GSP.RO  »  ESPORTS  »  ESPORTS

Istoria baschetului 3x3 se rescrie online. A fost ales primul campion la eSport Arena Streetball

Articol de GSP - Publicat luni, 11 mai 2020 11:27

Baschetul 3x3 din România nu a dus lipsă de acțiune la final de săptămână. Raul Jurchescu, un tânăr de 16 ani din Timișoara a devenit câștigătorul primului turneu de baschet 3x3 online organizat de către Sport Arena Streetball.

Fără maioul oficial al competiției, fără dispute legate de arbitraj, dar și fără pericolul ca evenimentele să fie perturbate de starea vremii, primul turneu virtual a conectat online 24 de jucători din 11 orașe ale României. Aceștia au evoluat pe console PS4, în jocul NBA 2k20, iar meciurile au fost transmise în direct pe canalul de YouTube al organizatorului competiției.

Raul Jurchescu l-a învins în finală pe Ionuț Pantazi din București, scorul final fiind 21-14. Raul a intrat astfel în posesia marelui premiu: un ceas Tissot. Una dintre cele mai nebune partide ale turneului a avut loc în sferturile de finală unde “lowpocus” și “le2wenty3” au împins meciul în prelungiri, primul jucător reușind în cele din urmă victoria cu 25-23.

Istoria baschetului 3x3 se rescrie online. A fost ales primul campion la eSport Arena Streetball

De asemenea, primii patru clasați au primit periferice constând în carcase pentru PC, respectiv căști de gaming.

Galeriile au fost de asemenea virtuale, iar fanii au interacționat în permanență de la distanță, susținându-și favoriții prin comentarii pe transmisia oficială de pe canalul de YouTube Sport Arena Streetball. Aceștia au avut la rândul lor șansa să câștige premii oferite de parteneri la concursurile trivia organizate de-a lungul celor trei zile de competiție.

La 15 ani de la primul turneu de baschet 3x3 organizat pe terenurile din Universitatea Politehnică București, Sport Arena Streetball mai realizează o premieră în această disciplină, pe care a propulsat-o din stradă, la Jocurile Olimpice, acest turneu de baschet virtual, primul din România.

VIDEO EMOȚIONANT. Nu există obstacol peste care să nu trecem! România va fi și mai puternică

CITEȘTE ȘI:

FIFA 20. Și rezervele sunt stelare! Echipa Sezonului din Spania mai primește 3 carduri de senzație

Avem Derby de România în pandemie » FCSB - Dinamo, în semifinala Turneului Jucătorilor la FIFA 20! Cine reprezintă cele două echipe

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează