FOTBAL  »  NATIONALA  »  VIITORUL

VIDEO Ce vrea Hagi, de fapt?! A cerut vehement să nu fie propus la națională și apoi tot el s-a supărat „Chiar să nu fiu pe listă? E lipsă de respect!”

Articol de GSP - Publicat marti, 24 septembrie 2019 10:45

Gheorghe Hagi (54 de ani) a răbufnit la conferința de presă de la finalul meciului cu Poli Iași, câștigat cu 2-1, deranjat peste măsură că n-a fost inclus în sondajul GSP privind tehnicianul care l-ar putea înlocui pe Cosmin Contra în care FRF va decide să renunțe la actualul selecționer. 

Criza de nervi de proporții făcută de Hagi aseară contrastează însă cu desele momente în care acesta a declarat ferm în presă că nu e tentat să preia naționala României. 

Ultima poziție oficială a lui Hagi privind scaunul de selecționer a fost una categorică: „Nu se pune problema să conduc naționala câtă vreme eu dețin un club din prima ligă! Ce mi-ar face presa dacă aș convoca jucători de la Viitorul? Vă dați seama ce ar ieși? Aș vrea să mai fiu selecționer, însă numai după ce mă voi retrage de la club!”.  

Luni seara, însă, Hagi și-a contrazis toate declarațiile anterioare, fiind vizibil nemulțumit că lista cu posibili înlocuitori ai lui Contra nu-l includea și pe el: „Au fost pe listă nu știu câți antrenori. Dar chiar așa, să vă bateți joc de mine? Chiar să nu fiu pe listă? E lipsă de respect! Sunt antrenor în România de 4 ani și jumătate. Ați văzut numele meu pe acolo? E nesimțire, nu mai e bun simț. Chiar așa? Până unde vreți să vă duceți? ”. 

Refuzuri vehemente în ultimii ani

Hagi se plânge că n-a fost pomenit numele lui pentru funcția de selecționer, însă de-a lungul ultimilor ani el a declarat că nu-l mai interesează cârma echipei naționale. 

„Legat de echipa națională, fiecare poate să gândească ceva, dar eu am spus că nu sunt interesat să fiu antrenorul naționalei. Excludeți-mă, punct, nu se poate! Cum să fiu la națională și să am și Viitorul? Păi, vă dați seama ce iese, ce circ se va face, circul circurilor, vă rog frumos” 
- Gică Hagi în august 2017

„Subiectul 'echipa națională' este închis în totalitate cât timp sunt acționar majoritar la un club din Liga 1 și exclud orice discuție în acest sens. În acest moment, selecționerul Cosmin Contra face lucruri bune la echipa națională”
- Gică Hagi în noiembrie 2018

CELE MAI TARI MOMENTE DIN CONFERINȚA LUI HAGI

În plus, în septembrie 2017, Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF, Răzvan Burleanu, a dezvăluit că Hagi nu poate prelua naționala: „Cu Hagi s-a încercat să se discute, dar el a transmis printr-un intermediar că poziţia lui e fermă. Nu poate antrena echipa naţională cât timp are proiectul de la Viitorul şi nu vrea să renunţe la el. Este un conflict de interese”. 

Eșec la națională 

Prima aventură a lui Hagi ca antrenor a fost chiar la echipa națională în 2001, unde a stat timp de cinci luni. „Regele” a ratat însă calificarea la Campionatul Mondial din 2002 în „dubla” manșă de baraj cu Slovenia. „Tricolorii” erau favoriți, dar au pierdut la Ljubljana, scor 1-2, iar la retur am remizat, 1-1. 

Șumudică, favoritul fanilor

În condițiile în care actualul selecționer e în pericol să fie demis dacă ratează prezența la Europeanul din 2020, GSP.ro a găzduit un sondaj săptămâna trecută, la care cititorii au fost invitați să-și aleagă numele posibilului înlocuitor.

După peste 70.000 de voturi exprimate, lider în sondaje este Marius Șumudică, urmat la mică distanță de Olăroiu și de Mircea Lucescu. 

VIDEO Ce vrea Hagi, de fapt?! A cerut vehement să nu fie propus la națională și apoi tot el s-a supărat  „Chiar să nu fiu pe listă? E lipsă de respect!”

SELECȚIONERII ROMÂNIEI ÎN ULTIMII 20 DE ANI  

PERIOADĂANTRENOR
1998-1999Pițurcă
2000Ienei
2000-2001Boloni 
2001Hagi
2002-2004Iordănescu
2005-2009Pițurcă
2009-2011R. Lucescu
2011-2014Pițurcă
2014-2016Iordănescu
2016-2017Daum
2017-?Contra

Vezi și: 

VIDEO Gică Hagi s-a dezlănțuit! Din nou! Mesaj tranșant pentru Gigi Becali: „Șeful Stelei a zis că e război. Îi transmit asta!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (27)
10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  26 Septembrie 2019, 07:12

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dac.impielitzat
dac.impielitzat  •  25 Septembrie 2019, 20:44

Gica, omule, derapajele tale au fost la inceput simpatice, apoi triste, acum au devenit de-a dreptul dezgustatoare, devii *** omule. Iti respectam aminitirea de fotbalist, respectam ce faci cu academia, dar esti de-a dreptul dezgustator cand iti sari din pepeni si *** si lovesti in stanga si-n dreapta orbit de furia ta de om mic. ***. Sper copiii aia pe care-i ai pe mana sa nu invete prostiile astea de la tine! Hai noroc.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

magura
magura  •  25 Septembrie 2019, 17:36

Hagi s da prea mare. Ca fotbalist a fost ceva de capul lui, dar ca si antrenor, nu e cine stie ce. Se autopropune la Nationala, desi nu-l baga nimeni in seama.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează