FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Viorel Moldovan, fericit după tragerea la sorți: „Mai bine nu puteam cădea, e o grupă accesibilă”

Viorel Moldovan
Viorel Moldovan

Articol de GSP - Publicat duminica, 09 octombrie 2022 14:33 / Actualizat duminica, 09 octombrie 2022 16:00

Viorel Moldovan, fostul atacant și antrenor secund al naționalei României, a analizat grupa României din preliminariile EURO 2024.

„Tricolorii” au picat într-o grupă cu Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra. Moldovan consideră adversarii accesibili și îi dă șanse de calificare României. Primele două echipe clasate la finalul preliminariilor se califică la Campionatul European din Germania.

România, în grupa I în drumul spre EURO 2024 » Grupă accesibilă pentru naționala lui Edi Iordănescu
EURO 2024
România, în grupa I în drumul spre EURO 2024 » Grupă accesibilă pentru naționala lui Edi Iordănescu

Moldovan e încrezător: „Avem adversari accesibili”

„Dacă ne raportăm la ce suntem în momentul de față, avem o grupă complicată, dar mai bine nu puteam cădea. În afară de Eveția, favorita grupei, avem adversari accesibili. Poate Israel care are echipă în Liga Campionilor, Maccabi, iar în Conference pe Hapoel Beer Sheva. 

Kosovo are și ea o echipă în grupă cu CFR, Ballkani, sunt arțăgoși. E o necunoscută, istoria lor e scurtă, nu au cultură și istorie cum avem noi. De Andorra ce să mai vorbim, trebuie să avem 6 puncte cu ei. Nu aș spune că Elveția pleacă din start cu 6 puncte din emciurile cu noi. E o echipă puternică. 

La EURO 2016 am avut o repriză bună cu ei, iar apoi am căzut. Avusesem un duel extenuant cu Franța, care ne-a consumat. Cu Israel, în martie 2022, am făcut un egal spectaculos, 2-2, după ce am condus cu 2-0. 

Ne-au egalat după ce am căzut în repriza a doua. Au crescut, o spun rezultatele din cupele europene. Kosovo e o necunoscută, clar au calități. Sunt arțăgoși, răi, luptă foarte mult. Mie mi-a plăcut fotbalul propus de Ballkani, ca inițiativă, ca joc ofensiv, echipa kosovară a fost arțăgoasă”, a declarat Viorel Moldovan la Digi Sport.

Citește și:

5 detalii despre fiecare dintre adversarele României din preliminariile EURO 2024 » Cu cine se duelează elevii lui Iordănescu în drumul spre Germania

Gabi Balint analizează grupa României din preliminariile EURO: „Adversari cam de nivelul nostru. Bine că nu am căzut cu Ungaria”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
Hcm27
Hcm27  •  09 Octombrie 2022, 18:59

Vio,de ce ești fericit,ne spui și noua?Că oricum tot acasă o sa rămânem!Uimirea mea este nu că o să rămânem din nou acasă,uimirea mea este ca va umiliți întreaga generație care din 1989 și pina în 2004,parca,ne scoteati pe străzi la calificări și victorii la turneele finale.Umilinta voastră ca generație consta ca nu reușiți ca după atâția ani în care ați jucat fotbal la nivel înalt,ați lăsat fotbalul romanesc pe mana unor no name.Ba,mai mult,unii,din interese personale ați pactizat cu ei .Nu ați fost în stare sa găsiți unul sa-l "bată în alegeri"pe Burleanu,sa-i spuneți lui Hagi și Popescu ca nu procedează bine,punîndu-si copiii sa joace fotbal la nivel înalt pentru ca întotdeauna lumea,romanii,îi vor compara cu părinții,lui Iordănescu că Edy nu e antrenor de Echipa Națională a Romăniei și tot asa.Daca voi nu mișcați nimic,atunci cine?Și așteptăm,așteptăm preliminarii după preliminarii,ce?Sfârșitul că oricum este pe aproape,dacă nu o fi și venit deja!

Calcar
Calcar  •  09 Octombrie 2022, 18:35

E o grupa accesibila pt adversarii nostrii.

pinguinul_japonez
pinguinul_japonez  •  09 Octombrie 2022, 17:03
Postat de emil1986 pe 09 Octombrie 2022, 16:36

Esti mama Omida si noi nu stim?

a comentat un habarnist, el saracul nici nu stie ca grupa noastra are 6 echipe si nu 5, nu ai ce sa ceri la asemenea specimene fara scoala !

Vezi toate comentariile (6)
Comentează