FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - GEORGIA

VIDEO și FOTO » România - Georgia 5-1: Să vină Franța!

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor +21   FOTO
Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat vineri, 03 iunie 2016 11:26

România a învins Georgia cu scorul de 5-1, în ultimul amical disputat înaintea turneului final din Franța.

ROMÂNIA - GEORGIA 5-1 
Adi Popa '2, Amisulaşvili (autogol) '3, Stanciu '49, Torje '80, Keșeru '87/Moți (autogol) '68
VIDEO

Vezi AICI meciul liveTEXT

Tricolorii au început excelent partida, iar în minutul 3 scorul era deja 2-0. Mai întâi, Adi Popa a interceptat o pasă slabă a lui Dvali către propriul portar și a marcat în poarta goală, după ce l-a driblat pe Revishvili. A fost primul gol marcat de mijlocașul stelist la echipa națională.

Un minut mai târziu, Amisulashvili a trimis mingea în proprie poartă, după o centrare a lui Raț.

România a controlat jocul, iar în minutul 18 Bogdan Stancu a lovit bara după o nouă eroare în apărarea georgienilor. Două minute mai târziu, Adi Popa ar fi putut să bifeze "dubla", însă a trimis și el în bară.

Georgia a avut prima ocazie în minutul 26, când Tătărușanu a fost pus la încercare de lovitura de cap a lui Kverkvelia.

"Tricolorii" au început în forță și repriza a doua, iar Stanciu a profitat de o nouă eroare în apărarea oaspeților și a înscris după ce a rămas singur cu portarul.

Moți a gafat în minutul 68 și a deviat în poarta lui Tătărușanu o centrare venită de pe flancul stâng al georgienilor.

Torje a majorat avantajul României cu 10 minute înainte de final, după o pasă a lui Chipciu, iar Keșeru a stabilit scorul final, cu un șut deviat de căpitanul georgienilor.

Ultimul meci în care tricolorii au înscris cel puţin 5 goluri a fost România-Albania (6-1), în noiembrie 2007.

♦ Cifre rotunde: Dragoș Grigore - meciul 20, Ovidiu Hoban - meciul 20, Lucian Sânmartean - meciul 20, Bogdan Stancu - meciul 40*, Gabi Torje - meciul 50*

*scos meciul România-Belgia 2-1 din 14.11.2012, după ce FIFA a şters partida din palmaresul naţionalei

♦ Moți este la al treilea meci în tricoul naționalei, din octombrie 2011 până în prezent.

♦ Ultimul autogol de care a beneficiat Rommânia a fost înscris de Torosidis, în meciul Romania-Grecia 1-1, din noiembrie 2013.

♦ Ultimul gol marcat de tricolori în minutul 2 i-a aparținut lui Marica, în meciul România-Ungaria (3-0), în septembrie 2013. O singură dată au mai marcat tricolorii de două ori în primele 3 minute, într-o victorie cu 4-2, obținută în fața Chinei, în 1984.

♦ În cele șase întâlniri dintre România și Georgia, tricolorii nu au fost învinți niciodată, înregistrând patru victorii și două remize.

România: Tătărușanu - Săpunaru, Dr. Grigore, Moți, Raț (căpitan) - Pintilii, Hoban - Ad. Popa, Stanciu, Stancu - Fl Andone
Rezerve: Pantilimon, Lung , Mățel, Chiricheș, Chipciu, Alibec, Torje, Keșeru, Găman, Filip, Sănmărtean, Prepeliță

Georgia: Kvashvadze - Kverkvelia, Amisulaşvili (căpitan), Dvali - Lobjanidze, Aburjania, Kaşia, Navalovski - Qazaişvili, Okriaşvili - Dvalişvili.
Rezerve: Revişvili, Makaridze, Kakabadze, Ţiskaridze, Kvekveskiri, Kenia, Kobahidze, Jigauri, Ceanturişvili, Mcedlidze, Kvilitaia

După ce FIFA a şters meciul cu Belgia din palmaresul "tricolorilor", statistica naționalei arată astfel: 666 jocuri – 295 victorii – 171 remize – 200 infrangeri.

 România debutează la EURO 2016, vineri, 10 iunie, cu Franța. Meciul va începe la ora 22:00 și este în direct la DolceSport și ProTV și liveTEXT pe GSP.RO. 

Meciurile României:

Vineri, 10 iunie
ora 22:00 (Paris): Franța - România - Grupa A

Miercuri, 15 iunie
ora 19:00 (Paris): România - Elveţia - Grupa A

Duminică, 19 iunie
ora 22.00 (Lyon): România - Albania - Grupa A

 

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (462)
1830824503809454
Marea Egee  •  04 Iunie 2016, 12:52

Se pare ca "aranjamentul" cu Georgia a dat roade ! Baietii au prins glas ! Chiar nu si-au dat seama de penibilul situatiei ?! Dar generalul ! Ce-o gandi ? Astia sunt atat de prosti incat nu-si dau seama ca folosesc un atacant (Stancu) in spate ,doar ca sa zica lumea ca am oameni in fata ! Nu-si mai da seama nici ca nu e bun nici in defensiva nici in atac nu mai poate !!! De ce nu foloseste un fundas sau mijlocas de meserie cine poate sti ! Numai ca noi sa gandim ca face ambele faze ! Si nici una buna ! A dat in mintea copiilor tata Puiu !

ostile_rumeliei
ostile_rumeliei  •  04 Iunie 2016, 10:43

Ba da, eu am văzut: Olanda - România la EURO 2008.

blatistu49
blatistu49  •  04 Iunie 2016, 08:03

erade asteptat sa fieun scenariuinainte de Euro cu adversari modesti care sau conformat ptr un fals moral de revenire sintem la un nivel scazut doarmizeria ne salveaza autogoluri pase puse ptr moral rusine

Vezi toate comentariile (462)
Comentează