FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIE

VIDEO De ce nu l-a chemat Mirel Rădoi pe Mario Camora pentru „dubla” cu Irlanda de Nord și Austria

Selecționerul Mirel Rădoi (39 de ani) a explicat de ce Mario Camora (33 de ani), fundașul stânga al celor de la CFR Cluj, nu a fost convocat pentru „dubla” cu Irlanda de Nord și Austria, în ciuda faptului că a obținut cetățenia română.
Selecționerul Mirel Rădoi (39 de ani) a explicat de ce Mario Camora (33 de ani), fundașul stânga al celor de la CFR Cluj, nu a fost convocat pentru „dubla” cu Irlanda de Nord și Austria, în ciuda faptului că a obținut cetățenia română.

Articol de GSP - Publicat duminica, 30 august 2020 16:05 / Actualizat duminica, 30 august 2020 16:24

Selecționerul Mirel Rădoi (39 de ani) a explicat de ce Mario Camora (33 de ani), fundașul stânga al celor de la CFR Cluj, nu a fost convocat pentru „dubla” cu Irlanda de Nord și Austria, în ciuda faptului că a obținut cetățenia română. 

  • România va debuta sub comanda lui Mirel Rădoi pe 4 septembrie, cu Irlanda de Nord, în Liga Națiunilor. Trei zile mai târziu, „tricolorii” vor juca în Austria, în aceeași competiție.

Mult discutată în ultima vreme, naturalizarea lui Mario Camora (33 de ani) a fost luată în discuție de Mirel Rădoi. Fundașul lui CFR nu putea face parte din planurile selecționerului, care recunoaște însă că pe viitor e o soluție foarte bună, în ciuda vârstei pe care o are. Mai ales că e vorba despre unul dintre preferații săi, un fotbalist pe care l-a dorit încă de când antrena FCSB.

„Vorbim despre un turneu de calificare. Viitorul cel mai apropiat e cel mai important. Juridic, Mario nu a îndeplinit toate criteriile pentru a fi adus acum. În ciuda vârstei, multă lume nu are rapoartele lui să vadă cum se antrenează. Contează mai puțin vârsta în cazul lui"
- Mirel Rădoi, selecționer România

Variantele lui Rădoi pentru postul de fundaș stânga

  • Alin Toșca (28 de ani), fotbalist în Turcia, la Gaziantep. Rădoi îl ia în calcul pentru postul de fundaș stânga, deși Marius Șumudică l-a folosit întreg sezonul trecut ca fundaș central;
  • Nicușor Bancu (27 de ani), căpitanul Craiovei. Acesta a fost folosit în ultimele meciuri ale naționalei, dar prestațiile nu au fost cele mai strălucite, mai ales că este mijlocaș de meserie;
  • Florin Ștefan (24 de ani), fundașul lui Sepsi pe care Rădoi l-a antrenat la reprezentativa de tineret.

Lotul României pentru meciurile cu Irlanda de Nord și Austria din Liga Națiunilor

  • Portari: Ciprian Tătărușanu (Lyon, 67/0), Florin Niță (Sparta Praga, 2/0), David Lazar (Astra, 0/0)
  • Fundași: Ionuț Nedelcearu (FC Ufa, 9/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo, 57/0), Alin Toșca (Gaziantep FK, 18/0), Dragoș Grigore (Ludogorets, 37/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 0/0), Sergiu Hanca (KS Cracovia, 4/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 13/0), Florin Ștefan (Sepsi OSK, 1/0)
  • Mijlocași: Alexandru Crețu (NK Maribor, 0/0), Dan Nistor (Universitatea Craiova, 3/0), Alexandru Maxim (Gaziantep FK, 37/3), Nicolae Stanciu (Slavia Praga, 37/10), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 6/0), Ianis Hagi (Rangers, 10/0), Ciprian Deac (CFR Cluj, 23/4)
  • Atacanți: Gabriel Iancu (FC Viitorul, 0/0), Florinel Coman (FCSB, 3/0), Denis Alibec (Astra, 10/1), George Pușcaș (Reading, 14/6), Sergiu Buș (FCSB, 0/0)

Programul integral al naționalei din această toamnă

  • 4 septembrie: România - Irlanda de Nord (Liga Națiunilor)
  • 7 septembrie: Austria - România (Liga Națiunilor)
  • 8 octombrie: Islanda - România ( baraj pentru Euro 2020)
  • 11 octombrie: Norvegia - România (Liga Națiunilor)
  • 14 octombrie: România - Austria (Liga Națiunilor)
  • 12 noiembrie: Bulgaria/Ungaria - România (baraj pentru EURO 2020 - dacă trecem de Islanda)
  • 15 noiembrie: România - Norvegia (Liga Națiunilor)
  • 18 noiembrie: Irlanda de Nord - România (Liga Națiunilor)

VIDEO. Mirel Rădoi și-a explicat alegerile 

Citește și alte știri despre echipa națională a României: 

Selecționerul Mirel Rădoi crede că-l va schimba pe Alibec: "Va da mai mult decât a făcut-o în trecut! El vrea să facă pasul acesta"

GALERIE FOTO Primii „tricolori” și-au făcut apariția în cantonamentul echipei naționale » În ce condiții au fost primiți aceștia

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (21)
madalin_eivissa
madalin_eivissa  •  31 August 2020, 16:12

PENTRU NATIONALA NOASTRĂ AR FI 8 PARTIDE ÎN TOAMNA CE STA SA ÎNCEAPĂ ! #nationalalaeuro2o21

2528389220528911
Ionut Costache  •  31 August 2020, 04:20

Imi place ca nici nu s-a jucat vreun meci ificial si deja au aparut "selectioneri" online critici cu Radoi. Nu inteleg de ce face presa atata tam tam cu acest jucator, mai ales tinand cont ca are o varsta... Apoi Camora nu e tocmai un Cafu sau Roberto Carlos sa zicem neselectionarea lui e o drama nationala. Singura chestiune ce poate fi discutata este dc Radoi poate motiva mai bine mationala de seniori, pt ca altfel baza de selectie e una f redusa, cu putini jucatori care sa confirme afara, astfel ca orice selectioner ar veni nu ar putea face o selectie mult diferita. Grav e ca nu avem jucatori sa joace in primele 5 campionate din Europa, cu exceptia lui Tatarusanu (eterna rezerva), Chiriches (mereu accidentat la o echipa de pluton in Serie A) si, mai nou, Razvan Marin (de vazut vum se va integra la Cagliari), asa ca pretentiile ar tb sa fie realiste...

otelul88
otelul88  •  30 August 2020, 21:51

Noi nu mai avem un jucator de top , majoritatea joaca in campionate mediocre ...

Vezi toate comentariile (21)
Comentează