FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - UCRAINA 3-4

VIDEO HaraChiri » Apărarea, punctul forte al "naționalei" în preliminarii, a fost penibilă cu Ucraina, 3-4

Chiricheș a fost depășit aseară de adversari la aproape toate duelurile în care a fost implicat // Foto: Raed Krishan
Chiricheș a fost depășit aseară de adversari la aproape toate duelurile în care a fost implicat // Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat luni, 30 mai 2016 00:00

Nu pricepem mare lucru din ce jucăm! Trecem de la "vijelie" la "mai bine nu mai mergem la Euro" ca să încheiem "hai că merge şi-aşa!"

România a început în forţă, era să termine în genunchi, bătucită de bocancii adversarilor şi împroşcată cu noroi de compatrioţi, însă a mai salvat pe final. Norocul lui Iordănescu a purtat numele lui Alibec şi Stanciu, care, probabil, vor primi biletele de Euro.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Aplauzele s-au transformat în scandări ruşinoase pentru "tricolorii" demolaţi de propriile erori stupide sau de amatori, iar starurile Ucrainei au profitat.

Dacă mergem, să luăm doar 18!

Puiu a fost năucit de tsunamiul produs de adversari timp de un sfert de oră, când au marcat, în medie, un gol la 4 minute. Selecționerul a dat neputincios din mână, pentru ca apoi să aibă gesturi de lehamite văzând cum Chiricheş, Raţ şi Maxim au greşit ireal, iar Filip s-a pierdut la o fază pe final de repriză.

La cum au jucat per total fotbaliştii în cele două amicale din Italia, "Generalului" îi va fi dificil să aleagă 23 de nume, fiindcă nu strângi nici 18 cu care să mergi la Euro să treci de grupă! Asta cu nici două săptămâni înainte de startul competiției.

Sus, jos, sus, jos

În cel mai tare amical, România a arătat vreme de 43 de minute că poate să joace şi fotbal de calitate, nu doar să se apere, să aştepte nemurirea sufletului. "Tricolorii" au început elegant şi pe viteză, însă au păcătuit când a fost vorba de vreun contraatac.

Cei din faţă vin anevoios să facă şi faza de apărare, iar când o fac, mai rău încurcă! Pe final, revenind pe tabelă, a crescut şi pulsul "tricolorilor", însă n-au putut forţa o revenire istorică.

Indispensabili

  • Tătăruşanu - S-a maturizat mult de când a ajuns în Il Calcio. Are priză la minge, iese cu personalitate şi la baloanele dificile. A mai salvat câteva goluri ca şi făcute, nu i se poate imputa nicio reuşită a ucrainenilor.
  • Grigore - Are tupeu, nu se panichează, puternic în dueluri şi creează panică la cornere.
  • Hoban - Intrarea sa a mai aşezat lucrurile la mijloc, unde era haos după atacurile adversarilor.
  • Pintilii - Dacă joacă şi Hoban lângă el.
  • Torje - Unul dintre puţinii aplaudaţi de către suporteri, are şut puternic, drept dovadă la gol, forţă de pătrundere şi combativitate. Însă a venit târziu cu Şevciuk la golul egalizator, avându-l pe Filip pe conştiinţă.
  • Stancu - Forţă de pătrundere, centrări de calitate, dispus să care şi pianul.
  • Alibec - N-a mai avut nimic de pierdut, a intrat, iar prin atitudinea sa şi prin reuşita din lovitură liberă i-a trezit pe români şi, probabil, a semnat golul, nu doar de debut la prima reprezentativă, dar şi biletul pentru Euro.
  • Stanciu - La al treilea gol în ultimele 4 amicale, poate să lipsească?! Atitudine, motivaţie, şansa lui, ca şi a lui Alibec, de a-l avea în faţă pe Piatov.

Pe ce lume or fi?!

  • Chiricheş - Începe bine, zici că e Beckenbauer, însă când începe să greşească nu se mai redresează. Banderola e de plumb pe braţ. Şi cu Congo a fost neatent şi depăşit de Bakambu, aseară şi-a dat doctoratul în erori.
  • Raţ - Iordănescu l-a băgat în locul lui Filip, care a avut o singură greşeală, dar s-a luat gol, în schimb l-a făcut avion Iarmolenko. Nu căpitania ar trebui să fie marea lui problemă acum.
  • Maxim - Retrogradarea cu Stuttgart l-a dărâmat de parcă a fost prins cu Meldonium în bagaj. Eroare impardonabilă în zonă centrală, iar Konoplianka a pasat elegant pentru Iarmolenko, care l-a ridiculizat pe Chiricheş.

Victime colaterale

  • Filip - A făcut faţă cu masivul Iarmolenko, dar Zozulia I-a servit o lecţie de viaţă, să se uite altădată pe lângă el când îi e lumea mai dragă.
  • Măţel - Are momente când e prins cu picioarele împleticite, deși urcă tupeist. Nu e ajutat de colegi şi se pierde în detalii.
  • Sânmărtean - Valsează, are virtuozitate, însă şi pierde vremea cu floricele. E cel mai tehnic, dar şi ţine jocul ofensiv, de multe ori, în loc.
  • Keşeru - Vrea, însă e lăsat de izbelişte în faţă. Totuşi, şi dacă se împiedică, scoate ceva.

De la "acasă" la "Ruşine!"

Aproape 10.000 de români au asistat aseară pe Olimpico din Torino, onorând promisiunea făcută jucătorilor la antrenamentele de la St. Vincent. Ucrainenii n-au fost nici o sută de oameni, mai puţin decât congolezii la Como.

Ai noştri au plătit între 15 şi 49 de euro pe bilete, un steag costa 8 euro, un fular 10 euro, iar tricourile speciale erau între 10 şi 15 euro.

Totul a fost frumos până la pauză, atmosfera s-a stricat după suita de reuşite ale adversarilor, la scorul de 4-1 auzindu-se câteva minute scandările "Ruşine, ruşine!", după care a urmat o tăcere apăsătoare pentru a mai fi treziţi de golul lui Alibec.

"Îl iei la Auxerre?!"

Imediat după gol, Torje a celebrat reuşita, a 11-a în 48 de meciuri la prima reprezentativă, după care a străbătut tot terenul ca să-l îmbrăţişeze pe Viorel Moldovan. Antrenorul secund îi spusese înainte de meci că va marca.

"Gata, îl iei la Auxerre?", s-au amuzat cei de pe banca de rezerve. "Cine şi-l permite?", a sosit răspunsul lui Vio. Auxerre e în liga secundă franceză, iar Torje are un salariu de 500.000 de euro pe an.

Luce, aclamat

La meci a asistat şi Mircea Lucescu, proaspăt angajat la Zenit, care a venit alături de fiul său, Răzvan Lucescu, aflat pe lista italienilor de la Crotone, nou-promovată în Serie A. Il Luce a stat chiar lângă preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

Când a fost reperat de către miile de români de pe stadion, aceştia i-au scandat numele, jumătate de minut. Fostul antrenor al lui Şahtior s-a salutat cordial cu oficialii ucraineni, printre care Andrei Şevcenko.

15meciuri fără înfrângere aveau românii până aseară

"Ucrainenii ne-au fost net superiori, s-au distrat cu noi, folosind şi serviciile nostre"
Cornel Dinu, la DolceSport

"Nenorocirea a pornit de la sistemul nostru defensiv. Raţ a bătut toate recordurile, are peste 100 de meciuri la echipa naţională, dar niciodată n-a făcut o alunecare, o recuperare, n-a dat cu capul, a profitat de o acţiune de propagandist"
Cornel Dinu, la DolceSport

"A greşit şi Chiricheş în centru. La el nu poate fi vorba despre formă, că n-a jucat la Napoli. Pentru un apărător central e important să aibă meciuri în picioare. E un jucător dependent de formă"
Cornel Dinu, la DolceSport

"La 4-1, noi am dat două şuturi cu şansă. Noroc cu Piatov şi cu Rakițki, i-as pune să joace în Ilf şi Petrov, nu într-n meci de fotbal"
Cornel Dinu, la DolceSport

"M-am simţit bine, mă bucur că am marcat şi sper să fiu în lotul de Euro. Deocamdată nu ştim nimic, aşteptăm să fim anunţaţi"
Denis Alibec, atacant România

"Am un gust amar. Am făcut mai multe greşeli decît în toate meciurile din preliminarii. Nu e cineva anume de vină, toţi suntem vinovaţi. Bine măcar că gafele astea au venit într-un amical"
Gabriel Torje, mijlocaș România

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (10)
sbon
sbon  •  30 Mai 2016, 17:37

Daca tot faceti o analiza, faceti-o completa. Pintili a fost praf cu Congo, gata Stanciu a dat nu stiu cate goluri si e zeu, cu Congo i-a dat-o colgolezu, cu Ukraina a dat un sut dintr-o faza facuta de Maxim. Gata Maxim a dat pasa aia la adversar si gata e considerat praf ca fundasul pacii Chiriches e dezastru si s-a marcat. Dra ca Maxim a facut faza de gol a lui Stanciu, faptul ca el e in stare(nu pre sunt altii) sa faca si lucruri de genu, astea nu le mai analizati.

104772133226352
Petre Radulescu  •  30 Mai 2016, 11:45
Postat de corsair83 pe 30 Mai 2016, 10:11

Pai are cea mai mare vina...Chiriches nu are loc pe banca de rezerve nu mai vorbim de primul 11. Sa stea frumos acasa si asa s-a obisnuit pe la echipele lui de club sa stea mai mult pe banca. Greseslile pe care le-a facut Chiri in repriza a 2-a nu le vezi nici la un fundas de divizia B

Ceea ce tu n-ai inteles este ca Chiriches nu joaca la Ludogoret sau in tarile arabe, sau in campionatul intern. Joaca la vicecampioana Italiei, care dispune de un lot super valoros. Daca ar juca oricare altul, nu cred ca respectivul ar face-o mai bine. Din contra.

torque07
torque07  •  30 Mai 2016, 11:43
Postat de corsair83 pe 30 Mai 2016, 10:11

Pai are cea mai mare vina...Chiriches nu are loc pe banca de rezerve nu mai vorbim de primul 11. Sa stea frumos acasa si asa s-a obisnuit pe la echipele lui de club sa stea mai mult pe banca. Greseslile pe care le-a facut Chiri in repriza a 2-a nu le vezi nici la un fundas de divizia B

Sper ca glumesti. Deci tu zici ca cel mai important jucator pe care-l avem sa-l lase acasa. Cred ca ar trebui sa analizezi putin situatia inainte sa spui asemenea prostii. 1. E amical. E normal sa nu joci la 100% nici la 70% la o saptamana inainte de deschiderea EURO. Joci relaxat fara sa risti nimic. Mai bine iei un gol intr-un amical decat sa i-ti rupi picioarele si sa nu mai mergi sa ajuti nationala la euro. S-au relaxat ceea ce este foarte normal. De aceea si asa multe goluri, nu uita ca si Ucraina a luat 3 boabe de la descultii romani. Ceea ce nu e putin deloc. 2. Si mai prinde omu si zile proaste. Cum zicea Torje, bine ca s-a intamplat intr-un amical. Dar asta cu lasatul lui Chiriches acasa e...banc. Stai calm ca o sa facem o figura frumoasa la EURO sunt sigur.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează