FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Altă problemă pentru Mirel Rădoi! » După Mitriță, încă un „tricolor” s-a accidentat și este incert pentru partidele cu Islanda și Liechtenstein

Mirel Rădoi
Mirel Rădoi

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 octombrie 2021 13:06 / Actualizat duminica, 31 octombrie 2021 21:38

Înaintea ultimelor meciuri din preliminariile Campionatului Mondial, cele cu Islanda și Liechtenstein, România are probleme de lot. După ce Alexandru Mitriță (26 de ani) a suferit o ruptură musculară și a devenit indisponibil, selecționerul Mirel Rădoi a mai primit o veste proastă: Vasile Mogoș (28 de ani) are și el probleme medicale.

Fundașul dreapta a ieșit accidentat în ultimul meci al echipei sale, Crotone, pierdut cu scorul de 0-2 în fața lui Benevento, după numai jumătate de oră, acuzând probleme fizice, un semnal de alarmă pentru Mirel Rădoi în privința meciurilor „naționalei”.

„A fost printre cei mai activi cât timp a stat pe teren, însă evoluția sa a fost oprită de niște probleme musculare”, au scris italienii de la tuttomercato, care i-au acordat nota 6 românului. Mogoș a fost diagnosticat cu leziune de gradul 1 a mușchilui iliopsoas stâng (un flexor important al coapsei si al soldului).

Alexandru Mitriță are ruptură de gradul doi

Dacă Mogoș poate fi recuperat, nu același lucru se poate spune și despre Alex Mitriță. Fotbalistul lui Paok a suferit o ruptură de gradul II la aductori în derby-ul  cu Olympiacos (1-2). Acesta va reveni pe teren în aproximativ 4 săptămâni, astfel că este exclusă participarea sa la meciurile cu Islanda și Liechtenstein.

Convocările preliminare pentru meciurile cu Islanda și Liechtenstein

PORTAR: Florin Niță (Sparta Praga-Cehia, 11/0)

FUNDAȘI: Vlad Chiricheș (Sassuolo-Italia, 68/0), Cristian Ganea (Aris Salonic-Grecia, 8/0), Vasile Mogoș (Crotone-Italia, 4/0), Ionuț Nedelcearu (Crotone-Italia, 19/2), Andrei Rațiu (Huesca-Spania, 4/0), Adrian Rus (Fehérvár-Ungaria, 9/0), Alexandru Pașcanu (Ponferradina-Spania, 0/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K.-Turcia, 27/1)

MIJLOCAȘI: Alexandru Cicâldău (Galatasaray-Turcia, 18/2), Olimpiu Moruțan (Galatasaray-Turcia, 1/0), Ianis Hagi (Rangers-Scoția, 22/2), Dennis Man (Parma-Italia, 12/2), Valentin Mihăilă (Parma-Italia, 5/1), Răzvan Marin (Cagliari-Italia, 35/2), Marius Marin (Pisa-Italia, 2/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K.-Turcia, 49/6), Alexandru Mitriță (PAOK-Grecia, 16/3), Dragoș Nedelcu (Fortuna Düsseldorf-Germania, 5/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga-Cehia, 52/11)

ATACANT: George Pușcaș (Reading-Anglia, 24/8)

Ce urmează pentru România

Cu două victorii în noiembrie, împotriva Islandei (11 noiembrie) și a selecționatei din Liechtenstein (14 noiembrie), România ar încheia grupa cu 19 puncte și ar avea locul 2 asigurat. Dacă vom reuși să terminăm pe locul 2, atunci sigur vom disputa primul baraj pentru accesul la CM. 

Acolo vor fi 12 echipe: toate cele 10 formații de pe locurile 2 din preliminarii, plus cele mai bune două câștigătoare de grupă din Liga Națiunilor, care nu se vor regăsi pe primele două poziții în preliminarii. 

Cele 12 națiuni vor fi împărțite în două urne: cea a capilor de serie, 6 dintre ele, și restul outsidere. Capii de serie vor disputa meciul din primul baraj, manșă unică, pe teren propriu. 

Cum se vor stabili cele 6 favorite? Exclusiv pe baza punctajului din actualele preliminarii, astfel că în grupa formată din 6 naționale, cum este și cazul nostru, se vor șterge rezultatele cu ultima clasată.

Acum, cu 2 etape înainte de final, România are șanse mici să prindă urna capilor de serie. Ar putea acumula un nivel maxim de 13 puncte cu care ar intra în acest clasament și ar fi mai degrabă în afara primelor 6!

Video Mirel Rădoi, anunț-șoc: „Naționala României să își caute antrenor!”

Citește alte știri despre echipa națională:

„Eram golgeter la Steaua, dar Cociș juca înaintea mea la națională. Ce era să fac?” » Situația lui Radu Drăgușin, analizată în direct

4 partide amicale anulate de FRF din cauza pandemiei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
bodrin
bodrin  •  29 Octombrie 2021, 14:21

Probleme grele...mai ales cu Liechtenstein e musai să fie pe teren toată floarea cea vestită a fotbaliștilor...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează