FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Dezvăluiri la 30 de ani după coșmarul cu Suedia » Atenție, limbaj licențios! „«Prostul ăla de Balint m-a băgat în că**t, f***-l în gură să-l f**” + Discursul șocant de la final: „Proștii dracu', hai acasă!”

Faza de tristă amintire din România - Suedia +21   FOTO
Faza de tristă amintire din România - Suedia

Articol de - Publicat vineri, 23 februarie 2024 16:22 / Actualizat vineri, 23 februarie 2024 17:35

Florin Prunea, fostul goalkeeper al primei reprezentative, titular în „sfertul” fatidic cu Suedia din 1994, și-a adus aminte de momentele premergătoare partidei de tristă amintire cu scandinavii, în podcastul găzduit de Andi Moisescu.

Vinovat la faza care „bântuie” o întreagă generație și la 30 de ani distanță de la Mondialul american, Florin Prunea a oferit detalii despre modul în care „tricolorii” lui Puiu Iordănescu se pregătiseră pentru loteria loviturilor de departajare.

Unde cei care au ratat au fost chiar Miodrag Belodedici și Dan Petrescu, cei care, cu doar o zi înainte, fuseseră impecabili la antrenamentul în care s-au repetat loviturile de la 11 metri.

Aici vor sta „tricolorii” la EURO 2024 » 3 hoteluri de lux, în 3 orașe diferite
ROMÂNIA
Aici vor sta „tricolorii” la EURO 2024 » 3 hoteluri de lux, în 3 orașe diferite

„Cine-ar mai fi bătut dacă Belodedici marca?”, a fost unul dintre subiectele abordate într-o notă nostalgică, dar și vulgară de către Prunea. Belo a fost ultimul român care a executat, fiind blocat de Ravelli.

Dezvăluiri la 30 de ani după coșmarul cu Suedia » Atenție, limbaj licențios! „«Prostul ăla de Balint m-a băgat în că**t,  f***-l în gură să-l f**” + Discursul șocant de la final: „Proștii dracu', hai acasă!”
Suedezul Ravelli apără penaltyul lui Belodedici. Florin Prunea a fost învins de Andersson, Brolin, Ingesson, Nilsson și Larsson

Vulgar și nostalgic. Florin Prunea, despre penalty-urile cu Suedia: „Belo zice și acum: «M-a băgat Balint în că**t»”

„Gică (n.r. Popescu) era al cincilea pe listă (n.r. dar nu a mai putut executa). Așa a apărut Belo. A venit Balint și i-a zis lui Belo: «Haide, mă, că bați tu!».

Dar înainte cu o zi știți ce-a fost, nu? Am făcut penalty-uri la antrenament, cine rata pleca la vestiare. În finală au fost Belo și Petrescu! Cei mai buni la «11 metri» au ratat a doua zi!

(...) Belo zice și acum: «M-a băgat Balint în că**t, f***-l în gură să-l f**». Așa spune și acum: «Prostu' ăla de Balint m-a băgat în că**t» (n.r. rememorează amuzat)”, a povestit Florin Prunea, în podcastul lui Andi Moisescu. (n.r. - discuția începe la minutul 49:43)

Florin Prunea, dezvăluiri despre răbufnirea lui Belodedici din vestiar: „Proștii dracu', hai acasă!”

Prunea a continuat, vorbind apoi despre clipele ce au urmat în vestiar după loteria loviturilor de departajare:

„După ce ratează, mergem cu toții la vestiare, cum eram toți, «deșirați», plângeam... Și apare Belo în vestiar: «Băi proștii dracu', ce plângeți ca proștii acolo? Haideți dracu' acasă, că am stat destul pe aici, ajunge».

Belo este un tip care trece foarte repede (n.r. peste momentele dificile). Voi știți cât de greu e de stat cu Belo? Când se enervează și când intră într-ale lui, nu-l scoți de acolo! E foarte încăpățânat”, a mai spus fostul portar.

Nu trebuia să bat eu! Iordănescu m-a pus pe listă fiindcă eram printre puţinii în echipament complet. Ceilalţi aruncaseră ghetele şi apărătorile, alţii tricourile, erau doar în jambiere şi chiloţi! Arbitrul striga să vină mai repede următorul executant, după primii cinci.

