FOTBAL  »  NATIONALA  »  ALEGERI FRF

UPDATE Încă un atac la adresa lui Burleanu: "A pierdut voturile de la futsal” + Replica Federației

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat joi, 08 februarie 2018 15:03

Toader Ștefu, președintele clubului United Galați (L1) și veteranul conducătorilor din futsal, spune că actuala administrație federală dă dovadă de incompetență și favoritisme.

- Domnule Ștefu, sunteți cel mai vechi conducător din futsal, cum arată pulsul acestui segment în perspectiva alegerilor federale?
- Burleanu m-a pierdut pe mine și încă 90 la sută din futsal. Și asta din cauza felului părtinitor în care federația gestionează din noiembrie încoace un dosar al unui meci din campionat. E vorba despre întâlnirea Informatica Timișoara - United Galați, care nu s-a disputat pentru un presupus motiv de forță majoră. Gazdele au prezentat opt adeverințe medicale, invocând pe fals multiple probleme de sănătate în lot, toate cu sindrom de intestin iritabil cu diaree. Documentele erau eliberate chiar de doctorul clubului, de la o clinică de chirurgie plastică, nu de la un specialist. Realitatea era însă alta.

- Anume?
- Jucătorii nu-și primiseră banii, brazilienii n-au vrut să intre și, ce e mai grav, doi sârbi nici nu erau în țară în ziua în care s-au emis adeverințele, din câte m-am informat. Alți doi "bolnavi" erau la bere în ziua următoare celei în care trebuia să se dispute partida. Decizia firească era să ni se dea meci câștigat la masa verde. Numai că, după ce comisiile federale au tărăgănat dosarul timp de vreo opt termene, ne-am trezit ieri cu verdictul incredibil: am pierdut cu 0-5 pentru neprezentarea la rejucare și ni s-a dat amendă de 4.000 de lei. E strigător la cer!

- Care ar fi explicația?
- Timișoara, ca și Deva, e unul dintre copiii răsfățați ai FRF. Ambele sunt cluburi ajutate constant de federație pe linie de arbitraje, transferuri și litigii. Au majoritatea fotbaliștilor pentru națională, sunt sprijiniți în lupta pentru titlu sau Cupa României. În plus, federația acceptă ca Robert Lupu să fie antrenor-jucător la Timișoara și să pregătească și reprezentativa. Federația trebuie să-i rezolve orice problemă. Când se discuta ca Dan Petrescu, Hagi sau Reghecampf să fie și la club, și la națională, nu accepta nimeni din FRF. De ce e altfel la futsal?

- De ce spuneți că 90 la sută din futsal se va îndrepta împotriva lui Burleanu?
- Pentru că lumea s-a săturat de favoritismele fățișe pentru Timișoara și Deva. Iar cazul Galațiului cu Timișoara i-a ridicat pe mulți colegi din futsal împotriva lui Burleanu. M-au sunat de pe la toate formațiile din primele două ligi să mă susțină. Se butonează mult în culise, iar trepădușii de pe vremea lui Mircea Sandu, adică Vali Ioniță și Radu Petre, care se ocupă direct de futsal, sunt și acum la putere. Ei hotărăsc cine primește cartonașe, ce arbitri merg cu misiune, cine trebuie împins de la spate. Se ocupă numai de prostii! L-am atenționat și pe Burleanu că s-a înconjurat de oameni dubioși, dar n-a avut nicio reacție. Ce se întâmplă e, de fapt, efectul unei administrații federale incompetente!

- L-ați votat pe Burleanu în 2014?
- Da. Mi s-a părut de bună-credință, dar alții butonează, de fapt, în spatele lui. Nu mai am încredere. Am purtat și o discuție între patru ochi în biroul președintelui. A stat tot timpul cu capul în jos. Știe că United Galați e un club-model în futsal și că eu am un cuvânt greu de spus! L-am ferit și de un moment jenant la finala campionatului de anul trecut, la Galați, când fanii plănuiau să arunce cu bidoane înspre el pentru necazurile pe care le pățiserăm cu arbitrii la partidele anterioare. Am dublat însă paza, sala a fost arhiplină, 1.800 de oameni înăuntru și alți 300 la porți, și am evitat să dăm un exemplu negativ.

- I-ați trimis adeziune lui Burleanu?
- Nu. Mie nu-mi plac chestiile astea! Sunt forțate. În neregulă au fost și invitațiile pentru conducători la Europeanul de futsal din Slovenia, pe banii federației. Transport, cazare, mâncare, bilete. Ne întoarcem la găleată și la făină?! Sună a mită! Eu am refuzat. L-am trimis pe cont propriu pe fi-miu, care e director sportiv. A mers împreună cu trei sponsori.

- E normal ca membrii Comitetului Executiv de la futsal sau fotbal feminin să încaseze prime pentru o calificare a naționalei mari?
- Ar trebui ca niciun membru să nu încaseze astfel de prime! Rolul celor din Comitet e altul! Aduce tot a mită. De exemplu, Cristi Vornicu, reprezentantul futsal în CEx, n-a câștigat bani toată viața lui cât a câștigat la FRF! Nu e om de afaceri, ci un simplu angajat. Dacă dispare funcția de la federație, îi dispare principalul venit. Păi, copiii n-au mingi prin țară, iar tu îi plimbi pe cei din Comitet pe banii federației?! Mă întreb dacă, așa cum a încasat 90.000 de euro când ne-am calificat la Euro 2016, Burleanu a adus cumva înapoi 90.000 de euro pentru ratarea calificării la Mondiale? Cum răspunde pentru lipsa performanței? Probabil prin voturi! 

"Trei lucruri i-aș reproșa lui Burleanu: lipsa de autoritate, nu are reacție la actele de indisciplină gravă ale angajaților și e ușor influențabil de oameni din FRF cu interese. Din trei răi, el, Bodescu și Vișan, n-ai cum să faci unul bun!" - Toader Ștefu

36 de voturieste aportul futsalului în Adunarea Generală FRF, 13% din totalul celor care vor decide viitorul președinte al federației

Replica Federației Române de Fotbal

"Domnule Redactor șef,
Referitor la interviul cu domnul Toader Ștefu, apărut în ediția tipărită de azi, 8 februarie, a cotidianului Gazeta Sporturilor, precum și în ediția online, președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, dorește să facă următoarele precizări, pe care vă rugăm să le publicați pentru corecta informare a cititorilor dumneavoastră:
“Legat de declarațiile în ceea ce privește cazul Informatica Timișoara – CS United Galați, doresc să întăresc principiul respectat întodeauna în activitatea FRF, potrivit căruia comisiile jurisdicționale sunt independente, iar FRF nu are nicio influență asupra deciziilor acestora.

FRF menține echidistanța față de membrii săi, fără a influența la nivel de delegări deciziile CCA, fără a favoriza la nivelul transferurilor și fără a interveni în vreun fel la nivelul comisiilor jurisdicționale, așa cum se afirmă în interviul publicat de dumneavoastră.
Selecția pentru echipa națională de futsal, precum și pentru toate celelalte loturi, este total obiectivă și este decisă exlusiv de staff-ul tehnic, iar în cazul de față staff-ul echipei naționale de futsal poate confirma acest lucru.
Consider ca total nefondate acuzațiile că m-aș fi înconjurat de oameni dubioși și le consider jignitoare pentru echipa noastră profesionistă, formată din oameni dedicați și integri. Totodată, îl invit pe domnul Toader Ștefu să probeze acuzele privind incompetența actualei administrații a Federației Române de Fotbal.
Referitor la deplasarea reprezentaților cluburilor românești de futsal în Slovenia, la Campionatul European 2018, aceasta s-a făcut al solicitarea conducătorilor din futsalul românesc, cei care au dorit să fie alături de echipa națională la sărbătoarea futsalului european. Echipa națională de futsal este produsul cluburilor, așadar este firească participarea alături de echipă la turneul final. A contat mult și faptul că Slovenia este o destinație apropiată, transportul a fost asigurat cu autocarul FRF, iar cazarea a fost la un hotel de 3 stele, așadar o investiție financiară minimă comparativ cu eforturile celor care susțin dezvoltarea futsalului românesc.

Din 2014 și până în prezent, atât numărul jucătorilor de futsal, cât și cel al echipelor, seniori și juniori, au crescut fără precedent, evidențiind dezvoltarea futsalului românesc. Susținerea financiară a FRF pentru futsal a crescut, au fost create noi competiții și s-a dezvoltat permanent formatul celor existente”.
Vă mulțumim!
Biroul de presă al Federației Române de Fotbal"

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
484647715224966
Marian Boeangiu  •  09 Februarie 2018, 00:02

Fiind un domeniu pe care il stapanesc ,imi permit cateva precizari. Adeverintele medicale sunt acte medico -legale si corectitudinea lor in ceea ce priveste diagnosticul si calitatea medicului prescriptor tine de colegiul medicilor. Asadar pretentia dlui Stefu ca FRF sa "vada"incorectitudihbnea acestor acte este o nerozie. Deabia aceasta pretentie reprezinta o ilegalitate. Contestarea calitatii medicului ce pune un diagnostic( colon iritabil pus de un medic cu o specializare CHIRURGICALA ) reprezinta o alta imixtiune hilara a "specialistului" Stefu. Cum ar privi vigilentul personaj o adeverinta medicala primita de un fotbalist, cu indiferent ce diagnostic, de la GINECOLOGUL Pompiliu Popescu, fostul medic al echipei nationale de fotbal? Contestarile ,acuzatiile, chiar injuraturile pot fi facute cu gratie ,totdeauna raportate la adevar si CU INTELIGENTA. Nu e cazul!

haideusicfr
haideusicfr  •  08 Februarie 2018, 20:14

Nume interesant are fotbalul in sala.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează