FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

VIDEO Mirel Rădoi are planul făcut: „Voi antrena o echipă de club” + Ce spune despre Dan Petrescu și meciurile naționalei mari

Articol de - Publicat luni, 07 octombrie 2019 14:15

Mirel Rădoi (38 de ani), selecționerul naționalei de tineret, își dorește să repete performanța calificării la EURO, iar la finalul acestei campanii se va îndrepta către o echipă de club. 

  • România U21 - Ucraina U21 se joacă joi, 10 octombrie de la ora 20:30, pe Stadionul „Ilie Oană” din Ploiești.  
  • România U21 - Irlanda de Nord U21 e programat luni, 14 octombrie, de la ora 20:30, pe Stadionul „Anghel Iordănescu” din Voluntari.  
  • Meciurile vor fi transmise pe Pro TV și liveTEXT pe GSP.ro. 

Numele său a apărut în presă pe lista posibililor înlocuitori ai lui Cosmin Contra (43 de ani) la prima reprezentativă, dar Mirel Rădoi este categoric: „Nu voi accepta”

„Mă bucur că numele meu este menționat pe lângă alte mari nume care chiar au făcut ceva în fotbalul românesc, dar îmi mențin părerea. Indiferent de situația care va fi nu voi accepta. E clar că în momentul de față nu pot să fiu pe același palier cu antrenori precum Hagi, Dan Petrescu, Răzvan Lucescu, Cosmin Olăroiu, Mircea Lucescu, Andone, Rednic, Șumudică și lista poate continua”, a spus Mirel Rădoi.  

Acesta este convins: „După această campanie pe care sper să o terminăm din nou cu o calificare, va fi o echipă de club. Că va fi în Liga 1, că va fi în altă parte, e clar că va fi o echipă la care să antrenez zi de zi”

Misiune mai grea pentru naționala mare 

  • România joacă împotriva Insulelor Feroe în deplasare, sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 19:00, iar cu Norvegia, pe Arena Națională, pe 15 octombrie de la ora 21:45.  
  • Meciurile vor fi transmise pe Pro TV și liveTEXT pe GSP.ro. 

Naționala lui Cosmin Contra joacă în preliminariile EURO 2020 cu Insulele Feroe și Norvegia, iar Mirel Rădoi le ține pumnii „tricolorilor”.  

„Meciurile echipei mari sunt mult mai dificile decât ale noastre. Primul pare ușor, dar cred că cel mai important este cel cu Norvegia. Eu cred că în această «dublă» obiectivul este să luăm minimum 4 puncte. Eu cred că naționala va lua cele 6 puncte”, a spus Mirel Rădoi.  

Laude pentru Dan Petrescu 

Deși Dan Petrescu (51 de ani), antrenorul CFR-ului, a amenințat că nu va mai introduce pe teren jucători U21, Rădoi și-a exprimat aprecierea pentru „Bursuc”.  

Ar fi o pierdere pentru tot fotbalul românesc ca Dan Petrescu să plece de la CFR. El îți poate crește jucătorii cu o mentalitate cu care te poți bate la nivel internațional. Oricare dintre ei ar fi o pierdere, indiferent că vorbim de Hagi, Dan Petrescu, Victor Pițurcă.  

N-ar fi frumos pentru jucători și sunt convins că Dan știe lucrul ăsta. Probabil vrea să pună presiune”, a spus selecționerul naționalei de tineret. 

LOTUL CONVOCAT DE CĂTRE MIREL RĂDOI

Portari: Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Cosmin Dur-Bozoancă (Universitatea Cluj) 

Fundași: Andrei Rațiu (Villarreal / Spania), Radu Boboc (Viitorul Constanța), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Denis Ciobotariu, Ricardo Grigore (ambii Dinamo), Alexandru Pașcanu (CFR Cluj), Mihai Velisar (Gaz Metan Mediaș) 

Mijlocași: Tudor Băluță (Brighton / Anglia), Marius Marin (Pisa / Italia), Andrei Ciobanu (Viitorul Constanța), Darius Olaru (Gaz Metan Mediaș), Olimpiu Moruțan, Răzvan Oaidă, Dennis Man (toți FCSB), Mihai Neicuțescu (Dinamo), Valentin Mihăilă (Universitatea Craiova) 

Atacanți: George Ganea (Viitorul Constanța), Adrian Petre (Esbjerg / Danemarca), Denis Drăguș (Standard Liege / Belgia) 

CLASAMENT GRUPA 8

În această campanie de calificare sunt eligibili jucătorii născuți începând cu 1 ianuarie 1998. 

La EURO 2021, turneu final cu 16 participante găzduit de Ungaria și Slovenia, se califică direct cele 9 câștigătoare de grupe și cel mai bun loc doi. Celelalte 8 selecționate de pe pozițiile secunde vor disputa un baraj în dublă manșă pentru a completa cele 4 locuri rămase.

VEZI ȘI:

ROMÂNIA U21 - UCRAINA U21 // VIDEO Cuvânt de ordine: REVANȘĂ » Mirel Rădoi: „E un meci capital” + Semnal de alarmă și griji pentru Tokyo 2020: Stanciu și Nistor, vizați

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
vladutz13
vladutz13  •  07 Octombrie 2019, 15:11

Inainte sa vina cu o medalie de la Tokyo si pe urma se poate duce sa antreneze oriunde vrea

Vezi toate comentariile (1)
Comentează