FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - OLANDA 1-4

VIDEO Curajoşi, dar rupţi în fund » România nu a făcut faţă meciului cu Olanda, scor 1-4

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 octombrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 17 octombrie 2012 12:02

Tătăruşanu şi lipsa de marcaj la fazele fixe au făcut 0-2 în minutul 30. Golul lui Marica ne-a dat speranţă, iar Van der Vaart, din penalty, şi Van Persie, plus un arbitraj tulbure, au îngropat jocul însufleţit, dar fără susţinere defensivă al României.

Parcă istoria s-a rupt într-o secundă: aerul nopţilor cînd plîngeam de bucurie pe străzi la World Cup '94 şi farmecul proaspăt al generaţiei care cîntă imnul cu degetele pe tastele laptopului. Jurnaliştii olandezi filmează, Goian plînge. Dacă japonezii s-au rugat împreună şi spun că au schimbat compoziţia apei, ce pot face 50.000 de români care se roagă în acelaşi loc?

Mai multe imagini!

Surinamul ei de viaţă!
Începem compact, e bine că la creier nu s-a dus tot sîngele din inimile aprinse. Au şi olandezii o ezitare promiţătoare, se naşte faultul lui Heitinga la Marica. E doar minutul 5, Torje tremură în faţa peluzei cît ţara, fixează zidul de la 23 de metri lateral stînga: se duce în transversală, în pămînt, se întoarce în teren!

Peste trei minute, corner Olanda. Tătăruşanu respinge moale, Lens împunge cu capul de la 16 metri, mingea planează aiuritor şi se înfige între Tamaş şi bara de sus (9). E gol, i-a intrat surinamezului ciudăţenia!

Sigur asta e apărarea de la Istanbul?
N-ai cum să fii umil cu 50.000 de oameni în spate: Grozav scapă cu Stekelenburg, dar îi trage în piept (11), tot Gicu prinde un şut mai mult împins din 16 metri (12). Narsingh e felin, îl umileşte pe Raţ în flanc, Van Persie e în jumătate de metru cu Tătăruşanu, dar românul se lipeşte de bară şi-i scoate călcîiul (18)! Pastilele de inimă!

Părem de la egal la egal, dar avem prea rar mingea. Altă fază fixă pentru olandezi. Nu putem să dereglăm naibii ritmul ăsta? Nu. Bate Van der Vaart, Martins Indi e singur şi bubuie din doi metri pentru 0-2 (29).

Speranţa la români: 5 minute jumate!
Tribunele n-au murit, aşteptăm un electroşoc din gazon. Trei minute cu două cornere pentru noi, Grozav se pripeşte la pasa decisivă în careul Olandei (37), sîntem pe marginea fericirii! Marica avansează din dreapta, ajunge la 16 metri după doi batavi păcăliţi, trage pe jos, 1-2 (40)!

Continuă valul cu 50.000 de extreme şi atacanţi, Vlaar degajează disperat, Heitinga pasează greşit, mai e puţin şi Arena Naţională înscrie pentru 2-2! În prelungirile reprizei, scoţianul fluieră dubios penalty la tacklingul lui Tamaş la Narsingh, Van der Vaart face 3-1.

Iarna asta stăm acasă
Începem fără frică, asta ne mai lipsea la 1-3! Tătăruşanu îi scoate golul lui Van Persie (48), apoi bomba lui Stancu de la 30 de metri aprinde fitilul tribunelor (49). Atacăm încîlcit şi se mistuie avîntul.

Piţi îl aruncă pe Adi Popa, Adi Mutu pare o amintire. Timpul are culoare oranj şi nu se întîmplă nimic bun vreme de-un sfert de oră. Grozav nu preia cum trebuie în careul Olandei (70), iar Van Persie definitivează crud execuţia României cu un gol simplu după o pasă venită din dreapta de la Narsingh (86). Atît putem, Istanbul e limita deocamdată. Cei care îşi pregătiseră deja bikini pentru Rio trebuie să-şi scoată din dulap hainele de iarnă. Pînă în martie, cînd jucăm iar, sîntem tot la Bucureşti!

53.329 spectatori au fost aseară pe Naţional Arena. Acesta a fost un nou record, precedentul datînd de la finala Europa League: 52.347

"A vorbit cu Huntelaar după meci şi mi-a zis că ne-au taxat la faze fixe. Chiar dacă am mîncat bătaie cu 4-1, nu ne-am făcut de rîs. Putem să batem şi noi în Olanda, nu ştiu dacă la acelaşi scor, dar putem învinge!" (Ciprian Marica, atacant România)

"Am avut momente bune, dar Olanda a fost mai bună! Avem şanse să ne calificăm, dar în urma barajului!" (Gheorghe Hagi, fost selecţioner)

"Dacă Torje şi Grozav aveau puţin noroc şi înscriau, alta era soarta meciului. Au fost multe momente psihologice de care nu am profitat!" (Cosmin Contra, fost "internaţional")

"A fost mai dificil decît arată scorul. România are şanse la locul 1. Nu mă interesează cine va lua locul doi dintre România şi Ungaria!" (Ibrahim Afellay, mijlocaş Olanda)

"Ne aşteptăm la o ripostă bună la meciul din Olanda" (Johnny Heitinga, fundaş Olanda)

"Primul gol l-am luat rapid, iar al doilea a fost foarte ciudat! Am avut ocazii, dar degeaba. E rău pentru noi că Ungaria a bătut Turcia!" (Răzvan Raţ, căpitan România)

"A fost o seară nefastă. Tătăruşanu nu a fost vinovat la primul gol. Ne vom bate cu Ungaria pentru locul doi!" (Adrian Mutu, atacant România)

"Dacă eram în locul lui Piţurcă, înnebuneam pe bancă din cauza arbitrajului. Au fost multe decizii aiurea!" (Dan Petrescu, antrenor Dinamo Moscova)

"E întotdeauna un sentiment puternic cînd 53.000 de spectatori te fluieră, dar e şi mai frumos cînd îi faci să tacă" (Jeremain Lens, extremă Olanda)

"A fost 4-1 nu pentru că România a fost slabă, ci datorită jocului nostru excelent. România a arătat momente de joc foarte bune. Avem valizele pregătite pentru Rio" (Rafael van der Vaart, mijlocaş Olanda)

529974-caseta-romania-olanda-1-4.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Ne-au refuzat un penalty!
Adi Popa a pătruns în careu pe partea dreaptă şi a fost tras clar de tricou de către Indi (82)! Românii au protestat vehement la decizia centralului. În prima repriză, "centralul" a acordat lovitură de la 11 metri la o fază similară, cînd Tamaş l-a ţinut pe Narsingh. La cîteva minute de la această fază, acelaşi arbitru a creat o fază confuză în urma căreia Tamaş a crezut că a fost eliminat, dar arbitrul s-a hotărît să dea "galben" pentru Lens.

Neşu, ovaţionat

Chipul lui Mihăiţă Neşu a fost proiectat pe cubul de deasupra gazonului cu zece minute înaintea startului partidei. La vederea fostului jucător al lui Utrecht, atît fanii "tricolorilor", cît şi olandezii l-au aplaudat pe român. Cu o zi înaintea meciului, Marica a declarat că România va juca şi pentru Neşu în meciul cu Olanda. Crainicul arenei a anunţat că FRF a donat 10.000 de euro în contul fundaţiei fostului fotbalist.

Înjurături după 0-2
Publicul din peluze s-a întors împotriva conducătorilor fotbalului românesc, după ce Olanda a dus scorul la 2-0. Galeriile reunite i-au înjurat vîrtos pe Mircea Sandu şi pe Dumitru Dragomir, scandînd apoi şi împotriva "clanului Becali".

INBOX
- Ion Marin a fost trimis de Victor Piţurcă, la ora 17:00 în ziua meciului, pentru a inspecta terenul de joc şi a-i sfătui pe jucători ce fel de crampoane să folosească.
- Van Rhijn, fundaşul olandezilor, a suferit o entorsă la încheietura mîinii drepte, după ce a căzut la un atac în careul nostru, în minutul 35. Batavul a revenit de la cabine cu un bandaj elastic aplicat pe mînă.

530019-clasament-bun.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (146)
tony_montana_scarface
tony_montana_scarface  •  17 Octombrie 2012, 12:33
Postat de zona_lipscani pe 17 Octombrie 2012, 11:23

Pe bune nu zic la misto dar dacane calificam merg in brazilia cu un banner cu zona magheru - bucuresti urias ca sa il vedeti si voi .

Îți răcești Daniele gura de pomana , nu înțeleg multi ce diferență enorma este intre cartierele comuniste cu blocuri înghesuite oribile și cartierele vechi romanești cu vile superbe încărcate de istoria de vis interbelica .

bog29ucv
bog29ucv  •  17 Octombrie 2012, 12:12

Piturca face selectia pe INTERESE,panca cand nu vom schimba ACEASTA SITUATIE,VOM PRIVI DIN NOU MONDIALUL LA TV.RUSINE PITURCA

zona_lipscani
zona_lipscani  •  17 Octombrie 2012, 11:23

Pe bune nu zic la misto dar dacane calificam merg in brazilia cu un banner cu zona magheru - bucuresti urias ca sa il vedeti si voi .

Vezi toate comentariile (146)
Comentează