FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21 - BELGIA U21

Vin cu golgeterul campionatului » Belgienii aduc toate vedetele împotriva naționalei lui Rădoi

Articol de - Publicat marti, 13 noiembrie 2018 18:31

Belgia U21 nu glumește: aduce la Cluj-Napoca artileria grea care a calificat-o la Euro, inclusiv Dimata, 10 goluri la Anderlecht. Meciul amical este joi, de la 19:00, liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe Pro X.

"Tineretul", calificat direct la Campionatul European din Italia, 16-30 iunie 2019, va avea un test greu cu Belgia, la Cluj (joi, ora 19:00, stadion Dr. Constantin Rădulescu). Și nu doar pentru că mulți oameni de bază, în frunte cu Ianis Hagi, Alex Pașcanu, Alex Cicâldău și George Pușcaș sunt plecați la "naționala" de seniori.

Ci și pentru că oaspeții nu glumesc: fostul internațional Johan Walem a selecționat cei mai buni oameni ai "tineretului", cei care au dus Belgia la turneul final!

2 din primii 3 belgieni în clasamentul golgeterilor

Printre ei:
- Landry Dimata, 21 ani: vârful împrumutat de Anderlecht de la Wolfsburg a înscris 10 goluri în acest sezon. E golgeterul Ligii Belgiene, la egalitate cu Mbwana Samatta de la Genk.
- Siebe Schrijvers, 22 ani: cumpărat, în acest an, pe 3 milioane de euro de Brugge de la Genk, e omul cu cele mai multe selecții la "naționala" U21 din actualul lot. 7 reușite în această toamnă în campionat. El și Dimata sunt pe 1 și 3 într-un clasament al golgeterilor belgieni ai propriei ligi.
- Dodi Lukebakio, 21 ani: împrumutat de Watford (Premier League) la Fortuna Dusseldorf, are 2 goluri în acest sezon de Bundesliga;
- Isaac Mbenza, 22 ani: a ajuns la Huddersfield, în Premier League, de la Montpellier. Are 11 goluri în 54 de meciuri de Ligue 1 și alte 8 în PL. 

2017 e anul în care Dimata a fost declarat tânărul fotbalist al anului în Belgia

VINERI încep meciurile de baraj

Dacă, până acum, pe lângă gazda Italia se știe că vor fi prezente Croația, Spania, Danemarca, Anglia, Germania, Belgia, Franța, România și Serbia. Ultimele două competitoare vor fi stabilite printr-un baraj care începe vineri și are returul programat 4 zile mai târziu, pe 20 noiembrie. Cele două meciuri de baraj sunt Grecia - Austria și Polonia - Portugalia. Tragerea la sorți a celor 3 grupe, din care va face parte și România, e pe 23 noiembrie la Bologna. z

2 accidentați are Rădoi: Doru Dumitrescu (U Cluj) și Andrei Sântean (Viktoria Zizkov)

Lotul convocat de Rădoi

Portari: Ionuț Radu (Genoa), Cătălin Căbuz (Hermannstadt). Fundași: Radu Boboc, Virgil Ghiță (ambii Viitorul), Adrian Rus, Florin Ștefan (ambii Sepsi), Ricardo Grigore, Denis Ciobotariu (ambii Dinamo), Andrei Radu (CFR Cluj). Mijlocași: Vlad Dragomir (Perugia), Mihai Dobre (Bournemouth), Andrei Ciobanu (Viitorul), Dragoș Nedelcu, Dennis Man, Olimpiu Moruțan (toți trei FCSB), Darius Olaru (Gaz Metan). Atacanți: Florinel Coman (FCSB), Adrian Petre (Esbjerg fB), Denis Drăguș (Viitorul), Robert Moldoveanu (Dinamo).

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (5)
fcsbist.de.mic
fcsbist.de.mic  •  13 Noiembrie 2018, 23:11
Postat de Ioan Trisi pe 13 Noiembrie 2018, 23:05

La Under 21 joaca si jucatori de 22 ani?

Trebuie sa aiba cel mult 21 de ani la inceputul calificarilor. Pana la turneul final pot implini 22 sau chiar 23.

1260234347346768
Ioan Trisi  •  13 Noiembrie 2018, 23:05

La Under 21 joaca si jucatori de 22 ani?

magic4ever
magic4ever  •  13 Noiembrie 2018, 22:20

Sa vezi ce bataie ne luam de la Belgia...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează