GSP.RO  »  FOTBAL  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO „Ce le răspunzi fotbaliștilor tineri care te întreabă cine e Adrian Mutu?” » Cum a răspuns „Briliantul” în direct: mărturie despre greșeli și performanțe

„Briliantul” răspunde întrebării: „Cine a fost Adrian Mutu?”
„Briliantul” răspunde întrebării: „Cine a fost Adrian Mutu?”

Articol de - Publicat miercuri, 15 aprilie 2020 13:04

Adrian Mutu (41 de ani), în prezent selecționerul României U21, a fost invitat la GSP Live, unde a avut un discurs-manifest despre greșelile și performanțele de care a avut parte în cariera de fotbalist. 

În direct la GSP Live, moderatorul Costin Ștucan l-a provocat pe „Briliant” să răspundă la următorea întrebare:

„Dacă un fotbalist din ziua de astăzi, pe care tu îl antrenezi, dă un search pe Google și caută Adrian Mutu și găsește un milion de informații, pentru că sunt un milion de informații, nu ai timp să le citești în câteva zile. Dacă ar veni la tine și te-ar întreba «Cine a fost Adrian Mutu?», ce i-ai spune?”.

VIDEO Mutu răspunde întrebării adresate de Costin Ștucan

„Dă un Google! Eu știu unde vrei tu să ajungi... (râde). Dacă e să întrebi așa pe toată lumea, vor spune despre mine «Mamă, un fotbalist extraordinar, dar a făcut greșeala aia, aia și așa mai departe». Chiar mă gândeam aseară și spuneam că m-am săturat să vorbesc despre aceste lucruri, au trecut 20 de ani aproape. Nu mai vreau să repet aceleași lucruri. 

Eu am învățat din aceste greșeli și sunt omul care sunt, datorită acestor greșeli pe care le-am făcut. Eu chiar am învățat pe pielea mea și mi-am asumat responsabilitatea acelor greșeli pe care le-am făcut la vremea respectivă. 

În primul rând le-am făcut din cauza mea și după din cauza societății în care trăiam. Gândește-te că noi am învățat singuri anumite lucruri, pe care astăzi le auzi la televizor și sunt oamenii care vin și ti le explică. Am văzut psihologi, am văzut în școli oameni care îți explică anumite lucruri. Pe vremea noastră și a părinților noștri erau niște lucruri care de multe ori erau tabu, le descopereai singur. De multe ori nu știai cum să le iei, cum să le interpretezi și le învățai pe pielea ta. Îți învățai lecția”, a spus Mutu la GSP Live.

VIDEO Autocaracterizarea fotbalistului Adrian Mutu

„Briliantul” și-a continuat discursul cu o scurtă caracterizare a fotbalistului Adrian Mutu: „Dacă ar trebui să mă descriu și să spun cine sunt eu ca fotbalist, mi-ar fi ușor. Sunt golgheterul all-time al României, sunt de 3 ori desemnat cel mai bun străin din Italia, am peste 100 de goluri doar în campionat, nu mai vorbim cu cupe că am 200 aproape, de 4 sau de 5 ori fotbalistul român al anului, nici nu mai știu. Sunt mai multe premii. Dacă stai să te gândești la toți fotbaliștii din istoria României, îți dai seama că am făcut multe.

Nu vreau să spun că mi-au murit lăudătorii, că nu asta e ideea, nu mai vrea eu să fiu pionul principal. Acum jucătorii mei trebuie să fie. Acum mă simt și așa... vorbind de mine ca jucător, nu asta caut eu, nu caut nicio aprobare din parte nimănui. Eu știu ce jucător am fost, nu poate nimeni să-mi ia asta. Am făcut anumite greșeli, dar am învățat din ele. Ne place să acuzăm și să arătăm cu degetul, probabil pentru a ascunde anumite lucruri”. 

Adi Mutu, cele mai importante borne ca fotbalist:

  • 15 martie 1997: a debutat în Divizia A în partida FC Argeș - Oțelul Galați (0-0)
  • 18 octombrie 1997: primul gol în campionat a fost marcat în partida Steaua - FC Argeș (3-1)
  • 29 martie 2000 : a debutat la echipa națională a României, în partida cu Grecia (0-2)
  • 26 aprilie 2000: a marcat primul gol pentru „tricolori", cu Cipru (2-0).
  • 26 martie 2013: a jucat ultimul meci pentru națională, cu Olanda (0-4). Cu patru zile înainte, cu Ungaria (2-2), marcase ultima dată pentru „tricolori"

35 de goluria marcat Mutu în 77 de selecții la prima reprezentativă a României, numărul 1 all-time alături de Gheorghe Hagi

VEZI AICI EMISIUNEA INTEGRALĂ CU ADRIAN MUTU

Citește alte știri din emisiunea GSP Live:

Poveste fabuloasă din vestiarul Parmei lui Mutu și Adriano: „A venit obosit... i-a pus o pătură pe el și l-a lăsat să doarmă în vestiar”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează