FOTBAL  »  NATIONALA  »  FEROE - ROMÂNIA 0-3

VIDEO+FOTO CALIFICARE! Victorie lejeră în Insulele Feroe, scor 3-0, și România merge la Euro 2016

Foto: Raed Krishan +11   FOTO
Foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat duminica, 11 octombrie 2015 20:21

România a învins fără nici un fel de probleme în deplasare reprezentativa Insulelor Feroe, scor 3-0, și "tricolorii" reușesc să se califice la Euro 2016 de pe locul 2.

Citește mai jos desfășurarea liveTEXT 

INSULELE FEROE - ROMÂNIA 0-3
Au marcat:
Budescu '4, '45+1, Maxim '82

Vezi VIDEO cu golurile partidei

Naționala noastră a deschis scorul rapid. În minutul 4, băieții conduși de Anghel Iordănescu au marcat prin Budescu, care a reluat cu latul de la marginea careului.

Reușita care ne-a desprins pe tabelă i-a aparținut tot lui Constantin Budescu, în prelungirile primei părți. Jucătorul Astrei a avut o execuție asemănătoare cu cea a lui Hagi din meciul contra Columbiei. Mijlocașul a trimis direct pe poartă din partea dreaptă a terenului și l-a surprins pe portarul feroezilor.

Același Budescu a fost la capătul unei faze care s-a încheiat cu șutul "astralului" de la marginea careului, însă Nielsen a respins greu în corner cu vîrfurile degetelor.

Cu opt minute înainte de final, Maxim a stabilit scorul final, după un schimb de pase la marginea careului cu Bogdan Stancu, iar jucătorul lui Stuttgart l-a executat pe goalkeeperul feroezilor, reușind să aducă României victoria cu numărul 100 în deplasare.

Citește și:

1. Ce urmează după calificarea la Euro 2016! Cînd are loc tragerea la sorţi şi cum ar putea arăta grupa României

2. FOTOREPORTAJ SENZAȚIONAL Imagini spectaculoase cu sărbătoarea din vestiarul ”tricolorilor”

3. Calificare.GSP.ro – AICI ai totul despre campania cu happy-end: statistici, editorial Tolo, super FOTO + programul Euro 2016

Așa arată clasamentul grupei noastre:

cl

CALIFICARE!

FINAL DE MECI! România cîștigă cu 3-0 în Insulele Feroe și se califică la EURO 2016 din Franța.

min. 90

Denis Alibec intră în locul lui Bogdan Stancu și fotbalistul Astrei debutează în formația lui Anghel Iordănescu. Denis Alibec este cel de-al 29-lea jucător cu minute în campania curentă. De asemenea, el este cel de-al 798-lea fotbalist care îmbracă tricoul primei reprezentative într-un meci trecut în palmares.

min. 89

Finlanda egalează și ea pe teren propriu Irlanda de Nord, scor 1-1, în timp ce Grecia conduce pe teren propriu pe Ungaria, scor 4-3.

min. 88

Budescu, eroul meciului, iese de pe teren, iar în locul său intră Andrei Prepeliță!

min. 86

Grecia preia conducerea cu Ungaria, scor 4-3.

Min. 82

GOOOOOOOOOOOOL ROMÂNIA! Maxim face un schimb de pase cu Bogdan Stancu la marginea careului și jucătorul lui Stuttgart îl execută pe Nielsen. Astfel, acesta devine primul meci din grupa noastră în care se înregistrează o diferență de trei goluri. "Tricolorii" reușesc astăzi victoria cu numărul 100.

min. 80

Faero vede și el cartonașul galben!

min. 79

Grecia și Ungaria sînt din nou la egalitate, scor 3-3!

min. 78

Schimbare la România: Maxim îi ia locul lui Torje!

min. 76

România şi Albania sînt singurele naţionale fără gol primit în deplasare în actualele preliminarii. Albanezii conduc în Armenia cu 2-0.

min. 75

Ungaria preia conducerea în Grecia, scor 3-2. Finlanda e condusă în continuare pe teren propriu de Irlanda de Nord, scor 0-1.

min. 74

Budescu e din nou la capătul fazei. "Astralul" șutează iar de la marginea careului, dar portarul feroezilor respine cu vîrfurile degetelor.

 

 53 % este posesia României în primele 70 de minute, interval în care tricolorii au tras de 9 ori spre poarta adversă.

min. 71

Adi Popa e faultat și Hansson vede cartonașul galben!

Min. 69

Dublă schimbare la Insulele Feroe. Olsen îi ia locul lui Host , iar  în locul lui Vatnhamar intră Fredriksberg.

Min. 67

Mățel cu Budescu nu se înțeleg și România ratează o bună ocazie de a crea pericol.

min. 60

Răzvan Raţ poartă pentru a 26-a oară banderola, locul 6 în clasamentul jucătorilor care au început din postura de căpitani.

min. 57

În cazul în care "tricolorii" vor cîştiga, atunci Anghel Iordănescu îl va egala pe Victor Piţurcă la număr de victorii pe banca României, ambii 53.

 

Doar un minut a durat avantajul Ungariei în fața Greciei, scorul e acum 2-2.

min. 56

Ungaria a preluat conducerea în Grecia, scor 2-1, iar Irlanda de Nord are în continuare 1-0 cu Finlanda.

min. 55

Torje șutează din prima de la 20 de metri și mingea se duce peste poarta adversarilor noștri.

min. 52

Bartalsstovu trage de la distanță și obține un corner. Lovitura de colț e executată defectuos și România merge mai departe.

min. 48

Adi Popa primește o pasă excelentă de la Mățel, intră în care și centrează la colțul scurt, dar balonul e reținut de portarul gazdelor.

min. 47

Ocazie uriașă pentru gazde! Hansson scapă singur cu Tătărușanu, dar feroezul trage în piciorul lui Tătărușanu și sîntem salvați de la un gol ca și făcut!

Min. 46

A început repriza secundă!

După 45 de minute, clasamentul grupei noastre arată așa:clasament

MIN. 45+1

PAUZĂ! România intră la cabine ca și calificată la Campionatul European din 2016!

min. 45+1

goal GOOOOOOOOOOOOOL ROMÂNIA! Budescu are o execuție de senzație. Mingea sa din partea dreapta a terenului prinde o traiectorie incredibilă și intră în poartă. Păstrînd proporțiile, golul seamănă cu reușita lui Hagi din meciul contra Columbiei! Ultima dată cînd un jucător al României a marcat o dublă în prima repriză s-a consemnat pe 4 mai 2013, Romania - Trinidad & Tobago 4-0, 2-0 la pauză. Atunci, Ciprian Marica a înscris de 3 ori.  Ba mai mult, "tricolorii" nu au mai înscris o dublă în prima repriză într-o partidă oficială din 2 septembrie 2011, Luxemburg - România 0 - 2, atunci cînd Torje a marcat în minutele 34 şi 45.

min. 41

Feroezii își încearcă din nou norocul și trimit o minge în careul nostru, dar fără vreun pericol pentru poarta lui Tătărușanu.

min. 39

Adi Popa driblează din nou doi adversari, dar pasa în spate este greșită și feroezii ies pe contraatac.

min. 37

Deși e doar rezervă, Costel Pantilimon este încurajat de pagina oficială de Twitter a lui Sunderland.

min. 35

Apărarea noastră e surprinsă din nou și Nattestad ratează incredibil din fața porții. Practic, a fost cea mai mare ocazie a partidei

min. 33

După mai bine de jumătate de oră, Irlanda de Nord conduce în Finlanda, scor 1-0, iar Grecia și Ungaria se află la egalitate, scor 1-1.

 
min. 30

Cascadă de driblinguri realizată de Adi Popa în careul feroezilor, dar șutul acestuia e defectuos și trece pe lîngă buturile lui Nielsen. Adi Popa bifează cel de-al 10-lea meci în tricoul naţionalei. El a debutat pe 16 octombrie 2012, în partida România-Olanda 1-4.

 min. 26

Antrenorul gazdelor de astăzi, Lars Olsen i-a mai întîlnit pe "tricolori" într-o zi de 11 octombrie, se întîmpla în 1989, Danemarca-România 3-0..

Min. 24

 Doar 2 jucători se pot lăuda la finalul campaniei că au bifat prezenţe în toate cele 10 partide, este vorba de Vlad Chiricheş şi Dragoş Grigore. 

 
min. 22

Budescu centrează de pe partea dreaptă, dar mingea n-a mai ajuns la Bogdan Stancu, atacant care se afla într-o poziție extraordinară de a marca.

Min. 20

Adversara noastră a obţinut în toată istoria doar 22 de victorii, a terminat de 16 ori la egalitate şi a pierdut 130 de meciuri!
Primul succes a fost înregistrat pe 14 aprilie 1989, Feroe-Canada 1-0 (amical), iar întâia victorie într-o partidă oficială a însemnat un adevărat şoc la vremea respectivă, Feroe-Austria 1-0 (12.09.1990 / meci jucat în Suedia - Landskrona). În ambele meciuri, cel care şi-a trecut numele pe tabelă a fost Torkil Nielsen.

Min. 19

Un nou corner pentru gazde și din nou emoții pentru noi. Din fericire scăpăm iar cu fața curată.

Min. 17

Torje  vede cartonașul galben după un fault la mijlocul terenului. Feroezii ne făcuseră KO după trei pase legate, una a fost cu călcîiul. Gabi Torje se află astăzi la meciul 45 pentru "tricolori", cifră cu care îl egalează pe jucătorul care a adus ultima victorie primei reprezentative la un turneu final, Ionel Ganea (2000, România-Anglia 3-2).

min. 16

Feroezii execută un corner după o fază lucrată la antrenamente și pune în mare pericol poarta noastră, după o eroare a lui Pintilii

min. 13

Bogdan Stancu își încearcă și el șutul de la distanță, dar lovește balonul greșit și trece puțin pe lîngă poartă.

 
min. 12

Sorensen șutează puternic de la 30 de metri, dar în drumul său balonul întîlnește un feroez aflat în ofsaid și faza e oprită

Min. 11

Chiricheș e lovit din nou de un adversar. Fundașul lui Napoli e cel mai faultat jucător de pe teren.

Min. 10

Adi Popa încearcă să centreze în careu, dar mingea e deviată periculos către poarta feroezilor. "Tricolorii" obțin un corner. Pericolul rămîne la poarta gazdelor.

min. 9

Raț centrează pe colțul scurt, Stancu atacă mingea, dar n-ajunge la ea și balonul traversează careul.

Min. 7

Gabi Torje execută în forță o lovitură liberă din dreapta careului feroezilor, dar gazdele resping și îndepărtează pericolul.

min. 6

Primul cartonaș galben l-a văzut Nattestad după o intrare dură asupra lui Chiricheș.

Min. 5

Palmares România: 661 jocuri - 294 victorii - 168 remize - 199 înfrîngeri.

Min. 4

goalGOOOOOOOOOOL ROMÂNIA! Budescu înscrie cu un șut cu latul de la 15 metri. Faza a plecat de la lovitura liberă executată de Torje, fostul dinamovist a trimis în stînga la Raț, iar acesta l-a văzut liber pe mijlocașul Astrei și a trimis în careu. Budescu este cel de-al 249-lea jucător român care a marcat pentru "tricolori" în cele 662 de partide. Cele mai multe goluri au fost reuşite de Gică Hagi şi Adi Mutu, ambii cu cîte 35 de reuşite.

min. 3

Budescu se ciocnește cu Faero. Ambii jucători se resimt, însă românul se ridică mai repede, în timp ce feroezul întîmpină mari probleme. Medicii și-au făcut și ei apariția pe teren.

min. 2

Primul șut al meciului aparține gazdelor! Edmundsson trage de la 25 de metri, însă șutul său e anemic și trece pe lîngă buturile lui Tătărușanu. Feroezul și-a încercat norocul, ținînd cont de gazonul artificial ud.

MIN. 1

A început partida! România are lovitura de început! Jucătorii feroezi nu par prea încîntați de acest joc, mai ales că meciul se joacă în weekend. Dacă era în timpul săptămînii primeau și ei liber de la serviciu. Cei mai importanți oameni ai lor oricum lipsesc de la acest joc din diverse motive.

Insulele Feroe: Nielsen - Naes, Faero, Nattestad, Sorensen - S. Vatnhamar - Holst, Hansson, Hendrikkson, Bartalsstovu - Edmundsson
Rezerve: Gestsson, Davidsen, Justinussen, Jakobsen, R. Joensen, K. Olsen, A. Olsen

România: Tătărușanu - Mățel, Chiricheș, Dr. Grigore, Raț - Hoban, Pintilii - Ad. Popa, Budescu, Torje - Stancu
Rezerve: Pantilimon, Papp, Chipciu, Maxim, Sînmărtean, Prepeliță, Keșeru

Dacă "tricolorii" se vor impune azi, vor fi siguri de calificarea la EURO 2016, indiferent de rezultatul meciului Grecia - Ungaria.

 

 

CUM NE CALIFICĂM LA EURO 2016

  • Batem în Feroe

Sîntem la mîna noastră, aşa că un succes în Feroe ne garantează calificarea în Franţa, indiferent de rezultatul obţinut de Ungaria în Grecia.

  • Egal în Feroe

Un semieşec în ultima rundă ne asigură biletele pentru Euro dacă Ungaria nu cîştigă sau oricare dintre Ucraina, Irlanda, Croaţia şi Albania nu bat în ultima rundă. În ultimul caz, am prinde cel mai bun loc 3, care duce şi el în Franţa.

  • Înfrîngere în Feroe

O înfrîngere în ultima rundă ne trimite la Euro dacă Ungaria pierde şi ea sau oricare dintre Ucraina, Irlanda, Croaţia şi Albania nu bat în ultima rundă. În ultimul caz, am prinde cel mai bun loc 3, care duce şi el în Franţa.

CLASAMENT

1. Irlanda de Nord 20p
2. România 17p
3. Ungaria 16p
4. Finlanda 11p
5. Ins. Feroe 6p
6. Grecia 3p

11 octombrie: Feroe - România, Finlanda - Irlanda de Nord, Grecia - Ungaria

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (731)
suporter_fotbal
suporter_fotbal  •  12 Octombrie 2015, 08:43
Postat de goering pe 11 Octombrie 2015, 20:57

Ce romania aka fscb visezi?Budescu ne-a calificat.

esti penibil! de ce nu zici ca ne-a calificat fundasul Papp cu 2 goluri contra Irlandei? Ne-a calificat budescu...cu 1 gol si o centrare imprecisa care a ajuns in poarta! Vezi ca si Maxim a marcat ,deci si 1-0 ne califica! Vezi ca si Ungaria nu a castigat,deci nu conta ce face Romania!

portardelegenda
portardelegenda  •  12 Octombrie 2015, 08:20

daca cineva crede ca la euro te mai poate lovi norocul unor gafe facute de amatorii feroezi se insala amarnic Acolo vin profesionisti care stiu sa stea la o faza fixa si care foarte probabil vor avea portari care nu dau cu pumnul pe langa minge la o faza de juniori . Sa fim realisti cred ca pur si simplu am fost in ,,bulan" (mai precis Costel) a si sa nu uit, bravo Tatarusanu !!!

dorel999
dorel999  •  12 Octombrie 2015, 02:07
Postat de goering pe 11 Octombrie 2015, 20:57

Ce romania aka fscb visezi?Budescu ne-a calificat.

tu ești de pe altă planetă. :(

Vezi toate comentariile (731)
Comentează