FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ESTONIA 2-0

VIDEO Cu ochii deschişi spre fericire » România învinge Estonia şi se califică la baraj, scor 2-0

Secunda cînd Stancu a fost faultat: penalty şi Rio chiar nu mai pare pe alt continent +1   FOTO
Secunda cînd Stancu a fost faultat: penalty şi Rio chiar nu mai pare pe alt continent

Articol de - Publicat miercuri, 16 octombrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 16 octombrie 2013 09:27

Pe un stadion conectat la scorul din Istanbul, Marica a deschis scorul în prima repriză şi tot el a închis zîmbind noaptea minunată, în minutul 81.

Arena Naţională e plină doar pe jumătate, însă feţele fanilor sînt pictate cu tinereţe. Scazi 15 ani din media de vîrstă a stadionului şi rezultă imagini neclare cu Hagi, Dorinel Munteanu şi Adi Ilie.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

E perioada scursă de la ultimul Campionat Mondial al României, cel din 1998, pe care majoritatea suporterilor prezenţi şi-l amintesc mult prea vag.

Iar posterul înfipt bine în piuneze, cu "tricolori" blonzi, vrea o pereche contemporană: Raţ, Tănase şi Marica se aruncă în atac, însă nu-l ameţesc încă pe Pareiko.

Flash-ul portocaliu
Chiar dacă e pe stadion, lumea stă cu ochii pe telefoanele conectate la internet. Turcia-Olanda e-ngheţată pe ecranele mobilelor. Mulţimea vrea cinci goluri, însă e răsplătită cu cel mai important: Olanda deschide scorul, reuşita e anunţată de şefii galeriei!

Mai multe imagini!

Necredincioşii verifică de două ori site-urile de scoruri live. Ştiaţi că toate anunţă reuşitele cu un flash portocaliu?

Din cinci, un arătător
Tensiunea e atemporală, minutele nu mai contează cînd palma de goluri îşi strînge degetele într-unul singur. Un arătător care indică poarta Estoniei. Stancu e cel mai aproape să înceapă spectacolul, însă nimereşte văzduhul.

Oaspetele Kink e mai precis, ne înţeapă cu două şuturi de la distanţă, dar sînt doar cadre răzleţe. Nu vrem ca numele lui să aibă rezonanţă de Osterc. Îl acoperim cu fluierături.

Marica! Marica! Marica!
Pennaltyyy! Cu ochii la Istanbul, Arena Naţională tresare la căderea în careu a "Motanului" Stancu. Marica e cooperant, zdruncină fagurele din plasă şi montează arcuri invizibile unei ţări întregi. Şi galbenă-i jumătatea opusă lui Tătăruşanu. Gigel Bucur şi Tănase vor şi ei în albumele de abţibilduri de la anul, însă opresc jocul la un 1-0.

Elevul care nu-şi strică media
Reluăm mai repede decît pe Bosfor, însă suspiciunea e rispită imediat. Încă  un gol al Olandei, iar vorba "merg acasă desculţ" se transformă în "merg la baraj în saboţi"! Nici nu ne mai vine să atacăm, puţinele ocazii au emoţia unui copil care ştie că are un test de nota 8, însă nu forţează "zecele" fiindcă are deja trei note maxime. Şi "nu-i strică media".

Baraj plus speranţă
Marica face 2-0 cu un zîmbet jumătate izbăvire, jumătate speranţă. Un coleg mai tînăr nu-i atît de euforic. "Uşor, băieţi! Mai avem un baraj". I se răspunde imediat: "Mai avem un baraj, dar de cînd  n-ai mai avut speranţă?"

"Nu a fost o seară perfectă! Noi ne-am propus să marcăm de cinci ori şi nu am reuşit. A fost un spectator care avea o portavoce şi ne anunţa mereu ce se întîmplă în Turcia :). A fost foarte folositor" (Ciprian Marica, atacant)

"E bine că am cîştigat cu 2-0. E drept, au fost puţine emoţii. Au avut cîteva ocazii, dar totul s-a terminat cu bine si sîntem bucuroşi. Sper să ajut naţionala şi la baraj" (Claudiu Keşeru, atacant)

"M-am temut că Olanda nu bate în Turcia. Am avut o campanie reuşită şi merităm să jucăm la baraj" (Dorin Goian, fundaş)

"Încă de dimineaţă aşteptam cu nerăbdare meciul ca să trecem odată peste emoţii. Mă bucur că olandezii au fost profesionişti. Acum, indiferent cu cine jucăm la baraj, şansele sînt egale" (Răzvan Raţ, fundaş)

"Nu e bine că publicul a fluierat echipa. E drept, nu au reuşit să facă spectacol, cum poate şi-au dorit cei din tribune, dar băieţii şi-au atins scopul" (Cristian Chivu, fost internaţional)

"Ce să facem, de atît sîntem în stare..." (Alexandru Bourceanu, mijlocaş)

"Poate nu am realizat mare lucru dacă stadionul nu a fost plin..." (Ciprian Marica, atacant)

"Vrem un adversar cît mai accesibil la baraj. Nu putem decît să le mulţumim olandezilor!" (Alexandru Măţel, fundaş)

590957-romania-estonia-2-0.jpg

A ales greşit ghetele
Mijlocaşul lui Espanyol, Gabriel Torje, a fost introdus la pauză în locul lui Bucur, însă acesta nu s-a descurcat deloc. Micuţul fotbalist şi-a ales greşit perechea de ghete şi nu a putut duce la bun sfîrşit aproape nici o acţiune, din cauză că a alunecat continuu, fotbalistul nefiind ajutat nici de suprafaţa de joc, aceasta fiind puţin alunecoasă din cauza ploii.

590958-clasament-final-grupa-d.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (25)
lucian11m
lucian11m  •  16 Octombrie 2013, 11:59

Bourceanu cel mai sincer si realist !! atat poate nationala ...o sa vedem Mondialul din fotolii cum ne-am obisnuit!!

dac.impielitzat
dac.impielitzat  •  16 Octombrie 2013, 11:42

"Noi ne-am propus să marcăm de cinci ori şi nu am reuşit." daca va propuneati sa jucati fotbal probabil ca ar fi iesit si 5-6 goluri

kilimanjaro
kilimanjaro  •  16 Octombrie 2013, 11:10

Citesc câteva dintre cele spuse de jucătorii ăștia și mă crucesc : Bourceanu : „Ce să facem, de atât sîntem în stare..." - Păi Bourcene, ce căutați atunci la mondiale ??????? ; Marica :Poate nu am realizat mare lucru dacă stadionul nu a fost plin..." - Marica dragă, ce vă faceți la mondiale unde nu ve-ți avea aproape niciun suporter pe stadion. Tot scuza asta o s-o pui ??????; Chivu : ”Nu e bine că publicul a fluierat echipa. E drept, nu au reuşit să facă spectacol, cum poate şi-au dorit cei din tribune, dar băieţii şi-au atins scopul" -Chivule, nu e adevărat. Scopul echipei a fost un 5 -0 cu Estonia. Echipa nu a atins niciun scop, pur și simplu au avut noroc porcesc prin j

Vezi toate comentariile (25)
Comentează