FOTBAL  »  NATIONALA  »  NATIONALA

Victor Piţurcă analizează echipele cu care se va înfrunta România pentru CE » Ce spune despre viitorul echipei naţionale

Victor Pițurcă
Victor Pițurcă

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 iulie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 04 iulie 2014 15:24

O dată cu lansarea noului site oficial al FRF, selecţionerul Victor Piţurcă a acordat un interviu în care analizează echipa naţională a României, dar şi viitoarelor noastre adversare din preliminariile pentru Campionatul European din 2016."Avem 12-14 fotbalişti de bază. Important este ca ei să joace la cluburile lor şi să fie sănătoşi. Am mai avea nevoie de încă 6-7. Mă îngrijorează situaţia lui Tătăruşanu. În ultima perioadă avea un randament aproape maxim, dar acum are o concurenţă acerbă.

Pantilimon ştiu cum reacţionează cînd nu joacă, dar Tătăruşanu nu ştiu. Nici  situaţia lui Măţel nu e una bună. Am vorbit în această perioadă cu jucătorul şi conducerea clubului Astra, dar nu am motive să fiu optimist. În atac stăm doar în Marica, care şi el joacă la 90 la sută.

Echipa Greciei e prima cu care vom juca, o cunosc foarte bine. În septembrie va avea un alt tehnician şi nu ştiu ce gînduri va avea acesta. Oricum, e greu de schimbat ceva major în două luni. Este clar că reprezintă cel mai valoros adversar.

Jucăm apoi cu Ungaria. Este cu totul altă echipă în comparaţie cu formaţia pe care am întîlnit-o. Noul antrenor, Attila Pinter, a schimbat 75 la sută din lotul pe care-l ştiam. Dan Apolzan a fost la amicalul cu Finlanda şi avem toate datele. Finlanda e cel mai periculos adversar, după Grecia. Au jucători foarte interesanţi, tehnici, disciplinaţi tactic şi sînt determinaţi", a spus Victor Piţurcă.

Victor Piţurcă a vorbit şi despre juniorii pe care-i urmăreşte şi îi aşteaptă să facă pasul cel mare la prima reprezentativă.

"Pe cei pe care îi prezintă presa, Patrick Petre, Ianis Hagi sau Dorin Rotariu, îi urmăresc de doi ani şi jumătate. Din păcate, nici unul dintre ei nu a reuşit să se impună la cluburile lor. Urmăresc toţi juniorii. Aţi văzut că în Elveţia l-am debutat pe Cristi Manea.

L-am analizat pînă cînd am considerat că mă pot baza pe el. A fost titular şi chiar am cîştigat meciul respectiv, ceea ce e foarte important. Ceilalţi, deşi au calităţi şi personalitate, nu sînt folosiţi mai mult la cluburi. Peste doi, trei ani este clar că vom face şi o schimbare de generaţie.

Eu, în schimb, aş vrea să vorbesc de tinerii pe care chiar aş fi vrut să mă bazez imediat, cum ar fi Iancu şi Stanciu. Speram multe de la ei, dar la Steaua mai mult au stagnat decît să progreseze", a încheiat Victor Piţurcă.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
helioglobalus
helioglobalus  •  05 Iulie 2014, 16:42

auzi, ăsta vrea să mai stea minim 3 ani! pe c.ă.c.atul ăsta l-aş trimite numai la tragerile la sorţi, la cât bulan are, cred că e canibal!

slim10
slim10  •  05 Iulie 2014, 12:19

Ookokok, il iert pe Piturca, ca acum am auzit ca Grecia n-o sa mai fie cum a fost, ca se las jucatori importanti, sa vedem daca acum la euro2016 o sa fim primii ;)

bamse1901
bamse1901  •  05 Iulie 2014, 10:45

pityoiul ar fi bine sa devina antrenor nu sa analizeze adversarii si sa-mi spuana cat de dificili sunt

Vezi toate comentariile (17)
Comentează