FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA- POLONIA 0-3

Vochin îi desființează pe ultrași: "Să intervină statul, ca pe vremea lui Thatcher, noi nu putem face nimic"

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat sambata, 12 noiembrie 2016 21:20

Oficialul Federației Andrei Vochin a avut o reacție dură față de ultrașii care au provocat incidente la meciul de aseară cu Polonia. 

"Estimările mele sunt că doar meciul cu Danemarca se va disputa fără spectatori, nu și următorul. Ar fi o minune ca juriștii noștri să mai întoarcă încă o dată decizia UEFA.  

Fără intervenția statului nu se va realiza nimic nici în România
După tragedia de pe Heysel,  problema huliganismului în Anglia nu a putut fi stopată decât prin intervenția prim-ministrului de la acea vreme, Margaret Thatcher, care a stopat aceste lucruri."

Ultrașii români trebuie să înțeleagă că pun în pericol viața celorlalți oameni din stadion. Din păcate, deocamdată nu putem face nimic",  a spus Vochin la TV Dolce Sport. 

Ce s-a întâmplat pe Heysel? 

Unul dintre cele mai cunoscute dezastre petrecute în timpul unui meci de fotbal s-a întâmplat pe Stadionul Heysel, din Bruxelles.

Înaintea finalei Cupei Campionilor din 1985, dintre Juventus şi Liverpool, fanii englezi au vrut să pătrundă peste cei ai italienilor. Urmarea a fost tragică. Fanii lui Juventus au încercat să fugă sărind peste peretele stadionului, dar peretele a cedat sub greutatea lor și s-a prăbușit, strivindu-i pe suporteri.

La presiunea prim-ministrului Angliei de la acea vreme, Margaret Thatcher, toate cluburile englezești au primit o interdicţie de 5 ani în toate competiţiile europene după incidentul în care au murit 39 oameni și peste 600 au fost răniți.  

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
898756456920785
Dor Elf  •  13 Noiembrie 2016, 23:08

Si tu esti ultras pacala...numai ca tu nu pui benere ***.nu esti diferit cu nimic..tu pui in pericol fotbalul romanesc prin *** ta.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

capca1
capca1  •  13 Noiembrie 2016, 11:56

Noi n-avem ce să facem, luăm doar prime și salariu !

fc.a
fc.a  •  13 Noiembrie 2016, 11:07

Buna ziua domnule Vochin. Vin cu o propunere care ar fi realizabila de FRF, fara interventia statului. Cum ar fi o plasa din acoperis pana jos, in dreptul peluzelor? Ar opri baloanele sutate in tribune de atacantii nostri, (daca e cazul) dar ar functiona si viceversa in cel putin 90% din cazuri. In Bundesliga e ceva normal, de ce nu si la noi? Cu respect.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează