FOTBAL  »  NATIONALA  »  RUSIA - ROMÂNIA 1-0

VIDEO Kakaia Mannschaft? Daum a experimentat cu Rusia, dar a creat iar confuzii. Un "tricolor" a avut o seară înfiorătoare

Săpunaru a fost printre puținii tricolori cu o evoluție decentă aseară
Săpunaru a fost printre puținii tricolori cu o evoluție decentă aseară

Articol de - Publicat miercuri, 16 noiembrie 2016 00:00

Cu o formație experimentală, România a pierdut și amicalul de la Groznâi în ultimele secunde, dintr-un ofsaid evident. Dar Daum a creat iar confuzii prin jocul ”tricolorilor”, la care Latovlevici a avut o seară înfiorătoare.

Driblat de 10 dintre "tricolorii" care au făcut parte din lotul pentru Polonia, amicalul de la Groznâi a căpătat aura unui fel de deportare pentru cei rămași pe metereze în vederea partidei cu rușii.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

De la eșecul cu leșii, Daum a mai păstrat printre titulari doar trei nume, Dr. Grigore, Marin și Stancu, și a completat liniile inclusiv cu oameni nefolosiți până acum în mandatul său sau cu statut de rezerve.

A plusat pe banda dreaptă cu Enache, devenit un fel de mascotă a neamțului, în ciuda prestațiilor sale inconstate de la Steaua, și cu Rotariu, aflat pe lista neagră la Dinamo din motive de atitudine.

Alegerea lui Latovlevici pe stânga e și ea bizară, iar începutul jocului confirmă comedia cu fundașul lui Karabuk în postură de actor principal. Urcările lui Samedov înseamnă culturi de panică pe brazdele lui Iasmin, din alt film și căruia îi place postura de spectator.

Continuarea coșmarului polonez

Pantilimon salvează privirile haotice ale lui Latovlevici pe o șarjă agresivă a adversarului de la Lokomotiv (13), dar îi tremură mâinile 6 minute mai târziu când iese greșit pe o centrare, dar Semenov pune balonul pe lângă bară, cu toată poarta în față.

Pe bune, parcă suntem în continuarea coșmarului cu Lewandowski și compania, mai ales că rușii au tot tricourile roșii care ne-au dat vineri cu terenul în cap!

Nici "doctor" Grigore nu poate să compenseze spasmele lui Latovlevici, unde sunteți voi, Mocanu, Dorinel, Selymes sau Raț, să vă faceți cruce?!

Kokorin inventează piruete printre ambii "galbeni", presiunea gazdelor ne ține în 30 de metri de propriile buturi, dar o răbufnire pe contraatac e la un pas să ne aducă o deschidere nesperată a scorului.

Rugăciunile de pe bancă

Răzvan Marin plasează o minge pentru viteza lui Florin Andone, atacantul lui Deportivo trimite diagonala către Rotariu în partea dreaptă, însă fragilul Dorin înalță zmeul peste transversală, spre disperarea băncii tehnice (27).

Unde Daum ajunge să-și împreuneze mâinile a rugă și a mirare la o intervenție puerilă a căpitanului asupra lui Kokorin, fază conchisă cu o lovitură liberă din marginea careului pentru Rusia (41), irosită de Samedov.

Nici după pauză nu suntem mai viteji, iar impresia unei echipe fără sânge se impregnează cu fiecare secundă scursă. Asediile oamenilor lui Cercesov curg pe toate spațiile, iar pe ruși îi mai putem opri doar cu sacrificii.

Grigore și Săpunaru bagă piciorul la fiecare intrare de-ți vine să închizi ochii, fundașul Astrei e un mic kamikaze în careu, dar altfel n-are cum să mai acopere scăpările pe bandă rulantă ale lui Latovlevici. Care, în fine, iese abia în minutul 66 spre a-i lăsa locul lui Filip.

Știți că e doar amical?

Spre linia de sosire mai avem un zvâc, Andone cere un penalty (73), însă contactul e în afara careului. E doar o scânteie, noi parcă tragem de timp așteptând să câștigăm un punct la Groznâi. Îi atenționează cineva că acesta e un meci amical?

Țîru prinde și el debutul în ultimele 3 minute, iar ghilotina cade implacabil chiar înainte de fluierul final, când Ozdoev reușește să marcheze. E însă un ofsaid de manual, ca pe vremurile când se fura la drumul mare în Cooperativa lui Pădureanu și Pinalti, ce mai contează?!

Suntem la al treilea meci consecutiv fără gol marcat, după 0-0 în Kazahstan și 0-3 cu Polonia, iar Daum, înainte de Sărbători, ar trebui să răspundă în scris la două întrebări: Was ist Das? Kakaia Mannschaft?

Fanii musulmani se rugau lângă stadion

La primul meci al Rusiei găzduit pe Ahmat Arena din Groznâi, spectatorii au umplut tribunele. Înainte să intre în stadion, unii dintre suporteri, musulmani, şi-au lăsat hainele mai groase deoparte, temperatura la ora jocului fiind de numai 6 grade Celsius, s-au pus în genunchi şi au început să se roage. În unele momente, suporterii ceceni imitau celebrul cor al galeriei Islandei, care a făcut furori la Euro 2016.

Atenţie, sar brazde!

Inaugurat în 2011, stadionul Ahmat Arena impresionează prin arhitectură şi design. La fel şi cele două imense portrete de pe faţada arenei, ale preşedinţilor Ahmatovici Kadârov şi Vladimir Putin, semn al prieteniei din ultimii ani dintre cele două regiuni. Un singur minus, gazonul, care deşi a rezistat bine, era extrem de moale şi se rupea repede, adevărate brazde sărind la multe dintre intervenţiile mai în forţă ale jucătorilor.

Am cerut penalty

În minutul 71, la un duel între Florin Andone şi Semenov, atacantul român a reuşit să îi ia faţa rusului, chiar la marginea careului, lângă linia de aut de poartă. Disperat, fundaşul îl trage de tricou şi îl trânteşte pe Andone.

Românii au sărit pe arbitru, cerând insistent lovitură de pedeapsă, motiv pentru care Prepeliţă a şi primit cartonaş galben. Faultul a început însă în afara careului, astfel că "centralul" a procedat corect neacordând penalty.

"Am asistat la o partidă care demonstrează cum nu trebuie jucat fotbalul! Această jalnică echipă a Rusiei a încercat o oarecare posesie, dar fără finalizare. Daum e văzut ca un stăpân al inelelor, însă e complet lipsit de capacitatea de selecţioner"
Cornel Dinu, fost internaţional

"România a încercat o altă formulă, dar schimbările au fost dramatice. Dacă vrei să îl vezi pe Țâru nu îl bagi în locul lui Grigore, în minutul 90. Meciul nu a adus niciun câștig"
Cornel Dinu, fost internaţional

"Dacă Burleanu a anunţat că s-a schimbat obiectivul şi că acum nu mai e calificarea, ci construcţia unei echipe, e un fel de Gepetto, ar trebui să-i crească nasul de câte minciuni spune. Aşa este când sunt aduşi oameni prin maşinaţiuni politice, fără să aibă legătură cu fenomenul"
Cornel Dinu, fost internaţional

"Era momentul, spre final, să ţinem de rezultat, nu să bage doi jucători noi. Ce să facă ei, ce să ne arate în ultimele minute?! Eu aşa am crezut, că Daum vrea să păstreze acel rezultat de egalitate"
Basarab Panduru, fost internaţional

"Am avut un singur șut pe poartă. Nu știu care e. Sincer, nu îmi dau seama acum, dacă stau să mă gândesc. Facem orice să închidem jocul, ne ascundem. N-am dat de 3 meciuri gol. Ce facem?"
Basarab Pabduru, fost internaţional

rusia romania 1 0

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (15)
1320590467969555
Alex Slaniceanu  •  18 Noiembrie 2016, 08:21

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

calinescupoliiasi
calinescupoliiasi  •  16 Noiembrie 2016, 19:19

Pe asta cu experimentatul la nationala n-o pricep: sa experimentezi ce? Echipa nationala trebuie sa adune cei mai in forma jucatori ai momentului. Urmatorul meci oficial il ai in martie, ce sa experimentezi? Mai ales cand parlitii astia de la lot azi iti fac un meci decent, maine isi dau cu stangul in dreptul... Experimentezi cand ai un lot de jucatori constanti, care stii ca si peste 4 luni vor fi titulari la echipele lor si vor juca bine. Cu alde Nicusor, care nu stii daca va mai fi la Anderlecht in martie sau la arabi... ce experimente sa faci?

tonyys
tonyys  •  16 Noiembrie 2016, 10:59
Postat de Emanuel Tiharau pe 16 Noiembrie 2016, 10:45

stelist jalnic; tot paparudele si loazele steliste le vrei? nu te-ai saturat de prestatiile lor de tot rasul? cu "marele" reghe in frunte, la ciocane cat mai multe; SUCCES

Pai si de a Steaua selectioneaza jucatori iesiti din forma ca enache si tosca si nu-i selectioneaza pe cei mai in forma fotbalisti romani: Nita si Tamas iar Bourceanu a jucat bine ultimele meciuri si oricum e mult peste hoban,bicfalvi...si alte nulitati mijlocasi la inchidere selectionati de habarbistul daum

Vezi toate comentariile (15)
Comentează