FOTBAL  »  NATIONALA  »  FINLANDA - ROMÂNIA

Vocile Gazetei » Finlanda - România, comentat live pe GSP de Ovidiu Ioanițoaia, Dan Udrea și Remus Răureanu

Articol de GSP - Publicat vineri, 23 septembrie 2022 22:45 / Actualizat vineri, 23 septembrie 2022 23:48

Finlanda - România a fost comentat live pe GSP.ro de Dan Udrea (reporter GSP), Ovidiu Ioanițoaia (director GSP) și Remus Răureanu (reporter GSP). Mai jos ai opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză şi de la final.

FINAL: Finlanda - România 1-1 

Ovidiu Ioanițoaia: „Repriza secundă a început conform unui scenariu opus celui din prima, pe parcursul căreia au dominat românii și au înscris finlandezii. După pauză, «tricolorii» au egalat repede prin F. Tănase, minge «înțepată» la o pasă a lui Bancu, gol ce i-a mobilizat însă pe nordici. Aceștia au preluat inițiativa, numai că, încercând să fie mai combinativi decât le permit mijloacele, au amenințat rar careul lui I. Radu. 

În replică, intrările lui Stanciu, Cordea și Pușcaș, ulterior a lui Drăguș, nu s-au reflectat pe tabela de marcaj, deși un șut zdravăn expediat de cel dintâi aproape că a șters bara porții finlandeze. Astfel, meciul s-a încheiat cu un egal corect, rezultat onorabil pentru noi, dar nu mai mult. Căci România rămâne pe ultimul loc în grupă, tot în coadă, încă în pericol de retrogradare. Deci n-avem motive de mulțumire”.

Dan Udrea: „Edi Iordănescu ne va spune că am jucat bine, că n-am pierdut, că mai avem un meci și că probabil suntem pe drumul cel bun. Comentatorii meciului ne-au spus că am jucat impresionant. Te apucă râsul când vezi că prea mult patriotism și entuziasm deformează realitatea unui meci. 

Federalii, în numele prieteniei cu Puiu Iordănescu, ne vor asigura că îl vor sprijini pe Edward, fiindcă sunt mulțumiți. De fapt, realitatea e una singură: din 5 meciuri, am câștigat unul singur, suntem pe ultimul loc și luni jucăm cu Bosnia pentru a evita retrogradarea. Și nici măcar nu suntem la mâna noastră! De fapt, suntem, dar suntem vai de noi!

Remus Răureanu: Un joc bunicel. Edi Iordănescu ar trebui sa fie demis, conform contractului. La fel ca în cazul lui Radoi, ni se pare ca ar fi mai bine ca selecționerul-ratangiu să continue. «ÎI atacăm pe finlandezi la ei acasă!», remarca niște comentatori care au prins și vremurile bune. Felix Draghici le-a prins. România nu mai bate pe nimeni, oricum ar juca”.

Finlanda - România 1-0 la pauză

Ovidiu Ioanițoaia: „O primă repriză ștearsă a «tricolorilor», care au avut mai mult mingea, dar n-au știut cum s-o folosească. Dovadă că Tănase, Rațiu și Sorescu (bară) au irosit ocazii favorabile, ultimul mai fâșneț și mai insistent, din păcate însă, Man, Alibec, Tănase și, în apărare, Nedelcearu neinspirați, sub așteptări. 

Fără să impresioneze prin tehnică, finlandezii s-au remarcat, specialitatea casei, prin organizare și seriozitate. Au înscris la cel dintâi șut pe poarta lui I. Radu, intrând la cabine cu un avantaj minim, dar meritat”.

Dan Udrea: „Știți bancu’ cu Bancu? Bancu crede că e fotbalist și, culmea, așa au crezut și ultimii selecționeri, în frunte cu Edi Iordănescu, când el, de fapt, e doar un jucător modest. Din cauza lui am primit gol, dar n-a fost singurul modest, i-au fost alături Rus, Marius Marin, Alibec, Man. 

De jucat, n-am jucat mare lucru. Da, am avut două bare, dar una a fost dintr-o eroare de portar și alta dintr-o centrare greșită. Sorescu e singurul care poate că are notă de trecere. Suntem conduși, deși Finlanda aproape că n-a transpirat. La acest moment suntem retrogradați”.

Remus Răureanu: „Bancu nu e vinovat, el a fost criticat încontinuu și nu se știe care e postul lui, dacă e fundaș sau e o extremă. Asa cum nu se știe dacă Tănase e mijlocaș, vârf sau al doilea atacant sau o extremă. România mai produce doar jucători incerți care nu sunt îndeajuns de buni. 

Finlanda nu a câștigat niciodată împotriva României. «E cea mai fericita națiune, conform studiilor», zic comentatorii. Mai nefericită națiune decât una care se credea «Brazilia Europei» și s-a trezit ridicola care este?”

Finlanda - România. Înainte de meci

Ovidiu Ioanițoaia:Ar trebui ca «tricolorii» să se simtă obligați să câștige meciul din măcar două motive. Deoarece sunt cotați dublu față de finlandezi și pentru că numai pe aceștia i-au bătut în cadrul grupei. Pretinzând un plus de ambiție și mai multă determinare de la băieții lui, Edi Iordănescu a declarat că se așteaptă la schimbarea atitudinii și, în baza ei, a randamentului. Idee în care, silit și de împrejurări, a primenit masiv echipa. Vom vedea în ce măsură a vorbit cu temei ori doar pentru a-și face curaj singur.

Dan Udrea: „Cândva jucam pentru a ne califica la Mondiale sau Europene. În această seară, ne luptăm pentru a evita retrogradarea. În lumea a 3-a. Unde ne-ar aștepta Feroe, Luxemburg, Azerbaijan, Kosovo. Aceasta e povestea pe scurt a decăderii fără sfârșit a naționalei. Care după ce că e slabă, își mai permite și luxul de a renunța la fotbaliști precum Maxim și Bicfalvi, pentru a se transforma într-un centru de ajutorare pentru alții, precum Florinel Coman. 

N-am speranțe, fiindcă jucătorii sunt modești, iar selecționerul e debusolat și fricos, mai preocupat de selfie-uri cu Ancelotti, decât de asumarea deciziilor. În plus, cu cine să câștigăm, dacă cel mai bun marcator la națională, dintre cei aflați în primul 11, e Man, cu 4 goluri?! Urmează o seară chinuitoare!

Remus Răureanu: „Formula e una ofensiva pe hârtie, numai că hârtia se lasă atacată ușor, pe teren o să fie mai complicat pentru oamenii lui Iordănescu. Sunt doi fundași laterali buni pentru atac și slabi în apărare, e un închizător, Marin, care nu e tocmai un cerber de tipul Pintilii&Alexa. Și un box-to-box, Tănase, care e mai obișnuit sa joace în al doilea «box» decât în primul. Sunt curios cum se va prezenta portarul Radu, cum mai arată Man și dacă Alibec e capabil să inventeze și într-un meci internațional minunile care-l fac să pară genial în campionatul nostru”.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (34)
Acidutzu_67
Acidutzu_67  •  24 Septembrie 2022, 16:08
Postat de cpt.ahab pe 24 Septembrie 2022, 11:33

Sau Cociș.

Ai dreptate, Șoava era feblețea lui nea Puiu, Cociș era preferatul lui Piți...

Hcm27
Hcm27  •  24 Septembrie 2022, 14:21
Postat de observator_federal pe 24 Septembrie 2022, 11:11

România a marcat DOAR două goluri în această grupă, Bancu a marcat unul și la celălalt a dat assist. Doar orbii nu văd că fără Bancu echipa României nu poate construi acțiuni ofensive și nu poate iesi ușor din apărare... Bancu a conlucrat pe aripa stângă, și i-a făcut "mari" pe fotbaliști ca Mitriță, Mihăilă, Ivan... Sorescu s-a pliat bine aseară pe jocul combinativ al lui Bancu, spre deosebire de alte variante alese la alte jocuri...

Degeaba îi dau unuia cu piatra în cap și îi spargi capul,iar apoi îți ceri scuze!E cam același lucru și cu Bancu.Sau treaba cu vaca și galeata!

cpt.ahab
cpt.ahab  •  24 Septembrie 2022, 11:33
Postat de Acidutzu_67 pe 24 Septembrie 2022, 10:59

Si mie mi-e dor de nea Pitzi, dar fara Șoava... ????????

Sau Cociș.

Vezi toate comentariile (34)
Comentează