FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ISLANDA 0-0

VOCILE GAZETEI România - Islanda 0-0, comentat de Ovidiu Ioanițoaia, Cristian Geambașu și Dan Udrea

România - Islanda, comentat live de Ovidiu Ioanițoaia, Cristian Geambașu și Dan Udrea
România - Islanda, comentat live de Ovidiu Ioanițoaia, Cristian Geambașu și Dan Udrea

Articol de GSP - Publicat joi, 11 noiembrie 2021 23:45 / Actualizat joi, 11 noiembrie 2021 23:46

Meciul România - Islanda 0-0, din preliminariile CM 2022, a fost comentat live pe GSP.ro de Ovidiu Ioanițoaia (director GSP), Cristian Geambașu (editorialist GSP) și Dan Udrea (reporter GSP). Mai jos găsiți opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză şi de la final.

România - Islanda, 0-0 final:

Ovidiu Ioanițoaia: Încă o rușine 

Văzându-i pe "tricolori" cum domină, am sperat că, fie și cu noroc, vor izbuti să înscrie golul izbăvitor. Am sperat degeaba. Deși Rădoi, simțind că-i ajunge apa la gât, a operat toate schimbările și a terminat meciul în formula cu care trebuia să înceapă! Din păcate, s-a dovedit a fi prea târziu. N-a mai ajutat nici măcar bara lui Ianis și visul nostru de a prinde barajul s-a spulberat. Din pricina unor jucători fără anvergură, dar mai ales a unui selecționer lipsit de inspirație și de idei. Dar plin de el. Astfel, fotbalul românesc a trăit încă o rușine și teamă mi-e că nu-i ultima.

Cristian Geambașu: Accente dramatice? Nu, ridicole 

Dezamăgire e atunci când ai tăi joacă bine, dar nu reușesc să câștige. Nu-i cazul. Încercarea fantezistă de dribling a lui Moruțan și foarfeca ratată a lui Bancu rămân repere ale mediocrității cu accente ridicole a echipei lui Rădoi. Apropo, ați înțeles bizareria înlocuirii lui Stanciu cu Moruțan? Progresul pe care l-am intuit la ultima acțiune a naționalei este o iluzie. Șutul lui Ianis putea salva meciul, dar întreținea minciuna.

Dan Udrea: Rădoi, lasă-ne!

N-am câștigat fiindcă n-am meritat. Nu așa trebuia să arate o echipă care avea nevoie de victorie pentru a merge la baraj. Teoretic, mai avem șanse, practic suntem out. Dacă Rădoi ar avea onoare, ar trebui să nu mai însoțească echipa nici măcar în Liechtenstein! Să ratezi 3 obiective într-un an, asta da contraperformanță. E o rușine cum nici un alt selecționer al României nu a bifat!

România - Islanda, 0-0 la pauză:

Ovidiu Ioanițoaia: Selecționerul Vidarsson ne-a atras atenția că islandezii lui au venit la București să ne încurce și până acum s-au ținut de cuvânt. Ba chiar lor le-au aparținut prima și ultima mare ocazie a reprizei. În rest, băieții noștri au dominat teritorial, uneori copios, dar fără scânteie și fără gol. Să nu ne pierdem însă încrederea, să ne amintim că la acel 2-0 pentru ei de la Reykjavik, în septembrie, "tricolorii" au înscris doar după pauză.

Cristian Geambașu: Acum am înțeles de ce a fost titularizat Alibec. Ivan nu dă din mâini! Nici supraponderal nu e. Se simte tensiunea, iar determinarea islandezilor o accentuează. Stanciu, Marin, Cicâldău și Ianis încearcă să iasă din tiparul jocului propus de nordici, dar lipsesc ultima pasă și atacantul care să o fructifice. Poate oamenii de pe bancă - Maxim, Moruțan, Man, Ivan - vor aduce schimbarea și golul.

Dan Udrea: Nu jucăm deloc ce trebuie. Atacăm previzibil, n-avem ritm, suntem crispați. Nu ne-am creat nici o ocazie clară de gol pe o construcție coerentă. Dominăm, stăm în preajma careului, dar scorul corect al primei reprize trebuia să fie 1-2 sau chiar 1-3! E 0-0, deci să fim mulțumiți. Prevăd o parte a doua chinuitoare!

România - Islanda, înainte de meci:

Ovidiu Ioanițoaia: N-ar trebui să ne intereseze în mod special prestația "tricolorilor" din această seară. Poate fi prozaic, chiar cinic, dar ar trebui să ne preocupe rezultatul meciului, care să ne aducă victoria. Una obligatorie, știți de ce. Posibilă și pentru că, venită cu o garnitură întinerită, Islanda pare mai vulnerabilă ca oricând. Înaintea CM 2018, ocupa locul 22 în lume. S-a tot dus la vale și astăzi e pe 62.

Cristian Geambașu: Întâlnirea cu Islanda a devenit un soi de obsesie în drumul către o competiție importantă. Acum jucăm un baraj dinaintea barajului, cu un selecționer care nu știe nici dacă pleacă, nici dacă rămâne. Maestru al gesturilor extravagante, Rădoi l-a preferat pe Alibec în dauna lui Ivan. Mai conservator, îmi doresc creație de la Ianis și de la Stanciu și echilibru de la Chiricheș. Iar Niță să nu fie obligat la gesturi eroice. În rest, cred că Islanda acestor vikingi aprigi, mai ales cu femeile în ultimul timp, este o echipă de bătut.

Dan Udrea: După Armenia - Macedonia 0-5, România e cu spatele la zid. Atâta doar că zidul e de rigips, Islanda e în prezent o echipă de duzină. N-avem voie să nu câștigăm, deși în ofensivă începem cu 3 atacanți care au împreună doar două goluri în ultima lună! E ciudată titularizarea lui Alibec, fotbalist criticat săptămâna trecută chiar de Dan Petrescu, dar pe care Rădoi îl vede indispensabil azi!

Totul despre România - Islanda AICI!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (18)
1121121484593682
Tudor Marin  •  12 Noiembrie 2021, 10:12

Nu Rădoi esre de vina ci cei care l au pus selecționer. În viața mea n as fi dat girul unui caracter urat care în calitate de jucător a refuzat naționale pentru milioanele arabilor sub oblăduirea lui Olaroiu. Vorba unui coleg n a fost bun niciodată nici că fundaș central fiind prea scun nici că mijlocaș la închidere cu rol de killer.

andy_2008
andy_2008  •  12 Noiembrie 2021, 08:29

Radoi trebuie sa l ia cu el si pe Burleanu!!!Iar onoare la unul ca Radoi nu o sa gasiti.

corectu
corectu  •  12 Noiembrie 2021, 08:03

Ce ar fi scris unii dacă bara era gol? Meritam locul 2 pentru că meciul tur cu Armenia s-a pierdut pe niște greșeli de arbitraj. Caliicarea cu„barajul”era o iluzie,pentru acolo erau echipe mai valoroase ca noi.Să nu ne amăgim.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează