FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - COLUMBIA, 3-1 ( WORLD CUP 1994)

VIDEO Astăzi se împlinesc 24 de ani de la golul FABULOS marcat de Hagi la World Cup 1994 » Remember cu Valderrama: "Fantastic, fantastic!"

Gheorghe Hagi, Dorinel Munteanu și Gică Popescu +1   FOTO
Gheorghe Hagi, Dorinel Munteanu și Gică Popescu

Articol de GSP - Publicat luni, 18 iunie 2018 13:18

Astăzi se împlinesc 24 de ani de la unul dintre cele mai frumoase goluri din istoria naționalei României, marcat de Gică Hagi contra Columbiei, în victoria 3-1, de la World Cup 1994.

Căpitanul Columbiei în '94, "El Pibe" Valderrama, nu poate uita lecţia de fotbal dată de Gică Hagi şi ceilalţi "tricolori".

În '94, la ora meciului cu România, zeul Columbiei era Carlos Alberto Valderrama Palacio. "El Pibe" Valderrama era pericolul numărul 1 pentru orice adversar. A rămas cel mai selecţionat columbian, cu 111 prezenţe în "naţională". 

interviu acordat de Valderrama Gazetei Sporturilor în 2009

- Bună ziua, mister Valderrama. Din România vă căutăm!
- Aaa, de la Hagi de acasă. :D

- Da. Despre Hagi voiam să vorbim şi despre meciul nostru de la World Cup 1994.
- Da, da, ce meci! Una dintre cele mai frumoase partide de la turneele finale. Păcat că am pierdut. Aveaţi o echipă bună. Nu o spun din complezenţă. I-am şi avertizat pe colegi înainte de meci: "Nu luaţi România de sus! E un superteam!".

- Nu v-au crezut?
- Nu ştiu! Poate unii... Dar aşa sîntem noi, columbienii, mai visători, mai ales că la acea vreme toată lumea ne vedea jucînd şi chiar cîştigînd finala Cupei Mondiale. Ştiu că Pele ne-a dat favoriţi. Dar fotbalul nu e pe vorbe, ci pe teren. S-a văzut asta în meciul direct. 

- Golul lui Hagi?
- Fantastic, fantastic! Mare fotbalist! M-am uitat de mai multe ori la reluări, încercînd să-mi dau seama dacă a vrut să şuteze de acolo. Şi m-am convins, a vrut să înscrie! Puteaţi să ajungeţi atunci în semifinale. Chiar îmi doream asta, după eliminarea nostră. Îmi plăcea stilul vostru de joc! ;)

- Selecţionerul României a spus că a pregătit meciul special pentru anihilarea ta.
- Da, da. Am simţit asta.

- Ionuţ Lupescu. Îl mai ştiţi?
- După nume nu, dar după felul în care m-a ţinut, nu l-am uitat! Acel număr 5 m-a sufocat pur şi simplu. :( N-am prea mişcat, recunosc.

- De cine vă mai amintiţi?
- Păi, Hagi! Şi Popescu. Foarte mare fotbalist şi el!

 
România - Columbia 1994

România, să nu uiţi! 24 de ani de la un gol legendar ⚽ ---->>> http://bit.ly/2JPyrcJ

Publicată de Gazeta Sporturilor pe 18 Iunie 2018

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
conasu_boeru
conasu_boeru  •  18 Iunie 2018, 23:33

Un gol ...întamplător cum a fost și cel al lui Budescu cu Feroe ! Hagi vrea să centreze , se uită la Răducioiu dar lovește ”greșit ” balonul ! Restul ...e istorie !

kryi
kryi  •  18 Iunie 2018, 19:59

Hahahaha! Ce inseamna sa nu ai viziune pe termen lung. In acest moment se disputa diverse meciuri la Campionatul Mondial din Rusia si noi discutam despre un meci de acum 24 de ani. Ce sa facem, traim din amintiri.

booobiii
booobiii  •  18 Iunie 2018, 17:02

traim din amintiri

Vezi toate comentariile (4)
Comentează