FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - INSULELE FEROE 1-0

VIDEO 1 în clasament, 0 pe teren » "Tricolorii" s-au chinuit teribil cu amatorii din Feroe, scor 1-0

Articol de - Publicat luni, 30 martie 2015 00:00 / Actualizat duminica, 29 martie 2015 23:52

Doar golul lui Keşeru din prima repriză ne-a salvat de un egal ruşinos: Edmundsson putea face, incredibil, 1-1 la ultima fază!

Prima dată pe "Ilie Oană", pe o vreme destul de rece, echipa naţională a fost primită cu căldură şi un concert aproape nonstop de tobe. O atmosferă caldă, optimistă, doar zîmbete la gîndul că o să le dăm iar multe "pescarilor" din Feroe.

VIDEO: Vezi AICI rezumatul meciului!

Începem tare, Sînmărtean şerpuieşte frumos, ce dor ne era de asta!, Keşeru (3) e blocat la 18 metri, Rusescu trage tare, dar Nielsen parează, chiar dacă în doi timpi. Fostul stelist scapă singur, e gol, nu!, acelaşi Nielsen se opune. Abia după 10 minute, feroezii trec mijlocul terenului.

Dar cu tupeu. Olsen vămuieşte toate acţiunile lor, iar Edmundsson pîndeşte orice greşeală. Olsen chiar ne dă emoţii la o lovitură liberă, dar mingea ocoleşte pe aproape bara din stînga lui Pantilimon.

13 sparge gheaţa
Trec 20 de minute, dar nimic pe tabelă. Pare cam mult. Maxim bate o lovitură liberă, zidul deviază balonul în bară, de unde Keşeru (21), încă golgeterul la zi în Liga 1, trimite din apropiere în plasă. Cum zic fotbaliştii, asta a fost cel mai greu. E 1-0 şi "tricolorii" se mută iar în terenul nordicilor.

Care, surpriză!, nu par deloc să acuze şocul deschiderii scorului şi, încurajaţi şi de imprecizia elevilor lui Iordănescu, ies tot mai des pe contre. Le dezarticulăm rapid, dar problema e acolo, în faţă, unde tirul "tricolorilor" suferă. Parcă aşteptăm, ca de obicei, prea mult de la Sînmărtean. Dar nici el nu mai are, parcă, incisivitatea de anul trecut.

Doar ocazii, prea puţin
Ieşim mai moale de la vestiare, încercăm să-i scoatem de pe cele două linii pe care, ordonaţi, feroezii se aşază în momentele de posesie ale românilor. O clipă, gîndul te duce la meciul din 2009, cînd ne-am chinuit să-i batem cu 1-0, la ei acasă însă. Iar băieţii lui Lars Olsen iau joaca în serios, stau tot mai mult în jumătatea noastră. Nici urmă de iureşul galben la care ne aşteptam!

Iese Rusescu, intră Tănase, într-un cor de fluierături. Nu e loc de pace nici pe "Ilie Oană", fanii ploieşteni îl taxează că e stelist, dar şi pentru gestul din Ghencea. E minutul 65, Maxim mai execută o lovitură liberă, Nielsen scoate greu, iar Popa nu poate să facă gol, cum cere tribuna, nici de la doi metri. Contră Feroe, scapă Edmundsson, dar Chiricheş e iar imperial. Intră şi Torje, poate-poate.

Dar terminăm ruşinos, apărînd acest 1-0 pitic. Nu intră Andone, o face Prepeliţă. Iar Edmundsson, omul cu golul de la Pireu, îl întinde serios pe Panti la ultima fază! Totul se-ncheie într-un "Ruşine să vă fie!" general. Ce-o să fie la Belfast?

Ce a declarat Iordănescu după meci:
- "Într-adevăr, a fost un succes greu. S-a făcut o risipă de efort extraordinară. Merităm victoria, sînt 3 puncte foarte importante"
- "Am avut o evoluţie neconvingătoare, generată şi de starea terenului, care a fost foarte prost"
- "Jucătorii au fost extrem de concentraţi. Dar au fost şi momente în care încercau execuţii care nu erau recomandate pe un astfel de teren"
- "Ne-au lipsit jucători de bază cum ar fi Bogdan Stancu sau Ciprian Marica"
- "Feroe e o echipă robustă, puternică, ne aşteptam să ne pună probleme"

656928-romania-feroe-1-0.jpg

 

Clasament:

1. România 13p
2. Irlanda de Nord 12p
3. Ungaria 8p
4. Finlanda 4p
5. Insulele Feroe 3p
6. Grecia 2p

Meciuri viitoare

13 iunie 
Finlanda - Ungaria
Irlanda de Nord - România
Insulele Feroe - Grecia

4 septembrie
Insulele Feroe - Irlanda de Nord
Grecia - Finlanda
Ungaria - România

7 septembrie
Finlanda - Insulele Feroe
Irlanda de Nord - Ungaria
România - Grecia

8 octombrie
Ungaria - Insulele Feroe
Irlanda de Nord - Grecia
România - Finlanda

11 octombrie
Insulele Feroe - România
Finlanda - Irlanda de Nord
Grecia - Ungaria

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
goghe
goghe  •  30 Martie 2015, 15:34
Postat de dora pe 30 Martie 2015, 10:27

Andone inta daca scorul era 2 sau 3 la zero ptr ai nostrii. Romania nu a facut un meci extraordinat iar tata Puiu a stiut-o si a intarit mijlocul. Nu-i putea inlocui pe mijlocasii Adi Popa ori pe Sinmartean cu un virf - Andone...chiar si intrarerea lui Dodel in locul lui Rusescu a fost un pas inapoi. Intrarea lui Andone nu era oportună aseară.

Corect. Dar putea sa il bage pe Andone in locul lui Rusescu si pe Tanase in locul lui Popa, nu?! Il muta pe Maxim pe dreapta (oricum nu conta unde era pe teren .... ) si tot aia era. Eu zic ca s-a hotarit prea tirziu sa faca schimbari si i-a fost frica (normal). Daca Iordanescu avea singe in instalatie il scotea pe Maxim din minutul 30 .... dar a devenit mai mult politician si mai putin antrenor - i-a fost frica de gura fraierilor!

sexilian
sexilian  •  30 Martie 2015, 15:10

cascheta nu vede decat putinari si aratari gen dopul ala de sticla de lapte,torje,bine ca-i lovit figurantul de cipi,adunatura de tacamuri de fotbalisti,nationala rezervelor europei,specialiasti in lustruit banci de rezerva.

ion.ionescu
ion.ionescu  •  30 Martie 2015, 15:09

Veşnic acelaşi film ! Intră aroganţi pe teren (umflaţi de presă) şi încheie cu fundu'n poartă...Am tot scris : nu ştiu să acopere terenul, nu au scheme de joc în atac iar în apărare fac mereu faulturi aiurea, sinucigaşe ! Maxim, dacă îl avea antrenor pe Valentin Stănescu era strâns de gât şi pus pe gard, la uscat, pentru faza din final ! Cred că Puiu ar trebui să-l ia pe Irimescu pentru "pregătirea moral-volitivă", să uite de ifose...I-ar trimite nevestele să se antreneze, ştie el de ce...Puiu s-a ramolit, cică au muncit iar ei erau la iarbă verde ! Mizerabilii - opere incomplete...Au gură (declaraţii), au şi cap, minte ce le trebuie singuri cu portarul ? Panti - mulţam !

Vezi toate comentariile (12)
Comentează
Close