FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ISRAEL

Vot de încredere pentru Ianis Hagi » Cum a justificat selecționerul convocarea + comparație cu Gică Hagi după 26 de selecții

Gică Hagi (58 de ani), antrenorul campioanei României, fericit de  transferul lui Ianis la Alaves, în Spania
Gică Hagi (58 de ani), antrenorul campioanei României, fericit de transferul lui Ianis la Alaves, în Spania

Articol de - Publicat vineri, 08 septembrie 2023 17:36 / Actualizat vineri, 08 septembrie 2023 18:48

Selecționerul Edward Iordănescu (45 de ani) a precizat că Ianis Hagi (24 de ani) este apt sută la sută din punct de vedere medical și așteaptă de la el să demonstreze că este un jucător valoros, care poate fi decisiv pentru echipa națională a României.

  • România - Israel se joacă sâmbătă, 9 septembrie, de la 21:45 (liveTEXT pe GSP.ro și Prima TV)
  • România - Kosovo se dispută marți, 12 septembrie, de la 21:45 (liveTEXT pe GSP.ro și Antena 1)

Ianis Hagi i-a recâștigat încrederea selecționerului Edward Iordănescu, iar fiul "Regelui" este considerat un jucător important pentru națională. 

Stanciu și-a asumat rolul de lider la națională: „Au trecut deja 4 ani de la semifinala de la Euro U21. Am avut o discuție cu grupul, au înțeles toți”
ROMÂNIA
Stanciu și-a asumat rolul de lider la națională: „Au trecut deja 4 ani de la semifinala de la Euro U21. Am avut o discuție cu grupul, au înțeles toți”

Tehnicianul le-a răspuns contestatarilor care au acreditat ideea că l-ar fi convocat pe Ianis de teamă să nu fie certat din nou de Gică Hagi și să pregătească astfel în liniște dubla cu Israel și Kosovo, crucială pentru calificarea la Euro 2024.

Cei care critică prezența lui Ianis la națională se leagă de faptul că tricolorul a jucat foarte puțin în startul noului sezon: 33 de minute la Rangers, într-un meci din Cupa Scoției, cu Morton (2-1), pe 19 august, și două minute la Alaves, pe finalul jocului cu Valencia (1-0), din LaLiga, disputat pe 2 septembrie.

Iordănescu a explicat la conferința de astăzi  motivul convocării lui Ianis: 

Este sută la sută apt din punct de vedere medical. A făcut o pregătire centralizată, ceea ce nu era cazul când a fost acea discuție de a nu-l convoca și care a luat o amploare nejustificată, din punctul meu de vedere. 

Ianis a făcut un pas către Primera și am informații că acolo este foarte multă încredere în el și va fi un jucător important pentru Alaves. Mizez foarte mult pe spiritul lui și pe capacitatea lui de luptă și de a demonstra că este un jucător valoros, care poate fi decisiv pentru echipa națională".

Ce i-a reproșat Gică Hagi lui Edward Iordănescu în martie

În martie, Iordănescu a fost criticat dur de Gică Hagi, pentru că nu l-a inclus pe Ianis nici măcar în lotul preliminar pentru "dubla" cu Andorra (2-0) și Belarus (2-1). 

„Dacă Ianis era important pentru selecționer, ar fi fost pe lista stranierilor!", a tunat Hagi în direct la TV. La 6 luni de la acel moment tensionat, selecționerul este convins că nu a greșit: 

„Am considerat că din punct de vedere medical el nu se poate înhăma la o muncă alături de echipa națională. Dacă dau timpul înapoi iau exact aceeași decizie. Am făcut bine, am avut elemente care le-am analizat din toate unghiurile, și concluzia este că am acționat corect. Acum este într-un cu totul alt moment", a spus Iordănescu.

În aceeași situație cu Ianis Hagi, convocați fără jocuri în picioare, se mai află Andrei Rațiu, transferat în Primera Division, la Rayo Vallecano, și George Pușcaș, care nu a mai prins echipa la Genoa, după promovarea în Serie A. 

Tot timpul i-am presat pe băieți, în toate felurile posibile, să dea totul la club, să-și ridice nivelul, și să caute să meargă la un nivel superior. Am început să avem jucători în Serie A, în Primera, jucători importanți care nu sunt încă sută la sută ancorați bine acolo și cu minutele pe care noi ni le dorim, dar n-ar fi corect acum ca tocmai eu să vin și să le frânez ascensiunea. Avem răbdare cu ei
- Edward Iordănescu, selecționer România

Ianis Hagi vs. Gică Hagi, la 26 de selecții

Ianis Hagi încearcă să-i calce pe urme faimosului său tată, Gică Hagi, dar deocamdată impactul său la naționala României se lasă așteptat. 

În 26 de selecții, Ianis a marcat două goluri, cu Macedonia de Nord (3-2 / 25 martie 2021) și cu Germania (1-2 / 8 octombrie 2021), ambele în preliminariile CM 2022, și a dat două pase decisive. 

Comparativ, „Regele" a marcat de cinci ori în primele 26 de meciuri la prima reprezentativă și a reușit două assist-uri. „Nu mă voi opri din a încerca să adun goluri și pase decisive pentru echipa națională și să calific România la o Cupă Mondială sau un Campionat European", a declarat Ianis după prima reușită sub tricolor, pentru site-ul oficial al celor de la Rangers.

Gică Hagi a marcat 5 goluri în primele 26 de selecții

GoluriMeciuriSelecție
1Irlanda de Nord - România 3-213
2Portugalia - România 2-315
3România - Turcia 3-017
4Finlanda - România 1-119
5România - Finlanda 2-021

35 de goluria marcat Gică Hagi în cele 125 de selecții la echipa națională a României. El a participat la CE '84, CM '90, CM '94, CE '96, CM '98, CE 2000

Ianis Hagi a înscris două goluri în 26 de selecții

GoluriMeciuriSelecții
1România - Macedonia de Nord 3-215
2Germania - România 2-1 21

13 meciuri ca titulara jucat Ianis Hagi la echipa națională

VIDEO. Edi Iordănescu, conferință de presă înaintea partidei cu Israel: „Suntem în fața unui moment important, însă mai avem mult până la obiectivul propus”

Citește și alte articole:

Conferință de presă cu Edi Iordănescu și Nicolae Stanciu, înaintea meciului România - Israel: „Doar așa vom ajunge la EURO”

Dezvăluiri din interior despre tactica României: „Am stat cu Edi până la ora 23. A făcut o schimbare săptămâna asta”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (13)
fabulos
fabulos  •  09 Septembrie 2023, 15:48

Justificarea este simplă: așa a vrut tata Hagi!

vraca56
vraca56  •  09 Septembrie 2023, 11:20

acest fotbalist nu este. nici azi copt. el este reprezentat aparate și sărit la dat cu capul eventualilor dușmani de tătucă.tatuca needucat care duce cu greu o propoziție la sfirsit. are un adolescent de 25 de ani ce ar trebui sa se reprezinte singur. dar acest Hagi nu vede totul decit în bani și a avea fiul la națională ii poate creste cota. sigur a fost adus și a jucat. slab adormit paralel. nu joaca la echipa de club și a fost împrumutat. dar iorndanescu are teama de Hagi care știe multe despre el mai cu seama ca și în America și în Italia sau Franța nu mai rețin Hagi conducea echipa după margine nu Iordănescu care este doar general în urma urletelor respectivului care a ajuns și îngenunchiat prin politica. Ianis Hagi trebuia sa stea acesa lăsînd altuia locul care are meciuri în picioare. o eventuala recidiva îl va sc toate din fotbal cu totul. iresponsabilitate și slugărnicie pe pășunea lui Hagi . oameni lași lingușitori și șmecheri. vom vedea...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Nicknack
Nicknack  •  08 Septembrie 2023, 22:20

Sa nu dam vina pe Ianis că nu joacă bine echipa trebuie sa facă un joc bun.Noi nu avem echipa de mai mult timp și fără Ianis și cu Ianis echipa națională nu mai este ce a fost odată..

Vezi toate comentariile (13)
Comentează