FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - FINLANDA

VOCILE GAZETEI România - Finlanda, comentat live de Adrian Florea, Cristian Geambașu și Remus Răureanu

Meciul dintre România și Finlanda este comentat live pe GSP.ro de Adrian Florea (șef departament Fotbal GSP), Cristian Geambașu (editorialist GSP) și Remus Răureanu (reporter GSP).
Meciul dintre România și Finlanda este comentat live pe GSP.ro de Adrian Florea (șef departament Fotbal GSP), Cristian Geambașu (editorialist GSP) și Remus Răureanu (reporter GSP).

Articol de GSP - Publicat sambata, 11 iunie 2022 23:51 / Actualizat sambata, 11 iunie 2022 23:57

Meciul dintre România și Finlanda, 1-0, a fost comentat live pe GSP.ro de Adrian Florea (șef departament Fotbal GSP), Cristian Geambașu (editorialist GSP) și Remus Răureanu (reporter GSP). Mai jos găsiți opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză şi de la final.

România - Finlanda 1-0. Final:

Adrian Florea: Am câștigat, ura!, dar de ce am refuzat jocul în partea a doua?! Putem desface șampania, ura!, însă tot ultimii suntem în clasament. Și nu, asta nu înseamnă că ne uităm după petele din soare. Unele lucruri bune rămân - în special prestația lui Niță. Dar harababura defensivă nu poate scăpa la infinit nepedepsită”

Cristian Geambașu: „Repriză secundă de luptă și de suferință, dar care bine însușită a adus o victorie necesară pentru respectul de sine al naționalei. Posesia halucinant de mare a finlandezilor la un moment dat, peste 70%, nu a ascuns faptul că nordicii sunt totuși o echipă de hamali. 

Pata de culoare a unui meci la capătul căruia am văzut o națională română mai disciplinată rămâne însă No Goal Pușcaș, care a ratat și din penalty, și cu capul din 6 metri și singur cu portarul de la punctul cu var. Veți spune că el a dat centrarea la golul lu Bancu. Da, bine că nu a fost invers! Neplăcut și faptul că prin minutul 60, Olaru, altă nestemată a FCSB-ului, acuza cârcei. Asta spune multe despre nivelul campionatului”

Remus Răureanu: „România reușește să câștige primul meci! Niță are un merit clar, portarul a păstrat avantajul acesta și a arătat că nu-i dispar calitățile chiar dacă el șomează în Cehia. Iordănescu conduce o echipa care a marcat un gol în trei meciuri din Liga Națiunilor, dar el a asamblat într-o formulă câștigătoare jucători din Serie B și din al doilea eșalon spaniol, la care a adăugat fotbaliști din Liga 1, competiția care ne păcălește cel mai tare! 

Tavi Popescu, talentul de zeci de milioane de euro datorat prestațiilor din campionatul nostru, a arătat ca un copil invitat să joace un meci cu adulții. Nu există români care apar constant în campionate foarte bune, cu excepția lui Chiriches, și nu sunt cluburi românești în grupe europene, în afara CFR-ului. Ca să fii optimist trebuie să tratezi echipa națională ca pe o religie, nu ca pe o echipă dintr-un sport!”

România - Finlanda 1-0. La pauză:

Adrian Florea: „Cumva neașteptat, jucăm entuziast, cu destule realizări care ne fac să uităm de ghinion și de stângăciile lui Pușcaș. O fi suficient pentru victorie? Nordicii par speriați de atmosfera din Giulești. Sau poate noi ne-am speriat aiurea de niște jucători decenți și atât

Cristian Geambașu: „Două bare, un penalty ratat de Pușcaș și un gol frumos înscris cu o lovitură de cap de Bancu înseamnă deja enorm pe scara schimbării la față a naționalei. Și e bine ca uneori să fii contrazis, cum a fost cazul acum cu Bancu, doar că discuția rămâne deschisă. El nu este fundaș stânga. 

Finlanda a venit la București judecându-ne după meciurile cu Muntenegru și Bosnia. Să nu ne inflamăm totuși. Posesia arată 60% pentru ei. Mai avem o repriză și e de văzut dacă efervescența noastră ofensivă și atenția din apărare pot fi duse 90 de minute”

Remus Răureanu:A fost cea mai buna repriză a naționalei după multă vreme. Echipa e vie și e hrănită cu atmosfera grozavă din Giulești. Suporterii își strică prestația motivatoare cu scandări xenofobe și cu înjurături pentru Burleanu și pentru Federație. Ei confundă statutul lui Burleanu cu al vreunui politician. 

El nu a fost ales în urma unui vot popular, ci intr-un sistem închis, așa că pasionații de fotbal pot doar să accepte că sportul lor e dirijat de asociația aceasta care i-a confirmat pe Burleanu și pe ai lui ca șefi. Când nu greșește, galeria îi transmite echipei încredere și energie. Lui Pușcaș, încrederea că ar fi mai bun decât este în realitate!”

România - Finlanda. Înainte de meci:

Adrian Florea: „După 0-2 și 0-1 urmează 0-0? Sau după două eșecuri urmează al treilea? Înclin spre prima variantă, ba chiar prevăd un egal cu gol(uri). Nu-i exclus să și batem, dar aici nu mă bazez prea mult pe inspirația selecționerului, ci mai degrabă pe niște posibile momente de geniu ale vreunui tricolor. Să fie seara lui Tavi Popescu?

Cristian Geambașu: „Cu un fotbal care în ultimele decenii nu a reușit să crească un fundaș stânga cumsecade și se agață caraghios de Bancu, cu un selecționer care a pus pe butuci naționala în două meciuri oficiale, dar care are grijă să anunțe că nu a acceptat postul ca să își strice cariera, lucrurile oscilează între penibil și suprarealist.

Că se va cânta imul polifonic, că apare Sorescu în 11-le de start, iar Octavian Popescu este băgat în echipă de gura lui Becali, toate astea sunt mărgăritarele de pe tichia chelului. Dacă mai e voie să spunem chel. Și chiar tichie. În rest, uitați acel 9-0 din 1973! Trăim în altă dimensiune a fotbalului

Remus Răureanu: „Hai, România, poți să dai un gol! Au existat Steaua, câștigătoare a Cupei Campionilor, și Gheorghe Hagi, Maradona din Carpați, dar acum mai vrem să dăm și noi un gol în vreun meci din Divizia B a Europei. Ne-am speriat atât de tare încât i-am hiperbolizat înaintea acestui meci pe «artiștii» Pukki și Pohjanpalo. Să-i batem nici nu prea mai sperăm. Doar să le dăm și noi un gol!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (20)
vasileroaita
vasileroaita  •  12 Iunie 2022, 08:52

Anti-jocul este singurul joc la care ne pricepem! Si mai vorbesc unii de Dan Petrescu...

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  12 Iunie 2022, 00:19
Postat de observator_federal pe 11 Iunie 2022, 23:46

Oare ARE CINEVA CURAJUL SĂ-L DECLARE PE BANCU "OMUL MECIULUI"? (aici nubdespre Bancu este vorba - indubitabil omul meciului, coautor la toate fazele noastre importante- ci despre presa românească: ***

Doar daca Băncu nu era fundaș ! In a doua repriză finlandezi au avut două ocazii de neratat plecate de pe partea lui Băncu ! Deci Băncu 10 că jucător de atac dar 4 pentru fundaș lateral...Și ce să vezi... Băncu a jucat fundaș lateral !

observator_federal
observator_federal  •  12 Iunie 2022, 00:17

Ha, ha, ha... Adi Mutu s-a pronunțat clar (în "priză directă" și la oră de mare audiență, pe Antena 1!!) asupra jocului slab al lui Octavian Popescu!!! Jale mare, problema presei va fi acum nu atât cât să-i anuleze lui Bancu titlul MERITAT de "omul meciului" cât ascunderea realității (crunte) că Tavi Popescu a fost cel mai slab!!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează