FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - UNGARIA, AZI, ORA 21:00, ANTENA 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

VIDEO şi FOTO Violenţele s-au mutat în stadion! Jandarmii au intervenit în forţă în sectorul ultraşilor maghiari

Articol de , , - Publicat vineri, 06 septembrie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 06 septembrie 2013 20:55

UPDATE 20:50 În peluza în care sînt incidentele, erau două grupuri: unul cu suporteri din provincie şi celălalat cu suporteri din Bucureşti. În acea zonă se află şi lotul uneia dintre naţionalele de juniori ale României.

UPDATE 20:45 În Peluza Sud, suporterii români s-au luat la bătaie între ei! Jandarmii au intervenit imediat şi încearcă să oprească violenţele.

UPDATE 20:10 Incidente şi la stadion. Suporterii unguri au forţat gardul şi au reuşit să intre în zona fanilor români! Jandarmii au intervenit în forţă, în încercarea de a preveni eventuale violenţe.

Vom reveni cu amănunte.

Vezi AICI cu VIDEO din stadion

UPDATE 19:00 Grupul de suporteri implicaţi în conflictul cu jandarmii în cartierul Pantelimon era format din români, o parte fiind reţinuţi în urma incidentelor violente. Aceştia ar fi membri ai galeriilor echipelor din Bucureşti, care s-au unit pentru a se îndrepta spre zona destinată suporterilor unguri.

Cîţiva dintre cei 400 de suporteri au fost reţinuţi de forţele de ordine. În urma conflictului au fost răniţi şi jandarmi.

UPDATE 18:45 Un grup de suporteri unguri au fost implicaţi într-un conflict violent cu forţele de ordine, în cartierul Pantelimon, jandarmii fiind obligaţi să folosească gaze lacrimogene. Fanii au vandalizat mai multe maşini.

În zona Bisericii Capra, fanii unguri, în număr de cîteva zeci, au aruncat cu pietre în jandarmii care îi însoţeau în drumul spre Arena Naţională.
Forţele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene, care i-au obligat pe suporteri să se disperseze şi să fugă printre blocurile din zonă.

Jandarmii, la care s-au alăturat poliţişti, au plecat în urmărirea lor, pentru a preveni declanşarea altor incidente violente.

UPDATE 18:10 Fanii unguri continuă să sosească la Arena Naţională.  Două autobuze RATB puse la dispoziţia lor pentru transport au fost avariate.

UPDATE 17:30 Trei suporteri maghiari aflaţi în zona Arenei Naţionale au fost duşi la Spitalul Sfîntul Pantelimon, cu traumatisme cranio-cerebrale! Atenţie, imagini dure!

 

România - Ungaria este marele meci din această seară, în direct pe Antena 1 şi liveTEXT pe GSP.RO de la 21:00.

Pînă atunci a început meciul suporterilor! Ungurii au sosit în această după-amiază în Bucureşti şi mai mulţi au început să coboare încă de la Gara Basarab. Fanii maghiari s-au luat la bătaie şi cu forţele de ordine.

La ora 16:00 a sosit trenul la Gara de Nord cu cei 1.200 de fani maghiari. Suporterii maghiari care au sosit la Bucureşti au instigat cu scandări:  "Transilvania va fi din nou a Ungariei" şi "Ţiganii, ţiganii". Jandarmii au intervenit prompt cu gaze lacrimogene, iar o fată de 17 ani care era în Gara de Nord a leşinat din cauza gazelor.

Incidente şi în Centrul Vechi
Şi pînă atunci au fost incidente între suporteri şi forţele de ordine. De această dată în Centrul Vechi ai Bucureştiului, unde jandarmii au intervenit în forţă pentru a calma spiritele. A izbucnit chiar o bătaie între ultraşii maghiari şi forţele de ordine. (Vezi foto în galerie)

Suporterii au aruncat cu sticle şi pietre, forţele de ordine intervenind cu gaze lacrimogene pentru evacuarea acestora. Jandarmii i-au scos pe suporterii unguri din Centrul Istoric şi i-au dus spre autobuzele care urmează să îi transporte la Arena Naţională.

În momentul în care au fost urcaţi în autobuze, unii suporteri au devenit din nou violenţi, aruncînd cu sticle spre jandarmi.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (445)
steaua024
steaua024  •  07 Septembrie 2013, 01:30

Cea mai tare poanta a zilei : O FEMEIE CARE NU AVEA NICI O TREABA CU FOTBALUL A FOST INTREBATA DE O REPORTERITA IN ZONA CENTRULUI VECHI ( la vederea ravagiilor facute in zona) CE S-A INTAMPLAT AICI, MAMAIE, IMI PUTETI SPUNE? NU STIU DRAGA, DAR PARCA AU TRECUT HUNII P-AICEA !!!!:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

georgeudrescu
georgeudrescu  •  06 Septembrie 2013, 23:33
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Iute si astia 3 -0

stau_dar_nu_stau_bine
stau_dar_nu_stau_bine  •  06 Septembrie 2013, 23:22
Postat de snoopmind pe 06 Septembrie 2013, 23:09

iar au intrat dinamovistii peste oite :))

vezi sa nu intre aia la tara cu paru' peste voi :D:D:D eu nu as vb cand voi, aia din B, nu mai stiati cum sa fugiti de " oite " alea... deci... comporta-te ca un roman si azi taci, oricum nu spui nimic interesant

Vezi toate comentariile (445)
Comentează