- Miodrag Belodedici, în ianuarie 2013

România - Suedia 2-2, 4-5 la penalty-uri

  • Au marcat: Răducioiu (88, 101) / Brolin (78), K. Andersson 115)
  • Arbitru: Philip Don (Anglia) 
  • Spectatori: 83.500
  • Cartonaș roșu: Schwarz (102)
  • La penaltyuri
    Mild - ratare, Răducioiu - gol
    K. Andersson - gol, Hagi - gol
    Brolin - gol, Lupescu - gol
    Ingesson - gol, D. Petrescu - ratare
    Nilsson - gol, I. Dumitrescu - gol
    H. Larsson - gol, Belodedici - ratare

ROMÂNIA: Prunea - D. Petrescu, Prodan, Belodedici, G. Popescu, Selymes - Lupescu - D. Munteanu (82 Panduru), Hagi, I. Dumitrescu - Răducioiu
Antrenor: Anghel Iordănescu

SUEDIA: Ravelli - Ljung, P. Andersson, Bjorklund (84 Kamark), Nilsson - Brolin, Mild, Schwarz, Ingesson - K. Andersson, Dahlin (107 H. Larsson)
Antrenor: Thomas Svensson

FOTO Cum arată azi suedezul Tomas Brolin, fostul candidat la „Balonul de Aur” și marele rival al lui Hagi

+17 FOTO

VIDEO Florin Prunea, dezvăluire după 27 de ani de la coșmarul cu Suedia: „Nea Puiu, eu nu ies. Uite ce-i aici! Mă omoară ăștia!”

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

EXCLUSIV Adrian Mutu îi avertizează pe „tricolori”: „Euro e mai greu decât un Mondial!” + Are o dilemă care-i dă fiori și lui Edi Iordănescu

Mircea Sandu, dur cu Edi Iordănescu: „Pe mine nu m-a convins!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (45)
ostile_rumeliei
ostile_rumeliei  •  25 Februarie 2024, 09:40

Bai , haterule romanas care esti, cum a luat-o rau Suedia atunci in semifinale de la Brazilia? Suedia - Brazilia 0:1 ( 0:0). Echipa nationala cum am avut atunci nu am avut niciodata si, in mod aproape sigur, nici n-o sa mai avem.

Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  25 Februarie 2024, 02:53
Postat de Malko pe 24 Februarie 2024, 18:41

Când joci cu o echipă cu talie înaltă, nu poți să bagi un pitic în poartă. Stelea era cu un munte mai valoros și în formă.

Nu cred ca la momentul acela vreun antrenor din lume, oricare ar fi fost el, ar fi indraznit sa il schimbe pe Prunea, dupa meciurile cu SUA si cu Argentina.Daca ar fi facut-o si Stelea ar fi gresit imaginati-va cum o tara intreaga l-ar fi intrebat zeci de ani de zile pe Iordanescu ce a avut in cap.Discutia corecta cred ca e alta. Intrebarea care nu stiu de ce nu se pune in față niciodată este:de ce a fost schimbat Stelea dupa meciul cu Elvetia? Ok..a luat 4 goluri,insa...e vreunul dintre ele in mod clar primit din cauza vreunei greseli evidente de portar?Mie nu mi se pare.Daca s-a gresit cumva,greseala a fost facuta inainte de meciul cu USA,nicidecum inainte de meciul cu Suedia!Insa si aici va propun sa fim corecti si sa ne intrebam:oare am mai fi ajuns la meciul cu Suedia daca nu ar fi fost Prunea in poarta cu USA si cu ARGENTINA? Si hai sa fim sinceri pana la capat:oare am mai fi ajuns in prelungiri fara vreo 2 interventii de exceptie ale lui Prunea? Si apoi,dupa greseala cu Andresson,oare am mai fi ajuns la penaltyuri fara celelalate doua interventii fantastice ale lui Prunea la Andersson si Larssen?Probabil ca nu. La fel cum mai mult ca sigur de grupe nu am fi trecut fara interventiile lui Stelea cu Columbia.Si mai e o chestiune,mi se pare incredibil cum parca toti au uitat ca exact aceeasi greseala a facut o si Stelea, cu Franta, la euro 1996,deci..de unde sunteti asa sigur ca cu Stelea ar fi fost mai bine?

Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  25 Februarie 2024, 02:43
Postat de Liviusport1969 pe 24 Februarie 2024, 01:05

Cu toate ca înfrângerea din meciul cu Suedia ne-a produs nouă românilor o mare dezamăgire, nu putem nega meritele unei generații de fotbaliști talentați care au reușit să așeze România pe harta fotbalistică a Lumii. Fără a face vreo comparație cu oricare din naționalele tricolore care au activat ulterior momentului 1994, trebuie să recunoaștem ca este o diferență uriașă între performanța calificării in sferturile unui Mondial învingând Argentina și Columbia , fata de o calificare la un CE in dauna echipei din Kosovo sau a Israelului . Fără patimă și remușcări, să nu uităm ca au fost vremuri când ne luptam de la egal la egal cu echipe campioane mondiale și europene, pe când astăzi nici măcar nu putem visa la vreun amărât de meci amical cu una din forțele fotbalistice . Cu toate astea, rămân suporterul Naționalei, oricât de mică ar fi ea, pentru ca are nevoie de sprijinul meu acum, mai mult ca oricând. Hai România!!

Probabil cel mai de calitate comentariu din istoria acestui site! Bravo!

Vezi toate comentariile (45)
Comentează