FOTBAL  »  NATIONALA  »  ARMENIA - ROMÂNIA 0-5

VIDEO Parc de distracţii » Armenia a avut om eliminat din minutul 3 şi s-a blocat în haos: tricolorii au profitat și au făcut spectacol, scor 5-0

Nicuşor Stanciu a trecut peste deziluzia penalty-ului ratat cu Muntenegru şi a marcat aseară, în Armenia, pentru a 5-a oară la echipa naţională +1   FOTO
Nicuşor Stanciu a trecut peste deziluzia penalty-ului ratat cu Muntenegru şi a marcat aseară, în Armenia, pentru a 5-a oară la echipa naţională

Articol de GSP - Publicat duminica, 09 octombrie 2016 00:00

România a tratat meciul serios până la capăt, a bifat puncte şi golaveraj.

O centrare din dreapta, mingea se duce în faţa porţii, e împinsă de un fundaș al lor şi un alt armean o scoate cu mâna. Penalty şi eliminarea lui Malakian.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Bate Stancu, executantul cu concentrare de sniper exersată şi la Euro de două ori. 1-0 pentru români şi armenii cu un om în minus. Din minutul 4! Există harakirian?

Maaariiin!

Adversarul arată buimac în continuare. Stanciu verticalizează simplu, Popa sprintează şi nu ratează, singur cu portarul. Mingea e repusă de la centru şi Răzvan Marin trage de la 18 metri în dreapta portarului. E 0-3 şi numărătoarea continuă! Armenii par aduşi de pe stradă, la întâmplare, nu fotbalişti profesionişti.

Oamenii lui Daum iau în serios masacrul pe care l-au născut eliminarea din minutul 3 şi forma dezastruoasă a oponenţilor. Un fals 9, Stancu coboară între cei doi mijlocaşi ofensivi şi lasă extremele Popa şi Chipciu să atace pe rând poziţia clasică a atacantului central.

Cadouri de la armeni

Detaliile tactice constituie o fandoseală într-un asemenea context. Jocul e dezechilibrat şi tactica nu poate să mai conteze câtă vreme nimeni nu a apucat să-şi dea seama în ce sistem a vrut să joace Armenia, cu un om eliminat în minutul 3 şi două schimbări efectuate până la pauză.

Daum a adus ceva nemţesc: echipa nu are milă. Stancu îl presează pe Beglarian şi naivul portar îi lasă balonul în tuşă. Bogdan nu forţează golul din unghi, întoarce pentru un şut sub transversală al lui Stanciu. 0-4!

Fără statistici la îndemână, repriza asta seamănă cu prima parte dintr-un meci cu Ţara Galilor, din 1993. Selecţioner era Cornel Dinu şi jocul anticipa ce avea să fie "Generaţia de Aur".

Rămânem lucizi, nu e o comparaţie cu echipa de acum. Armenia nu are niciun Giggs tânăr, cum avea Ţara Galilor din acel moment.

Cine mai dă gol?

Nu are mai nimic, de fapt. Vine o minge lungă pe centru, la care fundaşii centrali roşii se desfac inexplicabil, de parcă ar fugi din calea vreunui obiect periculos, Chipciu preia şi marchează. Fiecare verticalizare înseamnă ocazie unu la unu cu portarul!

Două şuturi pe poarta lui Tătăruşanu, la 0-3, au provocat nervii lui Daum. Gesturile de antrenor enervat la culme de jocul echipei lui sunt fiţe sau îngrijorare pentru meciuri viitoare în care adversarii vor fi serioşi? La 0-5, neamţul a încetat şi el să mai ceară seriozitate. Intră şi Rotariu.

Cu adevărat remarcabil a fost debutantul utilizat ca titular, Marin. Mijlocaşul de 20 de ani a marcat, a mai şutat bine de câteva ori şi a evoluat, în general, cu o dezinvoltură uimitoare pentru un tip lipsit de experienţă. Cam mic pentru un mijlocaş central, Marin compensează cu agilitate şi curaj pentru execuţii decisive.

Impresii după un meci rupt de eliminarea lui Malakian din minutul 3, un gest cu care Armenia ne-a arătat că e sub orice critică.

Urmează Kazahstan. În calculele de pe hârtie, ar fi încă trei puncte de bifat. În realitate, o deplasare periculoasă. "Românii nu pot câştiga două meciuri în trei zile". Concluzia produsă de-a lungul atâtor preliminarii trebuie contrazisă marţi.

Fault în atac la penalty?

În minutul trei, după cornerul executat de Stanciu, Stancu a avut un duel mai aspru cu Grigorian. Cei doi s-au ţinut reciproc cât mingea a plutit spre careu, apoi atacantul român l-a dezechilibrat pe armean, infracţiune neobservată de arbitru.

Mingea a ricoşat spre poartă din Grigorian, aflat în cădere, iar Malakian a oprit-o cu mâna. În urma acestei faze, România a obţinut penalty-ul din care Stancu a deschis scorul, iar Malakian a fost eliminat. (foto 2)

2debutanţi a avut aseară România pe teren, Răzvan Marin (20 de ani) şi Dorin Rotariu (21 de ani)

14meciuri consecutive fără înfrângere are România în preliminarii, exceptând play-off, cu tot cu partida din Armenia

Clasament grupa E

1. România 2 1 1 0 6-1 4p
2. Muntenegru 2 1 1 0 6-1 4
3. Danemarca 1 1 0 0 1-0 3
4. Polonia 1 0 1 0 2-2 1
5. Kazahstan 2 0 1 1 2-7 1
6. Armenia 2 0 0 2 0-6 0

 armenia romania 0 5

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
1320590467969555
Alex Slaniceanu  •  10 Octombrie 2016, 01:51

Ca de obicei, ne umflam cat putem cand prindem si noi niste desculti. Exagerarile sunt faptul ca Daum ar fi adus ,,ceva nemtesc" la echipa, in doar doua jocuri :) Nu mai stiu exact, cu Muntenegru parca n-a adus nimic ,,nemtesc", nu? Si s-ar putea sa n-aduca nimic nici cu Polonia sau Danemarca, zic si eu... Alta exagerare e nota portarului nostru: 7, pentru 2 suturi pe poarta parca si nicio faza serioasa la poarta noastra. Cred ca la 3 suturi avea deja 10 in presa de la noi.

andrei.f
andrei.f  •  09 Octombrie 2016, 10:27

Arbitrul ăsta rus ne-a purtat noroc şi în meciul Stelei !

tihi
tihi  •  09 Octombrie 2016, 09:56

Liniste baieti si putin mai modest!!!Sa vedem spectacolul cu Polonia si Danemarca !!!!!Si sa vedem,cine se califica la urma: dupa fotbalul jucat Polonia!!!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează