte și de mari speranțe pentru sferturile de finală.

Golul marcat de Alex Pașcanu:

Golul marcat de Alex Mățan:

Programul României la Campionatul European U21:

  • 30 martie: Germania - ROMÂNIA (19:00)

Ungaria U21 - România U21 1-2

  • Au marcat: Csonka '56 / Mățan '69, Pașcanu '87

Live + Statistici

Ungaria U21 - România U21, echipele de start

Adrian Mutu nu a efectuat nicio înlocuire în primul „11” față de meciul cu Olanda U21 (1-1).

UNGARIA U21: Bese - Bolla, Balogh, Mocsi, Deutsch - Csonka, Mezei - Skribek, Szendrei, Kiss - Szoke
REZERVE: Auerbach, Kovacs, Varju, Huszti, Palincsar, Biro, Tamas, Hinora, Kata, Barany, Bukta, Kovacsreti
SELECȚIONER: Zoltan Gera

ROMÂNIA U21: Vlad - Haruț, Ciobotariu, Pașcanu, Boboc - Olaru, M. Marin, Ciobanu - Moruțan, Ganea, Mățan
REZERVE: Aioani, Eșanu, Opruț, Drăgușin, Dulca, Cîmpanu, Oaidă, Chindriș, Oct. Popescu, Itu, Vlădoiu, A. Petre
SELECŢIONER: Adrian Mutu

Stadion: Bozsik Arana (Budapesta)
Arbitru: Lawrence Visser

Euro U21, un turneu atipic

Campionatul European de tineret este organizat de două țări, Ungaria și Slovenia, și împărțit în două faze: grupele se joacă între 24 și 31 martie, iar fazele finale în 31 mai („sferturi”) și 3-6 iunie (semifinalele și finala). Este primul turneu final de Euro U21 cu 16 echipe.

Primele două echipe din cele 4 grupe se califică în sferturile de finală, care se joacă pe 31 mai la Budapesta, Szekesfehervar, Maribor și Ljubljana. Finala e pe 6 iunie, la Ljubljana.

Lotul României U21 pentru Campionatul European:

  • PORTARI: Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Mihai Eșanu (Dinamo București) 
  • FUNDAȘI: Ștefan Vlădoiu (Universitatea Craiova), Denis Haruț (FCSB), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Denis Ciobotariu (CFR Cluj), Radu Drăgușin (Juventus/Italia), Raul Opruț (AFC Hermannstadt), Radu Boboc (FC Viitorul) 
  • MIJLOCAȘI: Marius Marin (AC Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), Răzvan Oaidă (FCSB), Cătălin Itu (CFR Cluj), Darius Olaru (FCSB), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Olimpiu Moruțan (FCSB), Octavian Popescu (FCSB), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Alexandru Mățan (Columbus Crew/SUA) 
  • ATACANȚI: George Ganea (FC Viitorul), Adrian Petre (UTA)

Citește mai multe știri despre România U21:

„Il Fenomeno”, varianta 2.0 » Cum a gestionat Mutu cel mai important moment al carierei de antrenor

Adrian Mutu pregătește atent înfruntarea cu Ungaria U21 » A băgat 4 jucători în ședință

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (531)
1055832577830821
Mircea Gabriel Bleoca  •  28 Martie 2021, 16:29
Postat de Constantin Dima pe 28 Martie 2021, 16:23

Vad ca nimeni nu vorbeste de blatul rusinos diontre nemti si olandezi. Nu se mai face niciun sodaj de opinie .Felicitari GSP. Curat murdar coane Fanica.Rsine.

O altă măgărie de aseară a fost chestia din tribune. Ungurii cu drapelul, noi cu tricoul galben!! Se vede că au alergie la ticolorul românesc, să le stea în găt!! Și rezultatul și ....

992062307482219
Constantin Dima  •  28 Martie 2021, 16:23
Postat de Ion-Nelu Nistor pe 28 Martie 2021, 12:35

NU suntem calificati nici cu un egal impotriva Germaniei. Neederland bate sigur Ungaria cu minim 2 goluri diferenta iar Germania are golaveraj mai bun ca al nostru.

Vad ca nimeni nu vorbeste de blatul rusinos diontre nemti si olandezi. Nu se mai face niciun sodaj de opinie .Felicitari GSP. Curat murdar coane Fanica.Rsine.

parpalache
parpalache  •  28 Martie 2021, 13:16
Postat de zorrozabal pe 27 Martie 2021, 22:02

„Stai pe picioare”!De ce striga Mutu la jucatorii sai sa nu mai cada si sa stea pe picioarte?(Mutu fost mare jucator in fotbalul mare si actual antrenor incepator-in fotbalul mic)?!Pentru ca intr-un meci international, nu mai ai arbitraje ca in meciurile fcsb-ului!Daar!Pana la arbitraj,echipa Romaniei cum a jucat?De jucat a jucat cu aplomb,a atacat,mai ales pe aripa stanga(cu jucatorii de la Viitorul!Daar...Cum sa dai goluri daca nu nimeresti spatiul portii?Primul„sut”pe spatiul portii(o lovitura de cap trimisa de Olaru de la vreo 11 metri pe directia portarului),fiind trimis in minutul...59!Pana atunci?Pana atunci patrunderi pe aripa stanga cu Matzan,pase in careu unde Ganea nu prea le nimerea,sau la Boboc sau Ciobanu, care sutau...peste poarta!Iar ungurii ne-au dat gol in inferioritate numerica!Un jucator ungur l-a imbrancit din lateral pe Harutz(umar la umar clasic),contraatac,pase prin fata careului sut pe poarta,gol!Iar Mutu? Imobil ca statuia lui Lenin!L-a bagat pe Adrian Petre(doar ca sa-l faca de ras)in locul prea mult laudatului Morutzan(cel mai slab de pe teren dupa opinia lui...Gabi Balint) si l-a tinut in teren pana la sfarsit pe Olaru(un alt „candidat”la echipa mare,dupa Becali),care din min.70 de abia mai statea in ghete de epuizat(greu fara perfuziile lui Neubert),din care cauza ori facea faulturi,ori dadea pase...la adversar!Concluzia?Pai daca era sa ne bata Ungaria-(cu 7 jucatori doborati de COVID si in inferioritate numerica din min.42),cum va fi cu Germania

Nimeni nu o sa-i dezvetze vreodata pe fcsb-isti sa nu mai cada la prima atingere,atata timp cat in Liga lui Becali au arbitrajele in buzunar!Care arbitru ar indrazni sa nu le dea lor„fault”si cartonas adversarului?S-ar expune unui linsaj mediatic si ar fi„uitatzi”de la delegari de catre Deaconu!

Vezi toate comentariile (531)
Comentează