FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

VIDEO Rock pentru Euro 2016 » Imnul fanilor "naţionalei" României e marca Iris

Articol de - Publicat marti, 26 august 2014 00:00 / Actualizat luni, 25 august 2014 21:40

Rafael, solistul trupei, cel care în 2005 şi-a rupt mîna jucînd pentru reprezentativa artiştilor, speră ca "melodia noastră să placă şi să fie o gură de oxigen şi pentru rock-ul românesc"


De ieri a devenit oficial. Noul imn al suporterilor echipei naţionale de fotbal a României este "Hai, România!", al formaţiei Iris. Conform unor surse federale, "a fost singura variantă pentru că alte case de producţie voiau bani. Iris n-a cerut nimic!".

Băieţii de la Iris veneau de la un concert cînd au aflat vestea. "Am auzit de la prieteni că Federaţia căuta un imn pentru fani. Noi tocmai lucram la o piesă cu tentă sportivă. Am adaptat-o şi aşa a ieşit «Hai, România!». E o piesă vioaie, incitantă, cu accente rock, tocmai bună să ridice oamenii în picioare. Am avut şi noroc că eu am avut ceva experinţă de fotbalist", ne-a mărturisit Rafael. Noul solist vocal de la Iris, înlocuindu-l pe Cristi Minculescu, a fost în 2003 aproape de a semna, ca portar, cu Dinamo.

Imnul va fi cîntat în premieră pe 1 septembrie, la reunirea lotului pentru jocul din Grecia, şi probabil că va fi auzit prima dată pe un stadion cu ocazia meciului de acasă cu Ungaria, pe 11 octombrie.


"E o melodie în stilul Iris, la care a colaborat şi fostul nostru coleg, Mihai Alexandru. Am scris-o cu suflet, va fi un hit!"
Nelu Dumitrescu, baterist Iris

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
tzachef
tzachef  •  26 August 2014, 11:59

suna bine imnul asta

liviuandrei1986
liviuandrei1986  •  26 August 2014, 09:07

ma mir cum naiba nu l-au pus pe salam sau pe parizer sa cante imnul Romaniei

Vezi toate comentariile (2)
Comentează