FOTBAL  »  NATIONALA  »  SCANDAL

UPDATE Ultimele reacții în scandalul presupusei tentative de boicot de la națională » Ce spun cei vizați

Amicalul anost de pe teren a fost precedat de un alt “meci” mult interesant în culise
Amicalul anost de pe teren a fost precedat de un alt “meci” mult interesant în culise

Articol de , , - Publicat joi, 04 februarie 2016 00:00

Fotbaliştii Zimbrului ar fi avut promisă suma de 20.000 de euro  din partea unui apropiat al familiei Reghecampf pentru a nu se prezenta la meciul de marţi seară, iar "tricolorii" ar fi aflat povestea de la foştii jucători din Liga 1.

Fotbaliştii Zimbrului ar fi avut promisă suma de 20.000 de euro  din partea unui apropiat al familiei Reghecampf pentru a nu se prezenta la meciul de marţi seară, iar "tricolorii" ar fi aflat povestea de la foştii jucători din Liga 1.

14:23

Au apărut primele reacții din zona jucătorilor echipei naţionale care au apărut implicaţi în dezvăluirile făcute de surse federale în acest scandal: 

"Valerică a rămas şocat în momentul în care şi-a văzut numele implicat în acest scandal! Nu este nimic adevărat, el nu a mers după meci să se plîngă celor din staff, nu a avut nici un fel de discuţie cu cei de la Zimbru Chişinău. Era revoltat de aceste invenţii şi consideră că nu este normal ca numele lui să apară într-un scandal în care să nu aibă nici cea mai mică implicare", au declarat apropiaţi ai fundaşului Astrei pentru GSP.ro. 

Aceeaşi reacţie au avut-o şi cei din anturajul lui Silviu Lung junior: "O invenţie! Ce treabă are el să discute despre boicotarea unui meci?! Nu a fost nici cea mai mică discuţie, nici cu cei de la Zimbru, nici cu cei de la Federaţie! Este ruşinos să numele lui Silvică a ajuns în acest scandal. Cine a folosit numele lui Lung jr în acest scandal să vină şi să cu dovezi clare. Cei care i-au implicat numele vor ajunge în faţa instanţei".

Anamaria Prodan a anunţat și ea la Dolce Sport că va chema în instanţă toate persoanele care s-au folosit de numele ei în acest scandal: "Mă distrează... Sînt nişte prostii! Dan Spătaru va trebui să vină la tribunal, să vorbim frumos, să vedem de unde pînă unde mă cunoaşte el pe mine, că eu nu am auzit de el!".

__________________
Articolul inițial: 

Jucătorii Zimbrului din Chişinău ar fi avut o ofertă să boicoteze meciul cu "naţionala" din Antalya, 1-0 pentru români, a titrat aseară DolceSport. Care ar fi venit din partea familiei Reghecampf, ca un nou episod al scandalului între Steaua şi selecţionata lui Iordănescu!

Sursele Gazetei povestesc că intermediarii afacerii ar fi fost fotbaliștii basarabenilor care au trecut prin Liga 1, ei ar fi primit "misiunea" de la soţia lui Laurenţiu Reghecampf, conform unor voci, ori de la un intermediar, conform altor surse. "Pentru a denigra acţiunea", spun vocile din FRF.

"Le plătea amenda şi 10.000 euro peste"

"Danu Spătaru a venit la încălzire, s-a pupat cu Silviu Lung şi Găman, foştii lui colegi de la Astra, şi le-a povestit de lucrul ăsta. Era vorba de boicotul meciului. Un apropiat al familiei Reghecampf le-ar fi spus şefilor echipei că le plăteşte 10.000 euro, suma pe care o aveau stipulată în contract drept penalitate dacă nu se prezentau la teren. Şi încă 10.000 euro peste", povestesc surse federale pentru Gazetă.

Care detaliază: "Lung junior şi Găman s-au dus imediat la secundul Isăilă şi i-au povestit de ce ştiau de la Spătaru".

Fotbalistul basarabean n-ar fi fost singurul care le-a povestit "tricolorilor" despre incident. "Săpunaru a aflat de mişcare de la Rui Miguel. I-a zis imediat lui Viorel Moldovan, care a anunţat ceilalţi membri ai staff-ului. Astfel, toată delegaţia a aflat de problemă şi s-a trecut la negocieri".

Meciul s-a disputat în cele din urmă, iar România a învins cu 1-0, graţie reuşitei lui Hora din secunda 28.

Federaţia nu a dorit să comenteze oficial incidentul, însă a început aseară o anchetă, luînd legătura inclusiv cu fotbaliştii basarabeni.

" Carp a fost în tribună"

Sursele Gazetei susţin că în tribune ar fi fost şi unchiul stelistului Cătălin Carp, basarabeanul Ion Carp, de meserie impresar. În plus, turneul din Turcia al selecționatei divizionare a fost aranjat de finul lui Laurențiu Reghecampf, Cristi Voicu!

"Nu ştiu, eu nu am auzit nimic, nu mi-a propus nimeni nimic, nu mi-a spus nimeni să nu joc!"
Rui Miguel, mijlocaş Zimbru

"Nu e adevărat. Nici dacă ne contacta cineva să nu jucăm n-am fi fost de acord. Noi de aceea am vrut să facem cantonamentul în Antalya, tocmai pentru a juca împotriva României"
Octavian Moraru, patron Zimbru

"Am nimerit într-o cacealma! Dintr-o mare mîndrie poate ieşi o prostie. Nu ne-a cerut nimeni să nu jucăm. Chiar îl sunase Valerii Moraru pe fiul său Octavian şi i-a povestit tot ce se scrie în România, nu-i adevărat"
Arcadie Zaporojanu, coacţionar Zimbru

"Ce treabă am eu cu prostiile astea? Eu am ajutat echipa naţională să joace acest meci cu Zimbru deoarece am o relaţie specială cu Marin Mitran, cel care reprezintă federaţia din Moldova. Dacă «naţionala» avea probleme, era firesc să îi ajutăm! L-am sunat noaptea pe Mitran şi l-am rugat să facă orice, să ne ajute să se joace meciul cu România!"
Anamaria Reghecampf, impresar

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
1628621444040219
Andrei Bulancea  •  04 Februarie 2016, 23:24

doamne oare cand va opriti din prostia asta ...auzi contra steaua hahahhaha.Atata timp cat au fost convocati la echipa nationala si conducerea echipei nu ia lasat e contra nationalei nu contra stelei .Cund halep nu a venit la echipa fed cup ati aruncat cu toti cu noroi iar cund jucatorii stelei nu vin le sariti in ajutor .undei logica ?iar pentru domn NUTA RADU inainte venea aproape toata echipa de la steau si nu mai spunea nimeni de destabilizare .Oare voi stiti ce inseamna echipa nationala ?cum se face o echipa nationala ? Astai prostia la noi vorbesc mai mult presedinti de club si asa zisi impresari .uitativa in alte tari al emisiuni sportive si veti vedea aproape nici un presedinte de club nu ese la tv cat iese aici sa vb despre anumite meciuri sau trasferuri etc .presedintele e doar cu sponzorizarea si atata.dar in fine ca la nai mai rara vezi .si in ritmul asat niciodata nu vom avea performanta .

aldo_m
aldo_m  •  04 Februarie 2016, 16:01

am scapat de giovanii si am ramas cu ana si asta injura si e in stare de orice pt soarele ei daca sant cotite atunci ar trebui sesizat DNA sa se faca odat lumina sa vedem cine minte

adrians0923
adrians0923  •  04 Februarie 2016, 15:26

"Ziaristi sportivi" va rugam mai ginditi si dvs putin inainte sa scrieti astfel de articole ! Deci jucatorii si conducerea celor de la Zimbru ajung la meci si dupa aceasta incep sa negocieze o eventuala anulare a meciului !! O fac la fata locului,la plezneala,nu inainte,fara nicio eventuala negociere sau amenintare anterioara ! Oameni buni,frizati orice idee de minim bun simt si intelect,va coboriti la cele mai penibile afirmatii,va compromiteti total.Cumpar ziarul de pe vremea comunistilor si am stat la cozi in perioada cind la chioscuri nu ajungeau mai mult de 10 expl,dar gata,mi-a ajuns.Daca si ziarele de sport au ajuns sa se injoseasca intr-un asemenea hal,sa se preteze la asemenaea mizerii,salut si nu mai dau nici acei 2 lei.Mai bine un cersetor decit niste mizerii.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează