FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - CONGO 1-1

VIDEO Bau-bau » Tu ai înțeles ceva, Generale? România a ajuns la al 15-lea meci consecutiv fără înfrângere după un joc extrem de plicticos

Fază tipică pentru meciul de aseară: luptă oarbă, luciditate puțină // Foto Raed Krishan
Fază tipică pentru meciul de aseară: luptă oarbă, luciditate puțină // Foto Raed Krishan

Articol de , - Publicat joi, 26 mai 2016 00:00

"Tricolorii" au jucat aseară economicos-plictisitor cu Congo (1-1), pentru palmares, să apere un gol făcut cadou de africani. Amicul Bokila ne-a băgat în sperieţi pe final.

"Tricolorii" mai au două săptămâni până la meciul cu Franţa, iar aseară, la Como, doar au remizat cu Congo (1-1) în antepenultimul test dinaintea plecării în Hexagon.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

"Galbenii" au jucat pe modul eco, au plimbat mingea de-au plictisit-o, de au scos entuziasmul pueril din adversari. Doar pentru a păstra un rezultat şi a rămâne fără gol primit, aşa a părut repriza a doua, însă Bokila, fostul atacant al Petrolului, ne-a pălmuit.

Iordănescu ar fi dorit un adversar mai incomod, mai disciplinat, care să ne alerge în jurul lacului. Oricum, congolezii au avut momente când au scos sufletul din "tricolori", România fiind un mix de titulari şI soluţii de planul B.

Cum au jucat "tricolorii"

  • Pantilimon: A apărat aproape tot ceea ce a fost pe poartă şi a ieşit magistral pentru a bloca un balon în faţa lui Bakambu, în minutul 65.
  • Săpunaru: În prima parte, a lăsat adversarul să şuteze doar de undeva din tuşă, fără ca acesta să mai aibă forţă. I-a permis prea multe lui Bokila, iar acesta a strecurat mingea pe lângă el.
  • Găman: Acelaşi joc ca la Astra, fără să se complice.
  • Chiricheş: Cel mai periculos român la cornere, cu o detentă de atacant. A încercat de două ori poarta, de fiecare dată aproape de a puncta. În apărare este lider, dar tot se complică, de multe ori, inutil.
  • Raţ: În revenire după problemele medicale. A avut pe partea lui adversari tehnici, dar fără minte, ce încercau să fie şi Messi, şi Usain Bolt şi cădeau în penibil. A rămas singur cu portarul, dar a reluat în el. I s-au dus bateriile pe final.
  • Pintilii: Un alt titular cert, factor de echilibru la mijloc. A încercat două şuturi la poartă, însă s-a certat pe sine pentru cum a lovit mingea.
  • Ropotan: Ştie că nu trebuie doar să bage materiale, ci să şi construiască pentru a prinde lotul de Euro. A fost schimbat la pauză şi nu este deloc sigur pe faptul că va prinde lotul de 23.
  • Adrian Popa: Le-a rupt frânele congolezilor. În faţa porţii, a încercat driblingul în plus.
  • Nicuşor Stanciu: Şi-a depus candidatura certă la un loc în lotul pentru Euro, deşi este printre cei sosiţi abia în 2016 la "naţională". A ştiut să profite de greşeala uriaşă a fundaşului, a marcat, a mai avut o lovitură liberă bătută foarte bine, a mai încercat poarta şi-n repriza secundă.
  • Chipciu: A muncit mai mult pentru coechipieri. Când ar fi putut fi pus în evidenţă de Alibec, pe un contraatac, astralul l-a preferat pe Popa şi s-a rupt faza. Nici Stanciu nu i-a întors serviciile lui Alex.
  • Alibec: În premieră titular la "naţională", la a doua prezenţă, a hărţuit apărarea adversă. A căutat prea mult, a reuşit prea puţin. A evoluat cu faşa de spumă la mână, n-a părut să-l deranjeze. L-a enervat pe Iordănescu, care a părut că vrea să înoate de nervi. A simţit şi atacantul, care a fost schimbat imediat. Nici starul Ligii 1 n-are asigurat, încă, biletul de Euro. z

Rezerve:

  • Prepeliţă: Șters.
  • Maxim: A alergat în gol.
  • Torje: Complicat.
  • Hora: Şi vârf, şi extremă stângă, şi atât.
  • Keşeru: Fără oportunităţi.
  • Toşca: A bifat o selecție.

"Chiar nu ştiu de ce nu mai am banderola!"

Răzvan Raţ a fost surprins de faptul că banderola a stat pe braţul lui Chiricheş: "Chiar nu ştiu de ce nu mai am banderola. Dacă nu ştiţi dumneavoastră, nu cunosc nici eu. Nu ştiu ce am făcut rău! M-a surprins, vă daţi seama. Eu sunt motivat oricum, aşa că n-am probleme. O să am o discuţie cu staff-ul".

De la preot la muncitori

Tot să joci fotbal şi să vii la meciuri pe stadionul din Como! În zona frumoasă a oraşului, lângă lac, care se vede printre tribune. Români au fost din toate colţurile ţării, majoritatea muncitori în Peninsulă, dar şi oameni veniţi în vacanţă. Printre ei şi un preot.

Suporterii granzilor României au fraternizat la Como. Steliştii au venit în tricourile lui Rădoi sau ale lui Dică, dinamoviştii i-au dedicat un banner lui Patrick Ekeng, iar rapidiştii au desfăşurat un steag cu chipul lui Săpunaru.

Cine este "naţionala" RD Congo

Fostă dublă câştigătoare a Cupei Africii pe Naţiuni, în 1968 şi 1974, plus două "bonzuri" în 1998 şi în 2015, echipa naţională a Republicii Democrate Congo ocupă locul 51 în ierarhia FIFA. A avut o singură calificare la un Campionat Mondial, în Germania '74.

Antrenată de Jean-Florent Ikwanga Ibenge din 2014, actuala "naţională" are în componenţă şi jucători la cluburi importante în Europa. Cei mai reprezentativi sunt atacantul Bakambu (Villarreal), fundaşul Tisserand (FC Toulouse) şi mijlocaşii Mpoku (Chievo) şi Maghoma (Birmingham City, liga a II-a, Anglia).

Se mai remarcă Mbema (Newcastle), Kebano (Genk), Kudimbana (FC Antwerp, liga a II-a Belgia). Din primul "11" au mai făcut parte Mabwati (Columbus Crew, MLS), Mubele (Al Ahli, Emiratele Arabe), Zakuani (Peterborough United, liga a III-a, Anglia). Doar doi dintre titularii de aseară, Issama (TP Mazembe) şi Lomalisa (AS Vita Club) evoluează acasă, în Congo.

15meciuri fără înfrângere a strâns "naţionala" României

2 goluriîn 3 prezenţe la prima reprezentativă are Stanciu

3 meciuriamicale am bifat în 2016, cu Lituania (1-0), cu Spania (0-0) şi cu Congo (1-1)

INBOX

  • Sânmărtean şi Dragoş Grigore n-au făcut parte din lotul României pentru meciul de aseară, fiind în recuperare după probleme medicale. Cei doi ar putea intra în calcule pentru partida cu Ucraina, de duminică, de la Torino.
  • Bogdan Stancu a ajuns aseară în Italia şi-a făcut joncţiunea cu "tricolorii" direct la stadionul din Como. Nu s-a stabilit dacă el va evolua contra Ucrainei, probabil va intra treptat în programul de pregătire al echipei, dar atacantul lui Gencler are locul asigurat pentru Euro.
  • Printre cei aproape 1.000 de români prezenţi la meci s-au aflat oficialii federali Răzvan Burleanu, Gabriel Bodescu, Radu Vişan şi Andrei Vochin, precum şi preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală.
  • Formaţiile au ieşit la intonarea imnurilor cu copii şi tineri îmbrăcaţi în porturile populare ale celor două ţări. Au fost şi 200 de congolezi, care au dansat înainte şi în timpul partidei. 

romania congo 1 1

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (15)
477701115755818
Pavel Cruceru  •  26 Mai 2016, 11:07

AVEM CEL MAI BUN ANTRENOR DINTRE GENERALI SI CEL MAI BUN GENERAL DINTRE ANTRENORI PE CARE IL AVEM?

477701115755818
Pavel Cruceru  •  26 Mai 2016, 11:05

AVEM CEL MAI BUN ANTRENOR DINTRE GENERALI SI CEL MAI BUN GENERAL DINTRE ANTRENORI PE CARE IL VRETI?

dinamo4eva
dinamo4eva  •  26 Mai 2016, 10:49
Postat de utraian pe 26 Mai 2016, 10:41

Dragos Grigore lipseste ca sa fie desavarsit *** de la nationala. Si ei visau ca va iesi lumea in strada de bucurie la Euro :))) Voi iesi, pun pariu pe Franta cu handicap 3 si ies sa ma bucur ca mi-a iesit biletul

vb femeile de serviciu stelsite drespre fotbal , liniste .

Vezi toate comentariile (15)
Comentează