FOTBAL  »  NATIONALA  »  SUEDIA - ROMÂNIA 2-1

Viceîmbătrâniții Europei » România a avut a doua cea mai vârstnică linie de apărători din preliminariile pentru EURO 2020

Foto: Cristi Preda
Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat marti, 26 martie 2019 15:29

România a aliniat cu Suedia a doua cea mai vârstnică linie de stoperi - 33 de ani - dintre cele folosite de echipele din preliminarii, înaintea noastră fiind doar Islanda - 34 de ani

Înfrângerea cu Suedia și, mai ales, prestația apărării au declanșat reacția oamenilor de fotbal imediat după meci. "Trebuie să găsim fundași centrali, trebuie să găsim apărători, că nu avem! Nu știu pe unde putem găsi. Avem fundași centrali lenți, care de multe ori nu își găsesc pozițiile acolo", spunea în studioul DigiSport fostul internațional Gabi Balint.

Grigore abia revenise

Cosmin Contra a început partida de la Stockholm cu cuplul de fundași centrali Cristi Săpunaru (34 de ani) și Dragoș Grigore (32 de ani), cei doi având deci o medie de vârstă de 33 de ani. A doua cea mai mare după Islanda (34 de ani), dintre cele folosite de cele 55 de naționale care au luat startul în aceste preliminarii pentru Euro 2020.

Dacă „Săpun” s-a achitat destul de bine de sarcinile defensive, ratând și o mare ocazie de egalare pe final, în schimb Dragoș a dat semne de slăbiciune în multe momente. Inclusiv la primul gol al suedezilor, când n-a avut reacție, servindu-l practic pe Quaison.

A și surprins folosirea fostului dinamovist, în condițiile în care acesta revenise de curând după o lungă indisponibilitate, apucând să joace doar 3 partide la Ludogoreț.

Variantele imediate de rezervă, în același registru

Pentru jocul cu Feroe, prima soluție pentru o schimbare e Cosmin Moți, care are și el tot 34 de ani. Vlad Chiricheș, accidentat, se apropie de 30 de ani, pe care îi va împlini în noiembrie. Din actualul lot, doar Ionuț Nedelcearu (22 de ani) este o variantă de viitor, dar el a fost adus mai mult ca alternativă de avarie, după accidentarea lui Chiricheș.

Pașcanu și Rus, soluții de la U21

Avem soluții pentru întinerirea acestui compartiment. Ele vin natural de la "tineretul" lui Rădoi. Este vorba despre cuplul de stoperi Alexandru Pașcanu (20 de ani) - Adrian Rus (23 de ani), care a avut evoluții apreciate nu doar în preliminariile de calificare la Euro U21 din 2019, dar și în ultimele partide de verificare. Rămâne de văzut cât de repede se va decide Contra să schimbe îmbătrânita linie de fundași centrali și să apeleze la ei.

stoperi

Vezi și:

GSP LIVE // VIDEO Ionel Ganea critică selecția lui Contra: „Am ajuns să aducem jucători din Arabia și SUA. Vin, pozează în echipamentul României și pleacă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
cneius
cneius  •  26 Martie 2019, 18:51

Nu prea conteaza virsta, conteaza experienta, plasamentul, anticipatia si, evident, valoarea. Ultima cred ca a lipsit un pic...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează