FOTBAL  »  NATIONALA  »  GSP LIVE

VIDEO EXCLUSIV Noi dezvăluiri despre Mondialul din 1970 » De ce nu a jucat Nicolae Dobrin: „I-a spus unuia cu grade multe: «Tu mă acuzi pe mine că am băut? Eu te-am adus pe tine de la bar la hotel, bețivule!»”

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 octombrie 2019 15:34

Andrei Păunescu, fiul lui Adrian Păunescu, a vorbit la emisiunea GSP LIVE despre Nicolae Dobrin și a dezvăluit de ce acesta nu a jucat niciun minut la Campionatul Mondial din Mexic, din 1970. 

  • Vezi în video ce spune Andrei Păunescu despre Dobrin:

„Mi-a spus Dobrin. Știu și de la Mircea Angelescu (n.a. fostul preşedinte al FRF). În căldura din Mexic, pentru a se scoate un bănuț cinstit, se mai făceau meciuri amicale, demonstrative. Banii nu erau împărțiți egal. Echipa era împărțită în mai multe găști și mai erau și securiști, și autorități. Dobrin nu avea nicio afiliere la aceste găști și a zis «Eu nu joc la prânz ca să-și ia banii nu-știu-care și nu-știu-care pe munca noastră. Eu joc fotbal seara, când e răcoare».

Unul dintre conducători i-a zis «Normal că nu vrei să joci, Gicule. Ai băut aseară până nu ai mai putut». Dobrin i-a răspuns acelui supervizor al naționalei, care avea grade multe, era un oficial din fotbal: «Tu mă acuzi pe mine că am băut azi noapte? Păi, cine pe cine a dus pe umăr? Tu pe mine sau eu pe tine? Eu te-am adus pe tine la hotel, bețivule!».

Asta a fost, combinată și cu gașca puternică de la Dinamo. Dobrin nu a fost inclus în lucrurile astea. A refuzat să joace și la Dinamo, și la alte echipe. Nici măcar nu a fost de acord să rămână peste graniță, când Real Madrid dădea 2 milioane de dolari pe el, în 1972, și să devină cel mai mare jucător din lume”, a declarat Andrei Păunescu la GSP LIVE.

+3 FOTO

Dobrin nu a jucat niciun minut la CM 1970. Selecționerul de atunci, Angelo Niculescu, a refuzat să îl folosească pe motiv că „Magul din Trivale” nu se pregătea corespunzător, plângîndu-se din cauza căldurii din Mexic. România a fost în grupă cu Anglia (0-1), Cehoslovacia (2-1) și Brazilia (2-3) și a terminat pe 3.

Vezi și: 

VIDEO + FOTO Andrei Păunescu a povestit cum a luat naștere în '73 sintagma „Craiova, campioana unei mari iubiri”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
deusdat
deusdat  •  20 Octombrie 2019, 20:51

Asta e cam a cincea explicație a absenței lui Dobrin pe care am citit-o până azi. La mai multe!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează