FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

VIDEO Daum a încălcat legea! Ce sancțiune riscă selecționerul României

Articol de - Publicat luni, 14 august 2017 09:00

Reporterii Gazetei l-au surprins pe selecționerul echipei naționale, Christoph Daum, cum fuma la pauza meciului FCSB-Astra într-un loc interzis pe Arena Națională.

Aflat în plin proces de selecție pentru meciurile cu Armenia, de pe 1 septembrie, și Muntenegru, de pe 4 septembrie, neamțul Christoph Daum, antrenorul primei reprezentative, face turul arenelor din Liga 1 pentru a-i vedea la lucru pe jucătorii pe care îi poate chema pentru cele două partide de luna viitoare.

Așa s-a întâmplat și sâmbătă seară, când neamțul de 63 de ani a venit la Arena Națională cu 15 minute înainte de fluierul de start al partidei dintre FCSB și Astra. A intrat în loja 210 de pe cel mai mare stadion al țării, iar până să înceapă meciul a urmărit emisiunea de analiză de la DolceSport.

Și-a scris câteva idei pe foaia de joc pe care a găsit-o în lojă, apoi a ieșit pe stadion și-a ocupat un loc la etajul 2, la oficială. Nu a fost singur, ci însoțit de un prieten, neamț, cu care a vorbit pe toată durata primei reprize.

La pauză au renunțat la analiza meciului și-au plecat împreună spre zona cabinelor posturilor TV unde, la partidele internaționale, se organizează studiouri TV. N-au coborât, au rămas acolo și și-au aprins, fiecare, câte o țigară, continuând dialogul.

Selecționerul a fost surprins de reporterii GSP în momentul în care a început să fumeze, iar în imaginile publicate mai sus se vede clar că Daum fuma într-un loc interzis, dovadă stând chiar anunțul de pe o foaie A4 postat pe geamul stadionului: "Fumatul interzis!". 

Ce prevede legea?

Legea nr. 15/2016 este cea care se referă la interzicerea fumatului în spațiile publice închise. A fost publicată în Monitorul Oficial în 1 februarie 2016 și a intrat în vigoare pe 17 martie. Orice persoană care încalcă această lege trebuie sancționată cu amendă contravențională de la 100 lei la 500 lei. Prin spațiu public închis se înțelege orice spațiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiș, plafon sau tavan și care este delimitat de cel puțin doi pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (20)
1307255622664355
Liviu Petrila  •  14 August 2017, 19:09

Ce tot aveți cu antrenorul german?

visinu
visinu  •  14 August 2017, 18:04

Nu intereseaza pe nimeni ca a fumat. Dar daca erati jurnalisti de jurnalisti si faceati o investigatie completa, poate ne spuneati si ce a fumat. Vrem si noi sa fim optimisti ca el.

1814817768742407
Tatar Alexandru Ioan  •  14 August 2017, 16:33

M-sunat un prieten din Bucuresti (dupa ce a vazut critica voastra vis-a-vis de Daum)care a fost Personal acum doua saptamani la voi in redactie sa va sesizeze ceva care il deranja cu pozele puse aiurea ca ilustratie la meciuri si mi-a spus ca a vazut insi de acolo in birouri fumand!Asta cum comentati???Da, el a gresit pentru ca,potrivit panoului...avertisment nu avea voie!,dar ,cu siguranta,nici la voi ,in redactie ,nu e permis!!!Asa ca ...vorba cu lupul moralist vi se potriveste,ce ziceti???

Vezi toate comentariile (20)
Comentează