FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAŢIONALA

Viteză şi execuţie! » Exigentul Piţurcă e neschimbat: stă permanent cu gura pe jucători la antrenament

Piţurcă va redebuta la naţională în amicalul cu San Marino
Piţurcă va redebuta la naţională în amicalul cu San Marino

Articol de - Publicat joi, 04 august 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 03 august 2011 21:58

Selecţionerul le cere "tricolorilor" să finalizeze rapid chiar şi din poziţii mai incomode. Şi e foarte atent la inventivitatea fotbaliştilor în momentele decisive.

Nici o schimbare la Piţurcă în raporturile cu jucătorii faţă de mandatele precedente: îi "asasinează" la şedinţele de pregătire, e exigent şi scrupulos, atent la amănunte. Şi scoate rar laudele din cutie. Asta s-a văzut şi la primul antrenament deschis integral în "era Piţi 3", ieri, cînd, faţă de primele două zile, selecţionerul le-a oferit "tricolorilor" posibilitatea de a lucra mai mult cu mingea decît să transpire pe exerciţii fizice.

Către Tănase: "Asta-i pasă la portar!"
Iar cuvintele de ordine dictate au fost viteză şi execuţie. La un-doi-urile încheiate cu şut de la 25 m, la duelurile unu contra unu sau doi contra doi. "Mă interesează să trageţi şi din poziţiile cele mai incomode!", le-a transmis Piţurcă, însoţind fiecare finalizare cu cîte o "pastilă". "Asta-i pasă la portar!", i-a strigat lui Tănase după un tir anemic. "Vezi, ce să-i faci dacă o dă acolo?!", a venit şi o bilă albă în dreptul lui Strătilă după un stîng care a pus mingea lîngă bară.

"Tătăăă, du-te după ea!"
A stat cu ochii şi pe jumătatea cealaltă de teren, unde secunzii Florin Marin şi Eugen Neagoe dirijau o grupă de 10 jucători. "Tătăăă! Ce faci, te uiţi după ea? Du-te după minge!", a brăzdat aerul vocea nervoasă a lui Piţi, care prinsese cu coada ochiului un moment de respiro între buturi al portarului stelist. Şi s-a întors apoi către internaţionalii intraţi sub supervizarea sa directă. Cu o mustrare discretă către puştiul Stanciu, îndrăgostit de balon: "Bravo, bravo, dar e prea mult dribling, prea mult!".

"Cînd ajungi lîngă fundaş, accelerezi"
Şi Piţi a părut foarte preocupat de soluţiile inventate la finalizare, insistînd pe viteză: "Cînd ajungi lîngă fundaş, accelerezi! Trebuie să-l depăşeşti!". Tot aşa s-a scurs peste un ceas de stat cu gura pe oamenii dintre care selecţionerul visează să scoată cîteva soluţii pentru marele meci cu Franţa, din 6 septembrie. Pînă atunci însă, e greu al naibii să-i motivezi pînă şi pe puştii ăştia pentru un "şoc" împotriva lui San Marino!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
vanelul
vanelul  •  04 August 2011, 10:53

Forza Pitzi! :D

Vezi toate comentariile (1)
Comentează