FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - BULGARIA 0-0

VIDEO Somniferul de la miezul nopţii » Primul amical din Antalya al ”naţionalei” n-a provocat nici o emoţie: 0-0

Articol de - Publicat duminica, 08 februarie 2015 00:00 / Actualizat sambata, 07 februarie 2015 22:55

Silviu Lung jr. a avut trei intervenţii oportune, salvînd "tricolorii" de la eşec. Echipa naţională a României, chiar dacă sub titulatura de selecţionată divizionară, a deschis balul aseară, în Antalya, pentru un 2015 care se vrea să ne ducă la Europeanul francez de la anul.

Amicalul cu Bulgaria a dezvăluit puţine reuşite din partea "tricolorilor" şi multe greşeli, mai ales pe fondul oboselii acumulate în cantonamentele sezonului. Singura notă pozitivă a fost prestaţia lui Silviu Lung junior, care a salvat România de la eşec. Altfel, probabil, Anghel Iordănescu ar fi scos flăcări şi acum.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Cum au evoluat "tricolorii" noştri:
Lung jr - A fost numărul 1 al "tricolorilor", nu doar pe tricou. A blocat spectaculos şutul lui Mihail Alexandrov, apoi a parat reluarea lui Manolev din 12 metri. În minutul 87, l-a salvat pe Muth de linşaj, scoţînd cu piciorul.

Cr. Manea - Tupeist în joc, în ciuda celor 17 ani şi jumătate, a fost mai vivace în prima repriză.

Papp - A bărbierit o minge în minutul 51, în zona centrală, dar a avut noroc cu imprecizia adversarului. În minutul 73, a greşit, Vasilev l-a prins şi pe Muth adormit, noroc că bulgarul a ratat ţinta.

Muth - Certat în cîteva rînduri, s-a văzut că a fost emoţionat, apărătorul Mediaşului a trecut peste trac şi a avut o prestaţie OK. Pînă la faza din minutul 73, cînd Iordănescu şi-a ieşit din minţi, urlînd pentru că Sergiu n-a dublat. Probabil, la greşeala din minutul 87, i-a stat inima de teamă, dar Lung i-a redat oxigenul.

St. Filip - După o primă repriză decentă, a pierdut toată energia în partea secundă, iar Manolev a primit multe baloane în zona dinamovistului. A şi fost schimbat din această cauză.

Vătăjelu - Drăcos apărătorul oltenilor, s-a ciondănit fizic cu Manolev.

Prepeliţă - Primele 45 de minute le-a dus la parametri optimi, apoi a jucat din experienţă.

P. Anton - A jucat puţin, a atins mingea de două ori.

Pintilii - Şi-a mai pierdut din acurateţe după experienţa saudită, însă căpitanul de aseară al "tricolorilor" a rezolvat cu exactitate nişte faze periculoase.

Ad. Popa - A fost "jucat" cu precădere în startul partidei, colegii l-au cam uitat în partea a doua.

Hora - Folosit foarte puţin de coechipieri, a cerut mingea, a primit o dată la trei solicitări.

Rusescu - A avut o lovitură liberă, în minutul 30, a executat prost, iar Iordănescu s-a enervat: "Strică o minge, aşa, aiurea?!". Mult devotament, puţine reuşite.

Budescu - Driblinguri şi preluări artistice. Şut înşelător în prelungiri, ar fi ieşit un gol magnific.

Fl. Tănase - Banda stîngă nu s-a simţit cît a fost pe teren, folosit extrem de rar.
Bumba - Curajos, i-a "curentat" pe adversari, de a fost nevoie de selecţioner să-l tempereze, a încercat şi o reluare acrobatică, păcat că nu i-a ieşit.

Keşeru - Lovitură liberă, bătută sub bară, poate cea mai mare oportunitate de gol, portarul scoţînd greu. Şi dacă n-a avut multe faze de a se afirma, a alergat cît trei.

M. Roman II - A alergat între linii şi între apărători, n-a avut timp să se remarce.

"A fost un meci dificil, important e că n-am pierdut" (Paul Papp, fundaş România)

"Speram la mai mult, dar rămîne un rezultat pozitiv. Jocul nostru a fost influenţat de lipsa omogenităţii" (Anghel Iordănescu, selecţioner România)

"Mă bucur că am terminat cu 6 jucători sub 23 de ani pe teren. Sper să găsesc cît mai multe soluţii viabile pentru meciurile oficiale" (Anghel Iordănescu, selecţioner România)

România - Bulgaria    0-0
România: S. Lung jr - Cr. Manea, Papp, Muth, St. Filip (64 Vătăjelu) - Prepeliţă (88 P. Anton), Pintilii - Ad. Popa (70 Hora), Rusescu (59 Budescu), Fl. Tănase (46 Bumba) - Keşeru (83 M. Roman II). Antrenor: Anghel Iordănescu

Bulgaria: Mitrev (46 Makendjiev) - Vasilev, A. Aleksandrov, Stoicev, Zanev (46 Venkov) - Diakov, Gadjev (46 Baltanov) - Manolev (90+3 Despodov), M. Alexandrov, Malinov (63 Velev) - Isa. Antrenor: Ivailo Petev

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
senemagugu_nagaga
senemagugu_nagaga  •  08 Februarie 2015, 18:51

Commenturile de mai jos sunt mult mai bune decât meciul ...

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  08 Februarie 2015, 16:19

"A fost un meci dificil, important e că n-am pierdut" (Paul Papp, fundaş România) __ genial... nici Socrate nu o spunea mai bine. protovanul asta si-a lasat si baraba, sa para si mai filosof.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  08 Februarie 2015, 12:56

Susanelele generalului Sparanghel Iordanescu.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează