FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

VIDEO + FOTO Cosmin Contra pregătește prima lovitură ca selecționer! Vrea să readucă un stranier important la lot + Burleanu recunoaște: "Ei doi au fost antrenorii cu care s-a discutat" » Ce staff va avea "Guriță"

Foto: Alex Nicodim +20   FOTO
Foto: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 septembrie 2017 19:41

Cosmin Contra a fost prezentat în această seară drept noul selecționer al echipei naționale a României, decizie validată azi, la ședința Comitetului Executiv FRF (Detalii AICI).

Iată cele mai importante declarații de la conferința de presă:

"Vreau să mulțumesc membrilor Comisiei Tehnice că m-au propus, domnului președinte că a acceptat și Comitetului Executiv că a fost de acord. E un vis împlinit. Mi-am dorit mult să antrenez echipa națională. A venit devreme această șansă. Sunt pregătit pentru această provocare.

Știu ce mă așteaptă. Știu că vin într-un moment greu. Sper să revenim acolo unde ne este locul. Este cel mai important pas din cariera mea. E același sentiment ca și cum aș antrena o echipă de top. E o responsabilitate foarte mare. Nu există ceva mai tare decât atât", a spus  Cosmin Contra

"Cred că am acumulat suficientă experiență și sunt capabil să completez cu multe alte lucruri care pot face să se echilibreze balanța. Am învățat multe de când am început cariera de antrenor. Sunt bine pregătit și pot lua decizii în momente grele", a adăugat noul selecționer.

"Trebuie să revenim în a doua urnă valorică. Suntem o echipă lipsită de agresivitate, dar nu trebuie să ne mai fie frică de nimeni. Trebuie să compensăm anumite deficiențe în joc cu dorință și muncă. E nevoie de un spirit de luptă așa cum are Lobonț. E nevoie de un spirit de echipă, iar el are toate aceste calități. Vreau să facă parte din stafful meu pe viitor. Cred că mă va ajuta foarte mult. Acum staff-ul este format din Jerry Gane - secund, Adrian Mihalcea - tot secund, Javi Reyes - preparator fizic, iar la antrenor cu portarii am avut 2-3 interviuri și vom lua o decizie", a mai spus Contra.

 "Sunt extrem de bucuros că este selecționer Cosmin Contra. Le mulțumesc și lui Christoph Daum și staff-ului său pentru ceea ce au dezvoltat aici. Trebuie să apreciem ce a făcut bun.

Îi doresc tot binele din lume lui Cosmin! Mă bucur că vine cu inima deschisă la națională și că vrea să demonstreze tot ce poate pentru echipa pe care o iubește", a zis președintele FRF, Răzvan Burleanu.  

"Voi merge la Roma pentru a-l convinge pe Ștefan Radu. Știu situația lui și înțeleg că în mare parte nu e prea decis să revină la națională. Dar voi încerca să-l conving"
Cosmin Contra, selecționer

"Dan Petrescu și Cosmin Contra sunt singurii antrenori cu care s-a discutat pentru postul de selecționer"
Răzvan Burleanu, președinte FRF

"Adi Mutu ne-a vizitat azi ca să-l felicite pe Cosmin. Am avut o discuție cu el, dar e confidențială. Orice fost mare fotbalist ar aduce o valoare adăugată"
Răzvan Burleanu, președinte FRF

"Nu am niciun mesaj pentru jucătorii de la Dinamo înaintea derby-ului. Acum sunt selecționer, așa că am un mesaj pentru toți jucătorii naționalei. Știu că nu voi mulțumi pe toată lumea ca selecționer. Orice jucător are poarta deschisă la națională, dar eu mereu am ținut mult la forma fotbaliștilor"
Cosmin Contra, selecționer

Ce a declarat Contra după-amiază pentru site-ul frf:

"Pentru mine, echipa națională a fost mereu ceva sfânt, mai presus de orice. Am îmbrăcat cu mândrie tricoul galben ori de câte ori am avut ocazia. Este un vis să fiu selecționer.

Le mulțumesc din suflet suporterilor români pentru sprijinul acordat atâta timp cât am fost jucător, îmi doresc ca acum să-i susținem împreună pe jucători și să ne bucurăm împreună de fiecare victorie", a zis Contra pentru FRF.ro. 

Contra a pozat cu un tricou care avea scris pe spatele numele său și "2020", anul în care se va disputa turneul final de Campionat European la care are ca obiectiv să califice România. Primul "2" este scris mai mare, simbolizând numărul pe care l-a purtat fostul fundaș dreapta în perioada când era jucător.

Va reuși Contra să califice naționala la EURO 2020?

Da
Nu

Imagini cu selecționerul Contra puteți vedea în galeria foto!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (45)
romulus65
romulus65  •  23 Septembrie 2017, 15:59

Prietene Cosmin, lasa-l pe Stefan Radu in pace! Sunt multi suporteri care nu-l agreeaza pentru felul in care s-a comportat, de-a lungul timpului, fata de echipa nationala. S-ar putea ca la primul meci, dupa reintoarcere, sa fie fluierat copios si nu va fi pentru el un sentiment foarte placut.

iobag
iobag  •  23 Septembrie 2017, 10:30
Postat de borat101 pe 23 Septembrie 2017, 09:17

Si tot a fost sabotat de fcsb'isti. Ca nu avea voie scoata din lot pe Radoi si Nicolita.

A fost sabotat de 5 0 serbia si de faptul ca a fost cel mai slab de la dinu incoace, nu de fcsb isti

borat101
borat101  •  23 Septembrie 2017, 09:34

Degeaba, daca cheama la Nationala mai mult de 2-3 fcsb'isti, clar va fi aceeasi ciorba cu Contra, doar reincalizta. La NATIONALA unei Romanii la ora actuala, nu are de ce sa lipseasca fotbalisti din primul 11 ca Pantilimon, Stefan Radu, Sapunaru, George Puscas, Torje, Alex Maxim, Florin Andone, Gicu Grozav, etc..

Vezi toate comentariile (45)
Comentează