FOTBAL  »  NATIONALA  »  VOCILE GAZETEI

Vocile Gazetei » Duelul Norvegia - România 4-0, comentat live pe GSP de Eduard Apostol, Dan Udrea și Justin Gafiuc

Vocile Gazetei la Norvegia - România
Vocile Gazetei la Norvegia - România

Articol de GSP - Publicat duminica, 11 octombrie 2020 17:55 / Actualizat duminica, 11 octombrie 2020 20:51

Meciul Norvegia - România 4-0 a fost comentat live pe GSP de Eduard Apostol (reporter GSP), Dan Udrea (reporter GSP) și Justin Gafiuc (reporter special GSP). Mai jos veți găsi opiniile lor de dinaintea partidei, de la pauză și de la final.

FINAL, NORVEGIA - ROMÂNIA 4-0

Eduard Apostol: Iubiți, munciți, visați, aveți grijă de voi și de cei dragi, rugați-vă, protejați-vă, aveți bătăi de cap mai mari decât zero-urile de la națională! Norvegienii au jucat la mișto cu noi, băieții ăia în tricouri galbene i-au luat la mișto pe români. Apropo, renunțați la culoarea aia pe tricourile naționale, v-ați bătut joc destul de numele lui Hagi, Popescu, Dumitrescu, Petrescu și ceilalți!

Dan Udrea: Că suntem slabi, știam! Dar nu știam și nu credeam că putem să ajungem de râsul Europei, mai ales jucând în fața unei naționale care nici măcar nu va fi la Euro!!! 

O națională sau o echipă de club slabe sau limitate au nevoie de un antrenor de valoare și cu experiență, care să le ridice nivelul! Exemple: Pițurcă, Dan Petrescu! Dacă și antrenorul e slab, neinspirat și nu știe să-și evalueze corect echipa, adică așa cum s-a prezentat Rădoi în Islanda și în această seară, atunci e firesc ca România să arate mai rău ca niciodată!

Calificări am tot pierdut, meciuri chiar și mai multe, dar ziua de azi ne-a luat ceva care ne desconsideră total: speranța!

Justin Gafiuc: La Oslo, România și-a reafirmat vocația umilinței. Nimic din spiritul popularizat de Rădoi, nicio răbufnire de orgoliu din partea unor jucători cu ifose de vedete, dar aruncați de rezultate și de prestații la rubrica "și alții" în fotbalul european. România a fost doar un șoricel fără nicio șansă în fața Norvegiei, iar pentru Haaland am însemnat o hrană frugală la cina de duminică seara. E poate înfrângerea care ridică abrupt o întrebare vitală și cere un răspuns rapid: nu ne trebuie, totuși, un selecționer cu mare experiență, nu doar experimente ocazionale și numiri emoționale, facile pentru o federație comodă?

LA PAUZĂ: NORVEGIA - ROMÂNIA 2-0

Eduard Apostol: Gestul lui Haaland după deschiderea scorului spune totul: ei au minte, au și farmec în mișcări, nu păcălesc fotbalul, sunt pe listele de scouting ale granzilor, noi freze, baliverne și țonțoroiul. Formula România/Viitorul propusă de Rădoi, cu 6 flăcăi crescuți/trecuți pe la Academia lui Hagi, este precum o zi de luni mohorâtă după un week-end senin. Doamne ajută să nu ne dea multe, poate se opresc la 4!

Dan Udrea: Odegaard joacă la Real Madrid, Halaand la Dortmund. E normal să vedem la ei un gol rezultat dintr-o pasă genială și o finalizare senzațională. Nu aici e problema, ci la faptul că România cu Rădoi antrenor a ajuns să ia gol pe contraatac, la 0-0, având în teren jucători precum Crețu, Iancu, Cicâldău și Hagi cel mic. Mirel ar trebui să realizeze că nici măcar marea echipă a României, de la Mondialul din 1994, nu primea goluri pe contraatac, deși aveam fotbaliști ca Răducioiu, Ilie Dumitrescu, Gică Popesci și Hagi cel mare și adevărat!

Justin Gafiuc: Penibil, numele tău e România! Arătăm ca o trupă de amatori plictisiți, facem gafe de desene animate, norvegienii ar putea organiza pe flancuri și niscaiva petreceri cu mici și bere înainte de a ataca poarta lui Tătărușanu. Jalnici! Cine-și închipuie că ne putem califica la Mondiale cu această atitudine și cu acest joc rușinos?!

ÎNAINTE DE NORVEGIA - ROMÂNIA: LA CE SĂ NE AȘTEPTĂM

Eduard Apostol: Cui îi pasă de primul "11" sau de ideile tactice?! O să existe viață și după Reykjavik, așa cum a fost și după Kennet Andersson, "Turbo" Rudonja și alți balauri ai naționalei. "Tricolorii" și-au tatuat eșecul pe piele, orice rezultat în fața lui Haaland et Co nu va îmbuna cu nimic spiritele: un succes va fi privit cu neîncredere, poate chiar lehamite, o remiză va fi ca o frecție la un picior de lemn, iar o înfrângere va ridica nivelul decibelilor corului de hateri care au piatra în palmă gata s-o azvârle.

Dan Udrea: Am terminat sub Serbia în precedenta Liga Națiunilor. Ne-am clasat sub Spania, Suedia și Norvegia în preliminariile Euro. Am pierdut și barajul cu Islanda! Azi suntem la Oslo și jucăm cu Norvegia! Practic, suntem nicăieri și vom avea în față o națională, care la fel ca noi, nu e între primele 25-26 națiuni fotbalistice. Poftiți la duelul loserilor!

Justin Gafiuc: Greu de estompat în numai trei zile seara jenantă de la Reykjavik! Ce s-ar mai putea salva la Oslo? Securizarea succesului din Austria, cu speranța că acolo nu va fi fost doar un accident frumos. Liga Națiunilor a rămas minuscula noastră nișă către un Mondial iluzoriu. Dar, înainte de asta, e pericolul acestei seri de a fi măturați de cyborg Haaland ca un ciuline agățat vremelnic pe mantaua nordică! Doamne, mai întoarce roata, schimbă-ne în bine soarta, Doamne, ocrotește-i pe români!

Aici ai echipele, statistici și comentariul live al duelului Norvegia - România!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (66)
idarius
idarius  •  12 Octombrie 2020, 08:36

E simplu. Radoi sa ia echipa de club, sa castige ceva cu ea si sa o duca in grupele europene, apoi se mai poate gandi la Nationala. Acum nu are experienta degeaba incercam cu el.

10215812178132040
Liliana Sirian  •  11 Octombrie 2020, 23:44

cu portaru lu ***t ca Ciprian T avem pretentii??? ca in 2015 cu expiratu de Lobont patim. pai el nu joaca de 2 ani la echipele de club si noi il punem titular la nationala! faina treaba facusi Radoiule , alt *** care nu-i in stare sa-si ia nici bacul...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

petrep
petrep  •  11 Octombrie 2020, 22:24
Postat de baldur pe 11 Octombrie 2020, 22:13

" Nu, nu natia romana e buba, ci lipsa crasa a unor politici serioase care sa favorizeze practicarea sportului pt a crea baza de selectii pt sportivi talentati. In lipsa unei asemenea baze largi de selectii, ajung sa practice sportul si fotbalul tot mai putini, cauza a unei baze f restranse de selectie si, astfel, lipsa de valori." Fotbalul are cea mai mare arie de selectie din tara, comparativ cu oricare alte sporturi ! Dar cand selectia se face pe baza de interese de la varsta de 10-12 ani, de "mari selectioneri"de juniori. Cand sunt promovati tinerii jucatori U21 in functie de numele impresarului, al parintelui, sau alte combinatii, iar unora le dai 30 secunde si ii umilesti,ii faci sa inteleaga cine e jupanul. Cand preferi jucatori straini de o valoare indoielnica, preferi jucatori pensionati de mult in alte campionate adevarate, astea sunt rezultatele internationale. Toate aceste lucruri le stim cu totii, le vedem cum se intampla, cum ziarele scriu mereu si mereu de unii jucatori romani de " milioane de euro" pt. ca au reusit o pasa buna, sau ca pot sa stea "mandrii" ca rezerve pe la cluburile de afara ... ce rezultate sa asteptam ? Nu se gaseste unul la FRF sau LPF care " sa rupa pisica in doua" !

Jos palaria pentru comment!....Asa e, la asta se ajunge cand "smecheria", "carpeala", cand "las-o , ba, ca merge-asa" inlocuiesc seriozitatea , munca si competenta si devin strategie nationala...

Vezi toate comentariile (66)
Comentează